Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021

Ανατροπή από την ανιψιά του Μίκη Θεοδωράκη: «Όλοι ξέραμε για τον Νίκο»

«Βόμβα»

30 Σεπτεμβρίου 2021 16:48
Ανατροπή από την ανιψιά του Μίκη Θεοδωράκη: «Όλοι ξέραμε για τον Νίκο»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ανατροπή στην υπόθεση έφεραν οι δηλώσεις της κόρης του αδερφού του Μίκη Θεοδωράκη, Γιάννη, η οποία επιβεβαίωσε ως ένα βαθμό τους ισχυρισμούς του Νίκου Κουρή.

Όπως είπε μιλώντας στην Τατιάνα Στεφανίδου η Άννα Θεοδωράκη, ήδη από μικρή ηλικία ήξερε για την ύπαρξη του Νίκου, της είχε μιλήσει για αυτόν ο πατέρας της και της είχε πει να μην μιλάει για την υπόθεση γιατί ήταν μυστικό. Αλλά της είχε διευκρινίσει ότι είναι εξάδελφό της και ότι είναι μέλος της οικογένειας.

Τι υποστηρίζει η ίδια

«Ήξερα από μικρό παιδί για τον Νίκο Κουρή- Θεοδωράκη. Ειχα δει τη φωτογραφία του στο σπίτι του πατέρα μου Γιάννη, αδελφού του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο πατέρας μου μου είχε πει ότι ο Νίκος είναι γιός του Μίκη και είναι εξάδελφός μου. Ηδη από τα 12 μου το ήξερα και μου είχε πει ο πατέρας μου να μην μιλάω γι αυτό» δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια και συνέχισε: «Το ήξερε όλη η οικογένεια.

Άλλωστε και η ομοιότητα είναι μεγάλη. Δεν ξέρω αν το ήξεραν η Μαργαρίτα και ο Γιώργος. Αν ήξεραν για την ύπαρξη του Νίκου. Ηθελα να ζητήσω από την οικογένεια να γίνει ένα DNA να λήξει όλη αυτή η ιστορία. Εγώ τον δέχομαι ως εξάδελφό μου. Τα άλλα παιδιά (τα παιδιά του Μίκη) τι ξέρουν, δεν το γνωρίζω. Επειδή με ρωτάνε πολλοί, εγώ νομίζω ότι είναι γιός του Μίκη».

Υπενθυμίζεται οτι νωρίτερα με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο, απαγορεύεται στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα Μίκης Θοδωράκης με επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του.

Η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, η οποία έχει στραφεί σε βάρος του 54χρονου Νίκου Κουρή που υποστηρίζει ότι είναι γιος εκτός γάμου του Μίκη Θεοδωράκη στην αίτησή της προς το δικαστήριο υποστήριξε χθες, μεταξύ άλλων, για τον αντίδικό της ότι «αποβλέπει στη δημιουργία κληρονομικού δικαιώματος επί κάθε στοιχείου της κληρονομίας περιουσίας του αποβιώσαντος».

Η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων θα εκδικαστεί στις 30 Νοεμβρίου. Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η εξέταση του DNA.

Νίκος Θεοδωράκης: «Ο,τι έκανα το ήξερε - Το είχε αποδεχτεί και δε με αμφισβήτησε ποτέ»

Μαργαρίτα Θεοδωράκη προσήλθε σήμερα, Τετάρτη (28/9), στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στον Νίκο Θεοδωράκη, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Νίκος Θεοδωράκης έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει εξέταση DNA προκειμένου να αποδείξει ότι είναι βιολογικό παιδί του γνωστού συνθέτη, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Νίκος Θεοδωράκης: «Ο,τι έκανα το ήξερε»

«Καλώ την Μαργαρίτα Θεοδωράκη να μελετήσει το τραγούδι του "νεκρού αδερφού" που έχει γράψει ο Μίκης Θεοδωράκης και να ψάξει στο σπίτι να βρει χειρόγραφο που είχα αφήσει στον Μίκη με το οποίο δηλώνω ότι εγώ δε θέλω περιουσία και δημοσιότητα. Δεν θα ήμασταν τώρα εδώ αν δεν είχαν καταφερθεί και οι δύο εναντίον μου με αυτόν τον τρόπο» είπε ο Νίκος Θεοδωράκης, αναφερόμενος στα δύο παιδιά του συνθέτη με την Μυρτώ Αλτίνογλου.

«Ό, τι έκανα εδώ και 20 χρόνια σαν "Νίκος Θεοδωράκης" το έκανα με τη συναίνεση του. Το είχε αποδεχτεί και δε με αμφισβήτησε ποτέ. Θα προχωρήσω σε επόμενο βήμα για να αποδειχθεί με τεστ DNA. Εγώ υιοθέτησα το επίθετο «Θεοδωράκης» αισθανόμενος ότι θέλω να έρθω κοντά στις ρίζες μου» δηλώνει χαρακτηριστικά ο άντρας.

Ερωτηθείς σχετικά με το γιατί ισχυρίζεται ότι είναι γιος του μεγάλου συνθέτη μετά τον θάνατο του απάντησε: «Σεβόμενος τον Μίκη, δεν ήθελα να δημιουργηθεί σκάνδαλο. Μου είχε πει ότι κάτι θα αφήσει στη διαθήκη και περιμένω».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share