Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Οριστικό: Παραιτήθηκε από τον ΕΟΔΥ ο Παναγιώτης Αρκουμανέας - Το παρασκήνιο της αποχώρησης

Τι του αποδίδει το έξαλλο Μαξίμου

2 Οκτωβρίου 2021 12:42
Οριστικό: Παραιτήθηκε από τον ΕΟΔΥ ο Παναγιώτης Αρκουμανέας - Το παρασκήνιο της αποχώρησης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακουγόταν έντονα, αλλά τώρα πια είναι οριστικό. Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας υπέβαλε σήμερα (2/10) το πρωί την παραίτησή του από την προεδρία του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος υπέβαλε την παραίτησή του με επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο οποίος πρέπει να την κάνει δεκτή, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η αποχώρησή του από την προεδρία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

Την προεδρία του ΕΟΔΥ ο κ. Αρκουμανέας ανέλαβε τον Νοέμβριο του 2019, ενώ η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων, αριθμεί 33 μέλη.

Ήδη παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Χρήστος Κουρούσης.

Το έξαλλο Μαξίμου και οι ευθύνες που του αποδίδουν

Ο ίδιος μετά την μετακίνηση του Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο Τουρισμού αποφεύγει τις δημόσιες τοποθετήσεις, ενώ οι πληροφορίες θέλουν οι σχέσεις του με τον νέο υπουργό Θανάση Πλεύρη να είναι τυπικές.

Ωστόσο «γαλάζια» στελέχη υποστήριζαν πως το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως βαρύ στο Μαξίμου για τον Παναγιώτη Αρκουμανέα, τονίζοντας πως το διαζύγιο δεν είναι τόσο «βελούδινο», όπως φαίνεται στο προσκήνιο. Τίποτα όμως δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη όταν τον Οκτώβριο του 2019 αναλάμβανε πρόεδρος του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕEΛΠΝΟ) και μάλιστα σήκωσε το βάρος της πανδημίας σε μια ιδιαιτέρως δύσκολη και πρωτόγνωρη για τον ίδιο θέση.

Εκείνο που φέρεται να καταλογίζουν στον Παναγιώτη Αρκουμανέα είναι ότι δεν έκανε καμία απολύτως έρευνα στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τα όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας τόσο για τον Παύλο Πολάκη, όσο και για τους προκατόχους του. Όπως επίσης ότι υπήρξε ολιγωρία και για την δικογραφία, στην οποία εμπλέκεται το όνομα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και η οποία εστάλη στην Βουλή το καλοκαίρι με αποτέλεσμα να παραγραφούν τα αδικήματα.

Μάλιστα για τα δύο αυτά ζητήματα τα «βέλη» ορισμένων κυβερνητικών στελεχών στρέφονται και προς τον Βασίλη Κικίλια, ο οποίος δεν «έτρεξε» ως όφειλε τις συγκεκριμένες υποθέσεις.

Εκτός από το ζήτημα της ολιγωρίας για το ΚΕΕΛΠΝΟ, στο Μαξίμου προκάλεσε αρνητική εντύπωση και οι διαρροές περί μετακίνησης του Παναγιώτη Αρκουμανέα στο υπουργείο Τουρισμού. Κυβερνητικά στελέχη σημείωναν με νόημα πως τέτοιου είδους τοποθετήσεις χρειάζονται την έγκριση του πρωθυπουργού, καθώς αυτός έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Ο Βασίλης Κικίλιας ήθελε να έχει δίπλα του στο υπουργείο Τουρισμού τον στενό του συνεργάτη, αλλά όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση όλα βρέθηκαν στον αέρα. Άλλωστε η θέση του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ είναι καλυμμένη από τον Δημήτρη Φραγκάκη, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Μέγαρο Μαξίμου και κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχημένος.

Δύσκολη θεωρείται και η αντικατάσταση της Βίκυς Λοΐζου που πρόκειται για προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Τουρισμού.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share