Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Μυρτώ της Πάρου: Στα δικαστήρια με την πολιτεία που αρνείται να δώσει 2.900 το μήνα

Ξέσπασε η μητέρα της

3 Οκτωβρίου 2021 14:05
Μυρτώ της Πάρου: Στα δικαστήρια με την πολιτεία που αρνείται να δώσει 2.900 το μήνα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξεσπά η μητέρα της Μυρτώς που είχε κακοποιηθεί στην Πάρο, με την οικογένεια να έχει μπλεχτεί σε έναν δικαστικό Γολγοθά καθώς η πολιτεία αρνείται να δώσει βοήθεια 2.900 ευρώ μηνιαίως για τη φροντίδα της. Η ίδια αναφέρεται στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κορίτσι που έχει 100% αναπηρία και δεν μπορεί να συντηρηθεί.

«Έχει γίνει από το 2017 μια προσφυγή μας κατά της πολιτείας, ζητήσαμε και απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο, είχαμε ζητήσει να δίνεται ένα ποσόν κάθε μήνα για την αξιοπρεπή συντήρηση της Μυρτώς φάρμακα, γιατροί κλπ. Αύριο στο ΣτΕ στις 10 το πρωί εκδικάζεται η αναίρεση θα είμαι απέξω γιατί με πνίγει αητό το πράγμα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ η Μαρία Κοτρώτσου.

Ξέσπασε η μητέρα της Μυρτώς: «Περιμένω από το Κράτος να αναλάβει την ευθύνη»

Η μητέρα της Μυρτώς ξέσπασε, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «καμία οργάνωση, καμία συλλογικότητα ποτέ δεν εμφανίστηκε, γιατί η Μυρτώ ζει… Πηγαίνουν σε ένα νεκρό. Τι θα ζητήσει ένας νεκρός πέρα από την ανάμνηση κι ένα καντήλι, δε συζητώ για τους γονείς, ενώ ένας ζωντανός ζήτα να επιβιώσει αξιοπρεπώς με φάρμακα, με θεραπείες». Ενώ τόνισε πως: «Έχει καταστραφεί η ζωή της οικογενείας μας, άλλα κυρίως για τη Μυρτώ δεν μπορεί να συντηρηθεί. Η δικαιολογία είναι ότι ‘θα ανοίξει η πόρτα και η άλλοι άνθρωποι θα πάρουν’. Ποιο είναι το κράτος πρόνοιας που πληρώνουμε όλοι; 35 χρονιά το πλήρωνα».


TAGS
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share