Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ριζική αλλαγή του καιρού: Τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Που θα χτυπήσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα;

29 Σεπτεμβρίου 2021 14:20
Ριζική αλλαγή του καιρού: Τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά και από το απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά (με εξαίρεση τη Θράκη), στα υπόλοιπα της Ηπείρου και στη Δυτικής Πελοποννήσου, στα ορεινά της Κρήτης και στο Ιόνιο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα δυτικά και νότια θα είναι τοπικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 14 έως 24, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από 16 έως 25, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 14 έως 30, στην Πελοπόννησο από 16 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 27, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 18 έως 24, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 28, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 19 έως 26 και στην Κρήτη από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αλλάζει ο καιρός – Τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το μεσημέρι 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις έως το πρωί και από το απόγευμα με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το πρωί, κυρίως στα δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς.

Καιρός σήμερα 29/9: Φθινοπωρινό το σκηνικό! Σχεδόν όλες οι εποχές του χρόνου σε... μια εβδομάδα - Καμπανάκι Κλέαρχου Μαρουσάκη (Video)

Καιρός σήμερα 29/9: Ο καιρός στη χώρα μας έχει «τρελαθεί», με τα προγνωστικά να κάνουν λόγο για... τρεις εποχές μέσα σε αυτή την εβδομάδα!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη, «θα ζήσουμε Καλοκαίρι, Φθινόπωρο και Χειμώνα».Παράλληλα, για όσους πιστεύουν στις προβλέψεις μέσα από τα λεγόμενα Μερομήνια, έχουν ολοκληρωθεί για τον χειμώνα που μας έρχεται.

Δείτε την ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσακή:

«Καλοκαίρι, Φθινόπωρο αλλά και Χειμώνα αναμένεται να ζήσουμε τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας με τον καιρό να δείχνει κάτι παραπάνω από αναποφάσιστος στο ποια εποχή θα πρέπει να ακολουθήσει.

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται η χώρα μας χωρισμένη σε ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τέσσερα καιρικά διαμερίσματα, δίνοντας την επιλογή στον καθέναν μας να ακολουθήσει τον καιρό που προτιμά

Ετσι λοιπόν στη δυτική Ελλάδα θα συνυπάρξει το Φθινόπωρο με το Καλοκαίρι, μιας και οι βροχές κατά τόπους θα συνδυαστούν με υψηλές θερμοκρασίες εξαιτίας των βορειοανατολικών ανέμων που θα λειτουργούν σαν καταβάτες, καθώς θα κατεβαίνουν από τις βουνοπλαγιές της οροσειράς της Πίνδου.

Προς τα βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα το Φθινόπωρο θα συνυπάρξει με τον Χειμώνα, μιας και εδώ ο βροχερός κατά τόπους καιρός θα συνδυαστεί με χαμηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα τη νύχτα και το πρωί.

Προς τα ανατολικά τμήματα θα μπορούσαμε να χαρακτηριστούμε τον καιρό ως Φθινοπωρινό, κυρίως λόγω των πολύ ισχυρών βοριάδων, ενώ οι βροχές θα είναι γενικά λίγες κι εκεί όπου η τοπογραφία αλληλεπιδρά με τον βοριά.

Τέλος προς τα νότια – νοτιοανατολικά θαλάσσια τμήματα το καλοκαίρακι καλά θα κρατεί με τον βοριά να μοιάζει με μελτέμι θυμίζοντας Αύγουστο.

Διαλέγουμε και παίρνουμε!!!

Καλημέρα σε όλες και σε όλους!»

Δείτε το βίντεο που ανήρτησε:

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου

Έντονα φθινοπωρινός θα είναι ο καιρός σήμερα, αφού αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, ενώ σε αρκετές περιοχές η ΕΜΥ προβλέπει βροχές.

Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις πρωινές ώρες.

Στη δυτική Ελλάδα, η πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ κάνει λόγο για τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
  • Άνεμοι: Βόρειοι-βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες έως τις πρωινές ώρες.
  • Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Στη Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στην κεντρική Μακεδονία τις πρώτες ώρες της ημέρας θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στη Θράκη παροδικές νεφώσεις, με λίγες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.
  • Ανεμοι: Ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 και στη Θράκη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις, που γρήγορα στο Ιόνιο και την Ήπειρο και από τις μεσημβρινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Νότιοι-νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Στα βόρεια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μέχρι τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Άνεμοι: Ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και από το απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 26 και στη νότια Κρήτη έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 και στα νότια έως 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share