Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Τρίτη δόση εμβολίου: Η παρενέργεια που εμφανίζει το 5% των εμβολιασμένων!

Προσοχή!

28 Σεπτεμβρίου 2021 12:31
Τρίτη δόση εμβολίου: Η παρενέργεια που εμφανίζει το 5% των εμβολιασμένων!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τι παρενέργεια εμφανίσουν οι εμβολιασμένοι που κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού μπορεί να έχουν χαρακτηριστεί ασφαλή για την υγεία του ανθρώπου, όμως σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανίζουν παρενέργειες, όπως όταν χορηγείται η τρίτη δόση του εμβολίου.

Πιο αναλυτικά, η Μαρία Θεοδωρίδου κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, εξήγησε τα συμπτώματα που εμφανίζονται από την χορήγηση της αναμνηστικής δόσης.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, «οι ανεπιθύμητες ενέργειες ήταν οι συνήθεις απλές, όπως ο πόνος και η ερυθρότητα στο σημείο εμβολιασμού».

Παράλληλα, οι παρενέργειες στη τρίτη δόση «είναι ηπιότερες από την πρώτη ή δεύτερη δόση».

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με την κα Θεοδωρίδου «η μόνη εκδήλωση που είναι συχνότερη, είναι η διόγκωση του μασχαλιαίου λεμφαδένα, όπου παρατηρείται στο 5%».

Έτσι, επικαλούμενη στοιχεία από το Ισραήλ, όπου έχει προχωρήσει σημαντικά το πρόγραμμα χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου, η κα Θεοδωρίδου τόνισε πως οι ανεπιθύμητες ενέργειες που αναφέρθηκαν ήταν ηπιότερες συγκριτικά με τις προηγούμενες δόσεις.

Επίσης, τόνισε πως τα εμβόλια είναι ασφαλή τόσο για την κύηση όσο και για την γαλουχία και απέρριψε κατηγορηματικά τους φόβους γονέων σχετικά με ενδεχόμενη επίπτωση στην αναπαραγωγική ικανότητα των παιδιών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share