Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021

«Τελείωσε» και τα φετινά Χριστούγεννα η Ματίνα Παγώνη (Video)

«Πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα»

26 Σεπτεμβρίου 2021 13:04
«Τελείωσε» και τα φετινά Χριστούγεννα η Ματίνα Παγώνη (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απαισιόδοξη για την πορεία της πανδημίας, καθώς τα ποσοστά εμβολιασμού είναι κάτω από το 70%, εμφανίστηκε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Σε συνέντευξή της στο Open μεταξύ άλλων απάντησε για το τι θα συμβεί με τα φετινά Χριστούγεννα κι αν θα γιορταστούν, όπως παλιότερα, αλλά κι αν δέχεται αρνητικά σχόλια.

«Πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Με τα ποσοστά που έχουμε σήμερα δεν θα κάνουμε καλά Χριστούγεννα. Δηλαδή δεν θα είμαστε ελεύθεροι», ανέφερε η Ματίνα Παγώνη.

Τι ανέφερε για τη μετάλλαξη Δέλτα

«Η μετάλλαξη Δέλτα δεν παίζει, είναι επιθετική, μεταδοτική και δημιουργεί πολύ σοβαρά προβλήματα… Στον δρόμο δεν μου επιτίθενται λεκτικά. Στο κινητό μου ή σε e-mail δέχομαι κάποια πράγματα αλλά και με αυτούς έχω ανοίξει έναν καλό διάλογο» κατέληξε η Ματίνα Παγώνη.

Δεν έχουμε περάσει το 70% των πλήρως εμβολιασμένων, δήλωσε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha. «Χάσαμε και τον Σεπτέμβριο για το χτίσιμο ανοσίας», ανέφερε.

Εκτός εαυτού η Ματίνα Παγώνη: «Τι να ακούσω όταν μπροστά μου πέθαινε ο ένας μετά τον άλλο;»

Οι απόψεις ομοιοπαθητικού - φυσικοπαθητικού καθηγητή, αναφορικά με τις μεθόδους που μπορεί να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός, έφεραν την έντονη αντίδραση της προέδρου της ΕΙΝΑΠ, Ματίνας Παγώνη, σε πρωινή εκπομπή. «Δεν μπορώ να είμαι σε ένα πάνελ που λέει στον κόσμο ότι με βότανα και βιταμίνες θα γίνει καλά ο κόσμος. Τι να ακούσω όταν μπροστά μου πέθαινε ο ένας μετά τον άλλο;» ανέφερε σε έντονο ύφος η Ματίνα Παγώνη με τα όσα έλεγε ο Καθηγητής της αρχαίας Ελληνικής Ιατρικής στο κολέγιο Paris Graduate School Βασίλης Μαυρομμάτης.

«Στον εναλλακτικό χώρο, δεν επικροτούμε την πρακτική των εμβολίων. Έχουμε τους δικούς μας τρόπους προστασίας και θεραπείας. Είναι οι φυσικοί τρόποι θεραπείας» ανέφερε ο κ. Μαυρομάτης βάζοντας ένα ακόμα... λιθαράκι στον τοίχο που χτίζουν αντιεμβολιαστές και όσοι είναι κατά των κλασικών μεθόδων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Μιλώντας στο MEGA σημείωσε ακόμη πως:

«Έχουμε μέσα που χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια και προληπτικά και θεραπευτικά. Υπάρχει τεράστια κοινότητα εναλλακτικών, που κουράρουμε ασθενείς με τις μεθόδους μας, με ασφάλεια, χωρίς παρενέργειες. Χρησιμοποιούμε φυσικά μέσα. Κουράρουμε και ασθενείς COVID. Έχουμε μια μεθοδολογία που λέγεται εξατομίκευση. Δε λειτουργούμε όπως οι γιατροί. Κανένας εναλλακτικός και κανένας γιατρός δεν μπορεί να πάρει 100% ευθύνη. Και οι δύο κάνουν σε κάθε περίπτωση ό,τι καλύτερο μπορούν. Για έναν ασθενή με κορoνοϊό, δε θα πάρουν όλοι τα ίδια φάρμακα, διαφέρουν ανάλογα με την περίπτωση. Χρησιμοποιούμε βότανα, συγκεκριμένη τροφή, βιταμίνες φυσικές και συνθετικές αν χρειαστεί, και φτιάχνουμε ένα ξεχωριστό πρωτόκολλο για κάθε περίπτωση. Δεν μπορώ να δώσω συγκεκριμένο παράδειγμα. Είναι εξατομικευμένο όλο αυτό».

«Βιταμίνες και βότανα»

«Εμείς δεν έχουμε δει τέτοιες δημοσιεύσεις. Η ιατρική είναι μία, με μελέτες, δημοσιεύσεις, αποτελέσματα. Οι άνθρωποι με κορoνοϊό, έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα, πάνε στα νοσοκομεία, φτάνουν μέχρι τις ΜΕΘ. Δεν έχω δει καμία δημοσίευση δική σας ότι με τις μεθόδους αυτές οι άνθρωποι γίνονται καλά. Αν έχετε κάτι συγκεκριμένο, βεβαίως να το λέμε. Εμείς μιλάμε με τις μελέτες που έχουμε στα χέρια μας, παγκοσμίως. Οι τοποθετήσεις αυτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές γιατί μας ακούει πολύς κόσμος», απάντησε η κ. Παγώνη.

«Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και εξατομικευμένη. Χρησιμοποιούμε βιταμίνες, ψευδάργυρο, σελήνιο, κάποια βότανα που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία κάθε ανθρώπου. Ακόμα τα ομοιοπαθητικά που μπορούμε να δώσουμε», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Μαυρομμάτης.

«Μπροστά μου πέθαινε ο ένας μετά τον άλλο»

Οι ισχυρισμοί του κ. Μαυρομμάτη, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της κ. Παγώνη, η οποία είπε ότι «Εγώ δεν μπορώ να είμαι σε ένα πάνελ που λέει στον κόσμο ότι με βότανα και βιταμίνες θα γίνει καλά ο κόσμος. Τι να ακούσω όταν μπροστά μου πέθαινε ο ένας μετά τον άλλο;».

«Μιλάμε για τρεις μεθόδους που είναι αναγνωρισμένες από τον ΠΟΥ, επίσημα. Υπάρχουν ολόκληρες κλινικές στο εξωτερικό που χρησιμοποιούν αυτά που σας είπα. Δεν έχει ακουστεί. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν ισχύει ή ότι δεν υπάρχει», τόνισε κλείνοντας ο κ. Μαυρομμάτης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share