Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Αλλαγές στο Δημόσιο: Πότε χρειάζεται rapid test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους πολίτες - Οι 3 προϋποθέσεις

Νέα μέτρα

29 Σεπτεμβρίου 2021 16:49
Αλλαγές στο Δημόσιο: Πότε χρειάζεται rapid test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους πολίτες - Οι 3 προϋποθέσεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα μέτρα στο Δημόσιο καθώς 3 προϋποθέσεις εισηγούνται οι ειδικοί για την είσοδο των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες, εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ethnos.gr η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγείται την είσοδο των πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή με rapid test. Η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου θα είναι άμεση ενώ δεν αποκλείεται η ισχύς του να ξεκινήσει από την Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια στιγμή, η Θεσσαλονίκη μπαίνει σε «κόκκινο» επιδημιολογικό επίπεδο, καθώς έχει παρατηρηθεί μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα. Στις περιοχές που μπαίνουν στο κόκκινο επιδημιολογικό επίπεδο σημειώνεται ότι επιβάλλεται τοπικό lockdown. Ωστόσο, παραμένει ασαφές αν η τελικά η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επιβολή περιοριστικών μέτρων στη Θεσσαλονίκη.

Τα μέτρα που ισχύουν στις περιοχές που μπαίνουν στο κόκκινο

Στις περιοχές που μπαίνουν σε mini lockdown ισχύουν τα παρακάτω μέτρα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Αλλαγές στο Δημόσιο: Πότε χρειάζεται rapid test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους πολίτες - Οι 3 προϋποθέσεις

Θλίψη στη Κοζάνη: Πέθανε 42χρονη μητέρα τριών παιδιών από κορωνοϊό!

Η 42χρονη νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και παρά τις προσπάθειες των γιατρών να την κρατήσουν στη ζωή, τελικά δεν κατάφερε να βγει νικήτρια σε αυτή τη μάχη, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της.

Η μητέρα δεν είχε κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, ενώ σύμφωνα με τον σύζυγό της δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Σύζυγος 42χρονης: Δεν είμαστε από τους αντιεμβολιαστές

Όπως δήλωσε ο ίδιος στον Alpha, δεν είναι αρνητές του εμβολίου ή του κορωνοϊού. “Δεν είμαστε από τους αντιεμβολιαστές, απλώς δεν μας έπεισε το σκεύασμα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο σύζυγος της 42χρονης για να εξηγήσει ότι τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του ένιωθαν αμφιβολίες γι’ αυτό που θα έβαζαν στο σώμα τους. “Απλώς αυτά που ακούμε από τα ΜΜΕ καθημερινά, ότι ορισμένοι που έκαναν το εμβόλιο και αυτοί “έφυγαν”, πρόσθεσε.

Σε ερώτηση εάν ο ίδιος σκοπεύει να εμβολιαστεί, δήλωσε πως “για έξι μήνες δεν θα το σκεφτώ”, καθώς και ο ίδιος νόσησε από κορονοϊό. “Ίσως ναι, με μία αμφιβολία”, απάντησε στο εάν περνάει από το μυαλό του η σκέψη πως, εάν η σύζυγός του είχε κάνει το εμβόλιο ενδεχομένως θα είχε ζήσει.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share