Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φωτιά στο Μαραθώνα - Πνέουν ισχυροί άνεμοι

Συναγερμός στην Πυροσβεστική!

30 Σεπτεμβρίου 2021 22:16
Φωτιά στο Μαραθώνα - Πνέουν ισχυροί άνεμοι
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης (30/9) στο Μαραθώνα σε χαμηλή βλάστηση, σε μια περιοχή όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά καίει ξερά χόρτα κοντά στον δρόμο Γραμματικού-Σέσι, κάτι που έγινε προηγουμένως και στον Έβρο.

Οι άνεμοι στο συγκεκριμένο σημείο είναι ισχυροί και γι’ αυτό τον λόγο υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση. Στην περιοχή έσπευσαν 50 πυροσβέστες με 13 οχήματα και τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Οι πυρκαγιές του καλοκαιριού σε ένα βίντεο - Κάηκαν 1.200.000 στρέμματα

Η επιχειρησιακή μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αποτυπώνει στο βίντεο που ακολουθεί τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές του 2021 στη χώρα μας.

Για το σκοπό αυτό αναλύθηκαν υψηλής ανάλυσης δορυφορικά δεδομένα πριν και μετά τις δασικές πυρκαγιές, δίνοντας τη δυνατότητα λεπτομερούς επισκόπησης των περιοχών που επλήγησαν.

Η επιχειρησιακή μονάδα ΜΕΤΕΟ συνεχίζει την ανάλυση των μετεωρολογικών συνθηκών πριν και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης των πυρκαγιών αυτών ενώ ταυτόχρονα αναλύει τη διάδοση των μετώπων της πυρκαγιάς με τη χρήση του εξελιγμένου προγνωστικού εργαλείου IRIS 2.0.

Δείτε το βίντεο

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share