Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Καιρός σήμερα 3/10: Ανεβαίνει η θερμοκρασία και... άρωμα καλοκαιριού από βδομάδα - Τι λένε Αρναούτογλου και Καλλιάνος

Αλλαγή σκηνικού ξανά

3 Οκτωβρίου 2021 07:17
Καιρός σήμερα 3/10: Ανεβαίνει η θερμοκρασία και... άρωμα καλοκαιριού από βδομάδα - Τι λένε Αρναούτογλου και Καλλιάνος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός σήμερα: Πολύ καλύτερος θα είναι ο καιρός σήμερα (3/10) σε αρκετές περιοχές της χώρας, χωρίς να λείψουν ενίοτε τα έντονα φαινόμενα, αν και τις επόμενες μέρες θα... μυρίσει ξανά καλοκαίρι με υψηλότερες θερμοκρασίες, με τους ισχυρούς ανέμους να είναι ένα ανησυχητικό σημείο.

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες, προβλέπεται στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το πρωί στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια. Αυξημένη θα είναι η συννεφιά στην Κρήτη, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές το πρωί. Βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο, εντάσεως μέχρι 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αίθριος σε γενικές γραμμές, με λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια. Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια τις πρωινές ώρες αναμένονται τοπικές νεφώσεις , με γρήγορη βελτίωση. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν ξανά αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3-5 και σα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος, ενώ από τις απογευματινές ώρες στα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία: θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου, αλλά κατά τόπους στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται τοπικές νεφώσεις, οι οποίες θα αραιώσουν από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 4-5 και στα ανατολικά και τα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες, ενώ στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με ασθενείς βροχές το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 και στη νότια Κρήτη μέχρι 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Η ανατροπή Αρναούτογλου

Για νέα αλλαγή του καιρού μιλάει ο γνωστός μετεωρολόγος στο τελευταίο δελτίο καιρού της εβδομάδας στην ΕΡΤ3.

Η μέρα σήμερα θα ξεκινήσει με κάποια φαινόμενα βροχοπτώσεων, όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας τα σύννεφα θα αραιώσουν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας. Σήμερα η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και σε πολλές περιοχές δε θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς μέσα στην ημέρα.

Από βδομάδα, ωστόσο το σκηνικό φαίνεται να αλλάζει και πάλι και ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει και πάλι πάνω από τους 25 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

Τι λέει ο Καλλιάνος

Βελτιωμένος θα είναι σήμερα Κυριακή, ο καιρός, ωστόσο λίγες τοπικές βροχές θα επικρατήσουν και θα εκδηλωθούν στην Εύβοια και στην Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένονται νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από 4 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα φτάσει από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στον Σαρωνικό αναμένονται βοριάδες έντασης από 5 έως 6 μποφόρ ή ακόμα και 7 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις, με τον υδράργυρο να δείχνει από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στον Θερμαϊκό θα επικρατήσουν μεταβλητοί άνεμοι έως και 4 μποφόρ.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share