Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αγωνία για τον Απόστολο Γκλέτσο: Η απάντησή του για την εμπλοκή σε κύκλωμα ναρκωτικών

Πώς μπλέχτηκε το όνομά του στη σπείρα που εξαρθρώθηκε;

2 Οκτωβρίου 2021 11:49
Αγωνία για τον Απόστολο Γκλέτσο: Η απάντησή του για την εμπλοκή σε κύκλωμα ναρκωτικών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αγωνία επικράτησε για τον Απόστολο Γκλέτσο, ο οποίος φερόταν να βρίσκεται σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και έδωσε σαφείς απαντήσεις ως προς την εμπλοκή του ονόματός του στη σπείρα, που εξαρθρώθηκε.

Ο ηθοποιός μίλησε αποκλειστικά στο Χαμογέλα και Πάλι αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, με τον ίδιο να τοποθετείται πρόσφατα και για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά. Απολύτως καμία σχέση. Δεν θα μπορούσα να έχω καμία σχέση με το πρόβλημα της υγείας που έχω. Πραγματικά είναι μια τρέλα αυτό το πράγμα. Η αλήθεια θα λάμψει και δεν έχω κανένα πρόβλημα να λάμψει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο γνωστός ηθοποιός στην ψυχαγωγική εκπομπή του MEGA.

Στη συνέχεια ο ηθοποίος απάντησε γιατί θεωρεί ότι τον εμπλέκουν στην υπόθεση.

«Δεν το ξέρω αυτό, αλλά θα το βρούμε. Προς το παρών δεν θα βάλω κάποιον δικηγόρο γιατί δεν με έχει καλέσει κάποιος. Μαθαίνω διάφορα από τους δημοσιογράφους. Περιμένω να δω αν με καλέσει κάποιος από την δικαιοσύνη. Θα βάλω συνήγορο μόλις κληθώ από την δικαιοσύνη» πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Γκλέτσος, είπε ότι δεν πιστεύει τα ονόματα που ακούγονται στην υπόθεση και ότι περιμένει να δει «κάτι επίσημο».

Τι είχε αναφερθεί για την εμπλοκή του

Το ρεπορτάζ, που διαψεύδεται κατηγορηματικά, ανέφερε, ότι ο ηθοποιός είχε κάνει παραγγελία κοκαΐνης για προσωπική χρήση και ο «διανομέας» του κυκλώματος φαίνεται ότι είχε παραδώσει το «προϊόν» στην οικία του. Από τις παρακολουθήσεις της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι ο ηθοποιός συνομιλούσε με τους διακινητές ναρκωτικών για να παραγγείλει κοκαΐνη.

Ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε τα παραπάνω στοιχεία. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αναφορές στον γνωστό ηθοποιό είναι ελάχιστες στη δικογραφία, ωστόσο, ενδεικτικές. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι ο γνωστός ηθοποιός δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κατηγορουμένους και δεν συνελήφθη, καθώς ήταν αποκλειστικά πελάτης του κυκλώματος και δεν είχε καμία ανάμειξη στη διακίνηση ναρκωτικών.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η συμμετοχή αξιωματικού του Λιμενικού στην υπόθεση, ο οποίος φέρεται να έκανε διακίνηση ναρκωτικών ακόμα και εν ώρα υπηρεσίας.

Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία κατοίκων, οι οποίοι είχαν αγανακτήσει με τη διακίνηση ναρκωτικών στον τόπο τους. Η επιχείρηση των «αδιάφθορων» έλαβε χώρα στον Πειραιά και στη Φθιώτιδα.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση από τις παρακολουθήσεις των μελών του κυκλώματος ήταν ότι τα μέλη του χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες, γεγονός που υποδηλώνει «επαγγελματισμό» από μέρος τους και επίγνωση ότι μπορεί να παρακολουθούνται τα τηλέφωνά τους από τις Αρχές.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στα τηλέφωνα έλεγαν φράσεις όπως «ψάρια», «τσοπάνης», «κορίτσια», «κυδώνια», «μαύρο», «παραγάδι» και «κλειδί». Όταν αναφέρονταν στην κοκαΐνη έλεγαν «χρυσή κασετίνα». Ανάμεσα στους πελάτες του κυκλώματος ήταν και ένας πολύ γνωστός ηθοποιός με πλούσια καριέρα σε επιτυχημένα σίριαλ μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών.

Η Αστυνομία συνέλαβε εκτός από τον αξιωματικό του Λιμενικού και πέντε ιδιώτες.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, από τη συνδυαστική μελέτη και ανάλυση των οποίων προέκυψε η εμπλοκή των ανωτέρω στα διερευνώμενα αδικήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συλληφθέντες κατά τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και φράσεις, προκειμένου να αποκρύπτουν τη δραστηριότητά τους από τις διωκτικές αρχές.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν χθες, Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, σε οικίες και χώρους εργασίας των εμπλεκομένων στον Πειραιά και σε περιοχή της Φθιώτιδας, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν: 257,9 γραμμάρια κάνναβη, 10 δενδρύλλια κάνναβης, 4,55 γραμμάρια κοκαΐνη, 325 γραμμάρια λαθραίου καπνού, πιστόλι με γεμιστήρα, μεταλλική σιδερογροθιά, 57 φυσίγγια πυροβόλου και κυνηγετικού όπλου, κινητά τηλέφωνα και κάρτα sim , 4.800 ευρώ.

Οι κατασχεθείσες ναρκωτικές ουσίες θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, τα ψηφιακά πειστήρια και το όπλο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ το χρηματικό ποσό θα κατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, ενώ ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας Ναυτοδικείου Πειραιά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share