Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Στα δικαστήρια η κόρη του Μίκη - Τι συνέβη 20 ημέρες μετα την κηδεία του πατέρα της (Video)

Με ποιον πήγε εκεί και γιατί

29 Σεπτεμβρίου 2021 14:20
Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Στα δικαστήρια η κόρη του Μίκη - Τι συνέβη 20 ημέρες μετα την κηδεία του πατέρα της (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στον Νίκο Θεοδωράκη προκειμένου να μην χρησιμοποιεί το επώνυμο του πατέρα της και να μην εμφανίζεται ως γιος του.

H Mαργαρίτα συνοδευόταν από τον δικηγόρο της, Αλέξανδρο Λυκουρέζο, και μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες που ήταν εκεί για τον Νίκο Θεοδωράκη. Ενώ, με το συγκινητικό τραγούδι «Το Παλληκάρι», το οποίο έγραψε και συνέθεσε ο Μίκης Θεοδωράκης, είχε αποχαιρετήσει τον πατέρα της η Μαργαρίτα Θεοδωράκη στον επικήδειο που είχε διαβάσει κατά την εξόδιο ακολουθία

«Πρωτοήρθε το 2014 στη ζωή μας σε ηλικία 50 χρόνων. Αν μετρήσετε την ηλικία, θα καταλάβετε ότι ο πατέρας μου ήταν στην δικτατορία και κρυβόταν. Δεν υπάρχει συγγένεια με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Είχαμε πολύ καλές σχέσεις, ήθελα να συνεργαστώ μαζί του γιατί είχε έναν ραδιοφωνικό σταθμό, αλλά ήταν κάπως απαράδεκτος. Δεν είχε συστηθεί ως «Θεοδωράκης» τότε. Περισσότερο για τον αδερφό μου έρχομαι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δείτε όσα είπε στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα και στην Κατερίνα Σουλιώτη:

Νίκος Θεοδωράκης: «Θα αποδείξω με DNA ότι είμαι γιος του Μίκη Θεοδωράκη»

Ο Νίκος Θεοδωράκης έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει εξέταση DNA προκειμένου να αποδείξει ότι είναι βιολογικό παιδί του γνωστού συνθέτη.

«Καλώ την Μαργαρίτα Θεοδωράκη να μελετήσει το τραγούδι του «νεκρού αδερφού» που έχει γράψει ο Μίκης Θεοδωράκης και να ψάξει στο σπίτι να βρει χειρόγραφο που είχα αφήσει στον Μίκη με το οποίο δηλώνω ότι εγώ δε θέλω περιουσία και δημοσιότητα. Δε θα ήμασταν τώρα εδώ αν δεν είχαν καταφερθεί και οι δύο εναντίον μου με αυτόν τον τρόπο» είπε ο άνδρας, αναφερόμενος στα δύο παιδιά του συνθέτη με την Μυρτώ Αλτίνογλου.

«Ό, τι έκανα εδώ και 20 χρόνια σαν «Νίκος Θεοδωράκης» το έκανα με τη συναίνεση του. Το είχε αποδεχτεί και δε με αμφισβήτησε ποτέ. Θα προχωρήσω σε επόμενο βήμα για να αποδειχθεί με τεστ DNA. Εγώ υιοθέτησα το επίθετο «Θεοδωράκης» αισθανόμενος ότι θέλω να έρθω κοντά στις ρίζες μου» δηλώνει χαρακτηριστικά ο άντρας.

Ερωτηθείς σχετικά με το γιατί ισχυρίζεται ότι είναι γιος του μεγάλου συνθέτη μετά τον θάνατο του απάντησε: «Σεβόμενος τον Μίκη, δεν ήθελα να δημιουργηθεί σκάνδαλο. Μου είχε πει ότι κάτι θα αφήσει στη διαθήκη και την περιμένω».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share