Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023

Πέθανε ο επιχειρηματίας Στάθης Χινδιμπάτογλου

Σε ηλικία 78 ετών

3 Οκτωβρίου 2021 16:29
Πέθανε ο επιχειρηματίας Στάθης Χινδιμπάτογλου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή ο Στάθης Χινδιμπάτογλου, γνωστός επιχειρηματίας στον Βόλο με καταγωγή από τη Μικρά Ασία. Τον επιχειρηματία αποχαιρέτησε ο γιατρός και φίλος του, Μιχάλης Μεϊκόπουλος.

Στην ανάρτησή του αναφέρει: «Απόγονος Μικρασιατών προσφύγων, από μικρός στα βάσανα για τη ζωή, αρχικά με ένα μικρό κατάστημα στη Νέα Ιωνία Βόλου, στο φαρδύ και μια αποθήκη όπου έφτιαχνε τα μαξιλάρια και τα παπλώματα.

Εργασία επίπονη και κουραστική, αλλά σιγά σιγά με δύναμη, εξυπνάδα και αξιοπρέπεια έκτισε μια επιχείρηση επίπλων και είδη σπιτιού, που τίποτε δεν έχει να ζηλέψει με επιχειρήσεις του κέντρου. Η αγάπη του για τους κατοίκους της πόλης ήταν μοναδική, δεν υπήρξε προσφυγικό σπιτάκι που να μην αγόραζε τα έπιπλα από εκείνον και πάντα με ευκολίες πληρωμής, βοηθώντας εκείνους που είχαν ανάγκη».

Πέθανε Στάθης Χινδιμπάτογλου

«Τεράστια ανθρώπινη συμπεριφορά»

Στη συνέχεια ο γιατρός σημειώνει: «Είχα τη τύχη στα μαθητικά μου χρόνια να τον βοηθούσα και έβλεπα από κοντά τη τεράστια ανθρώπινη συμπεριφορά. Πραγματικά καμάρωνε όταν έγινα γιατρός. Δεν υπήρχε μέρα που να ανέβαινα στη Νέα Ιωνία και να μην περνούσα να τον δω και να μη μιλάμε. Ξεχωριστή η αγάπη του για τη πόλη και την αγαπημένη μας ομάδα τη Νίκη Βόλου που πάντα βοήθησε. Είχε τη τύχη να παντρευτεί την εκπαιδευτικό Μαρία, που ήταν πραγματικός οικογενειακός πυλώνας ζωής.

Τον βοήθησε στην εργασία και στη ανατροφή δύο εξαιρετικών παιδιών τον Τάσο και τον Βαγγέλη που υπεραγαπούσε. Η οικογένεια του στα δύσκολα δεν τον άφησε ούτε λεπτό μόνο και έκανε το παν για να τον βοηθήσει. Οι δυο γιοί του με σπουδές στο έπιπλο, συνεχίζουν με επαγγελματισμό και ευσυνείδησία την οικογενειακή επιχείρηση, διευρύνοντας το επιχειρηματικό τους πεδίο. Θα τα καταφέρουν γιατί έχουν λάβει μοναδικές αξίες και από τους δυο γονείς των.

Χάνει η αγαπημένη μας πόλη ακόμη έναν άνθρωπο που συνδέθηκε τόσο πολύ με τα δύσκολα χρόνια της προσφυγικής ζωής. Όλοι οι κάτοικοι θα τον θυμούνται με αγάπη. Μαρία, Τάσο, Βαγγέλη συλλυπητήρια. Δύναμη και κουράγιο».

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, η κηδεία θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί στις 11:30 στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share