Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Προειδοποιεί ο Καλλιάνος: «Προσοχή στους ισχυρούς ανέμους το Σαββατοκύριακο»

Ασθενείς βροχές στα βόρεια της Κρήτης

1 Οκτωβρίου 2021 14:55
Προειδοποιεί ο Καλλιάνος: «Προσοχή στους ισχυρούς ανέμους το Σαββατοκύριακο»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με φθινοπωρινό σκηνικό κάνει «ποδαρικό» ο Οκτώβριος, μιας και ο καιρός επιφυλάσσει πτώση της θερμοκρασίας, νεφώσεις και βροχές σε τμήματα της χώρας, με κύριο χαρακτηριστικό τους ισχυρούς ανέμους μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Καλλιάνος αναλύει στο protothema τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στη χώρα μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού το προσεχές Σαββατοκύριακο θα είναι οι ισχυροί άνεμοι που στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά θα αγγίζουν τα επτά με οκτώ μποφόρ. Μάλιστα, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία και ειδικά το Σάββατο, στις κεντρικές περιοχές των Κυκλάδων η ένταση των ανέμων για αρκετές ώρες θα αγγίζουν τα 8 μποφόρ με ριπές που ίσως πολύ τοπικά φτάσουν ακόμη και τα 9 μποφόρ (μόνο σε αυτές τις περιοχές).

Κατά τα άλλα, οι μοναδικές περιοχές που θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για άστατο κατά διαστήματα καιρό είναι μόνο τα βόρεια τμήματα της Κρήτης μιας και εκεί θα εκδηλώνονται μέσα στο Σαββατοκύριακο τοπικές βροχές κυρίως ασθενείς. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα επικρατήσουν τοπικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Προειδοποιεί ο Καλλιάνος: «Προσοχή στους ισχυρούς ανέμους το Σαββατοκύριακο»

Σε ότι αφορά στις θερμοκρασίες, οι μέγιστες τιμές τους στα πεδινά τμήματα της δυτικής Ελλάδας θα αγγίξουν τους 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα δεν θα ξεπεράσει ο υδράργυρος τους 25-26°C τοπικά. Σε ότι αφορά στα νησιά μας, στο Ιόνιο οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 26°C, στο Αιγαίο τους 25-26°C και μόνο στη Νότια Κρήτη και στα Δωδεκάνησα θα αγγίξουν τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου».

Ο καιρός στην Αθήνα

Για την Αττική προβλέπεται ένα Σαββατοκύριακο με ήπιο καιρό, με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού και με πολύ μικρή την πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει τοπικά και ασθενώς μόνο στα ανατολικά - βορειοανατολικά τμήματα του νομού.

Η μέγιστη θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης της Αθήνας θα φτάσει τους 24-25°C το Σάββατο και τους 25-26°C την Κυριακή. Οι άνεμοι όμως θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί με ένταση 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ, τόσο στον Σαρωνικό όσο και στο νότιο Ευβοϊκό, ενώ αισθητές θα είναι οι ριπές των ανέμων και μέσα στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share