Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Νέα μέτρα: Με rapid test ή πιστοποιητικό η είσοδος στις δημόσιες υπηρεσίες

Αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα από την κυβέρνηση

30 Σεπτεμβρίου 2021 07:28
Νέα μέτρα: Με rapid test ή πιστοποιητικό η είσοδος στις δημόσιες υπηρεσίες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα μέτρα για την είσοδο των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες, αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα θα αφορούν στη διενέργεια rapid test, εάν δεν δεν έχεις πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Αλλαγές στο Δημόσιο: Πότε χρειάζεται rapid test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους πολίτες - Οι 3 προϋποθέσεις

Μέχρι τώρα, αυτό που ισχύει είναι οι πολίτες φορούν απλά τη μάσκα τους και μπορούν να επισκεφθούν οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία επιθυμούν για να κάνουν τη δουλειά τους.

Τα νέα μέτρα για τις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας

Πλέον, δεν θα ισχύει αυτό, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η επιτροπή εισηγήθηκε σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες οι πολίτες να εισέρχονται υπό τρεις προϋποθέσεις:

  • με πιστοποιητικό εμβολιασμού,
  • με πιστοποιητικό νόσησης,
  • με rapid test.

Σύντομα αναμένεται να πάρει “σάρκα και οστά” η εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, σε μία απόφαση που θα αφορά τις δημόσιες υπηρεσίες σε όλη τη χώρα.

Πειραιάς: Συνελήφθη 19χρονος με πλαστό πιστοποιητικό rapid test

Πειραιάς: Συνελήφθη 19χρονος με πλαστό πιστοποιητικό rapid test

Συνελήφθη στο λιμάνι του Πειραιά 19χρονος αλλοδαπός από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου, καθώς στη διάρκεια των ελέγχων διαπιστώθηκε πως είχε πλαστό πιστοποιητικό rapid test κορωνοϊού, επιχειρώντας να επιβιβαστεί σε επιβατηγό πλοίο με προορισμό τα Χανιά.

Σύμφωνα το λιμενικό σώμα, ακολούθησε έλεγχος στο πρακτορείο, από το οποίο ο 19χρονος φέρεται να προμηθεύτηκε το εισιτήριό του και το ιατρικό πιστοποιητικό, όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 28χρονος υπάλληλος. Στη συνέχεια κατασχέθηκαν ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός του πρακτορείου, καθώς και το ποσό των 1.660 ευρώ. Ενώ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τα σημεία όπου θα βρίσκονται την Πέμπτη τα κινητά κλιμάκια του που θα πραγματοποιούν δειγματοληψίες στους πολίτες.

Την προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφάλειας και Ανάκρισης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ κατασχέθηκαν το εισιτήριο και το πλαστό ιατρικό πιστοποιητικό.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share