Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021

Πέθανε από κορωνοϊό ο χειρουργός Χρήστος Κωνσταντάρας

Ήταν σε αναμονή για την τρίτη δόση του εμβολίου

27 Σεπτεμβρίου 2021 11:18
Πέθανε από κορωνοϊό ο χειρουργός Χρήστος Κωνσταντάρας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός καθηγητής Ιατρικής και χειρουργός στην κλινική “Άγιος Λουκάς” της Θεσσαλονίκης, Χρήστος Κωνσταντάρας, χάνοντας τη μάχη με τον κορωνοϊό παρά το γεγονός πως ήταν πλήρως εμβολιασμένος. Την είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, ο οποίος και «φωνάζει» από το καλοκαίρι για την ανάγκη χορήγησης τρίτης δόσης εμβολίου στους γιατρούς. Ενώ πριν λίγες μέρες πέθανε ο γιατρός και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραμηνάς.

Αναφορικά με την διάθεση της τρίτης εμβολιαστικής δόσης, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει ζητήσει να μην υπάρξουν καθυστερήσεις. Ζητούν να ανοίξει η τρίτη δόση σε όσους επιθυμούν να την κάνουν με κριτήριο ηλικίας και επαγγελματικής απασχόλησης, ενώ ο κ. Εξαδάκτυλος επεσήμανε πως για τους υγειονομικούς ιδιαιτέρως θα έπρεπε να είχε ανοίξει ήδη. «Θα πρέπει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού να κινηθεί με ταχύτητα αυτή την φορά και να δώσει το πράσινο φως, ώστε οι άνθρωποι που χρειάζονται την τρίτη δόση να την έχουν σήμερα ει δυνατόν», είπε καταλήγοντας ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, σε δήλωσή του στις 13 Σεπτεμβρίου.

Σημειωτέον ότι ο κ. Κωνσταντάρας ήταν καρκινοπαθής και είχε εμβολιαστεί για τον Covid-19 με την πρώτη δόση στις 13 Ιανουαρίου και τη δεύτερη στις 3 Φεβρουαρίου.

Πέθανε από κορωνοϊό ο χειρουργός Χ. Κωνσταντάρας

H ανακοίνωση της Κλινικής για τον θάνατο του Χ. Κωνσταντάρα

"Η διοίκηση και το προσωπικό της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», με ιδιαίτερα αισθήματα βαθιάς οδύνης, συμμετέχουμε στο πένθος για την αναχώρηση από τη ζωή του εκλεκτού και αξέχαστου συνεργάτη μας, χειρουργού Χρήστου Κωνσταντάρα.

Ο Χρήστος Κωνσταντάρας, εξαιρετικά πεπειραμένος και άρτια καταρτισμένος χειρουργός, υπήρξε γιατρός υψηλοτάτου Ιπποκρατικού ήθους και συνεργάστηκε με τον «ΑΓΙΟ ΛΟΥΚΑ» επί δεκαετίες, παράλληλα προς τη συνεπέστατη πανεπιστημιακή σταδιοδρομία του. Άνθρωπος προσηνής, πάντοτε χαμογελαστός, με διάθεση υπηρεσίας και προσφοράς, «έγραψε ιστορία» επί δεκαετίες, αφήνοντας μνήμη αγαθή σε όσους τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του.

Υποδειγματικός οικογενειάρχης, αφήνει πίσω του την εξαιρετική σύζυγό του και δύο παιδιά, γιο και θυγατέρα, προικισμένους χειρουργούς, που συνεχίζουν επάξια την οικογενειακή παράδοση.

Η Κλινική μας χάνει τον πιστότερο και συνεπέστερο συνεργάτη της, που θα μείνει στη μνήμη και στην καρδιά μας για πάντα. Στη σύζυγο και στα παιδιά του εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας και διαβεβαιώνουμε για την ολόψυχη συμμετοχή μας στο πένθος τους. Η μνήμη του Χρήστου Κωνσταντάρα, ανεπίληπτη, τιμημένη, μένει στην ιστορία μας".

Η διοίκηση και το προσωπικό της Κλινικής «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», με ιδιαίτερα αισθήματα βαθιάς οδύνης, συμμετέχουμε στο πένθος...

Posted by Κλινική ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ/St. Luke's Hospital on Sunday, September 26, 2021
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share