Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Ποιοι θα κάνουν τρίτη δόση του εμβολίου και ποιοι εξαιρούνται

Τι αναφέρθηκε στην επίσημη ενημέρωση;

27 Σεπτεμβρίου 2021 18:33
Κορωνοϊός: Ποιοι θα κάνουν τρίτη δόση του εμβολίου και ποιοι εξαιρούνται
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας προχώρησε το υπουργείο Υγείας. Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους ενημέρωσαν για το ποιοι πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου και ποιοι εξαιρούνται από αυτήν.

Τον λόγο πήρε αρχικά η Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία αναφέρθηκε στην τρίτη δόση του εμβολίου που έχει αποφασιστεί για τους υγειονομικούς και τους άνω των 60 ετών, σημειώνοντας πως κατά βάση θα χρησιμοποιηθεί το σκεύασμα της Pfizer.

εμβόλιο τρίτη δόση

Πιο αναλυτικά, όπως ανέφερε η καθηγήτρια, τα άτομα που είχαν κάνει mRNA εμβόλια θα λάβουν το mRNA εμβόλιο της Pfizer, ενώ από εκεί και πέρα:

  • Όσοι είχαν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca θα κάνουν την τρίτη δόση με mRNA εμβόλιο
  • Όσοι είχαν κάνει το μονοδοσικό της Johnson&Johnson, υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να κάνουν το ίδιο ή να προχωρήσουν με mRNA εμβόλιο.

Ποιοι δεν κάνουν τρίτη δόση εμβολίου

  • Άτομα που έχουν νοσήσει και έπειτα έκαναν μία ή δύο δόσεις εμβολίου, δεν χρειάζεται να κάνουν τρίτη δόση του εμβολίου, διευκρίνισε η ίδια, ενώ επίσης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κάποιος χρονικός περιορισμός όσον αφορά στο πότε μπορεί να γίνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και κάποιο άλλο εμβόλιο, για παράδειγμα της γρίπης.

Πάντως, εμφανίστηκε καθησυχαστική απέναντι στους γονείς, αναφορικά με το ζήτημα της γονιμότητας των νέων, καθώς η συζήτηση για τα εμβόλια στους κάτω των 18 ετών ολοένα και εντείνεται.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share