Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο πρώην εκδότης της «Ελευθεροτυπίας» Θανάσης Τεγόπουλος

Θρήνος στον δημοσιογραφικό χώρο

29 Σεπτεμβρίου 2021 14:32
Πέθανε ο πρώην εκδότης της «Ελευθεροτυπίας» Θανάσης Τεγόπουλος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Τεγόπουλος, δικηγόρος κι εκδότης της Ελευθεροτυπίας, αδελφός του Κίτσου Τεγόπουλου. Επίσης, την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο Παύλος Φιλίππου. Ο σκηνοθέτης που έκανε καριέρα στη Φίνος Φιλμ, «έφυγε» από τη ζωή και σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.

«Ένας ξεχωριστός για την ευγένεια και την παιδεία του άνθρωπος, ένας επίμονα αριστερός φιλελεύθερος με απόλυτη πίστη στην χωρίς όρια ελευθερία του Τύπου.

Χαρισματικός νομικός στο αστικό δίκαιο, ο Θανάσης Τεγόπουλος ανέλαβε μετά τον θάνατο του Κίτσου Τεγόπουλου το τιμόνι της εφημερίδας δίπλα στον αείμνηστο διευθυντή της Σεραφείμ Φυντανίδη».

Ετσι τον αποχαιρέτησε η Εφημερίδα των Συντακτών, η οποία ως γνωστόν είναι συνεταιριστική εφημερίδα που εκδόθηκε από ορισμένους παλαιούς εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας.

Η Ελευθεροτυπία κυκλοφόρησε στις 21 Ιουλίου 1975 και υπήρξε η πρώτη εφημερίδα που εκδόθηκε μετά τη μεταπολίτευση.

Διαφημίστηκε ως «η εφημερίδα των 100 συντακτών», με πρώτο διευθυντή σύνταξης τον Αλέκο Φιλιππόπουλο.

Τον διαδέχθηκε τον Απρίλιο του 1976 ο Σεραφείμ Φυντανίδης, ο οποίος ταυτίστηκε όσο κανένας άλλος με την εφημερίδα, μέχρι την αποχώρησή του το 2007.

Οι αρχικοί ιδιοκτήτες της εφημερίδας ήταν οι εκδότες εγκυκλοπαιδειών Κίτσος Τεγόπουλος και Χρήστος Σιαμαντάς και από τον Μάιο του 1978 μόνος ο Κίτσος Τεγόπουλος.

Πέθανε ο πρώην εκδότης της «Ελευθεροτυπίας» Θανάσης Τεγόπουλος

Η Ελευθεροτυπία υπήρξε εξ αρχής αντιπολιτευόμενη εφημερίδα προς όλες τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, αγκαλιάζοντας όλο το φάσμα της Αριστεράς, χωρίς άμεση κομματική ταύτιση.

Μετά τον θάνατο του Κίτσου Τεγόπουλου, τον Νοέμβριο του 2006, τη διεύθυνση της εφημερίδας ανέλαβαν η κόρη του Μάνια Τεγοπούλου και ο αδελφός του Θανάσης Τεγόπουλος και από το 2010 μόνη η Μάνια Τεγοπούλου.

Το 2013 έκλεισε οριστικά λόγω οικονομικών προβλημάτων, στην ουσία χρεωκόπησε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share