Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Συγκλονίζει ο Ανδρέας Χριστοφέρος: Mιλά για την επίθεση με οξύ που δέχτηκε και στέλνει μήνυμα στην Ιωάννα Παλιοσπύρου

Ο δράστης είχε οδηγήσει 450 χιλιόμετρα για να επιτεθεί στον άτυχο Ανδρέα

25 Σεπτεμβρίου 2021 13:45
Συγκλονίζει ο Ανδρέας Χριστοφέρος: Mιλά για την επίθεση με οξύ που δέχτηκε και στέλνει μήνυμα στην Ιωάννα Παλιοσπύρου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για το περιστατικό που του σημάδεψε την ζωή μίλησε ο Ανδρέας Χριστοφέρος, το θύμα της επίθεσης που έγινε το 2014 με οξύ και κατέστρεψε το πρόσωπό του.

Ο Ανδρέας ο οποίος ζει στην Αγγλία, μίλησε στο ΟΡΕΝ και την εκπομπή ΟΡΕΝ Weekend με την Ελένη Τσολάκη το πρωί του Σαββάτου ενθυμούμενος όταν ένας ληστής έριξε οξύ στο πρόσωπό του. Η βιαιότητα της επίθεσης ήταν τέτοια που το θύμα έμεινε σε κώμα επί τέσσερις ημέρες.

Όλα άλλαξαν για τον Ανδρέα στις 9 Δεκεμβρίου του 2014 όταν και ανοίγοντας την πόρτα του σπιτιού του είδε έναν άνδρα Φίλιπς να στέκεται στο κατώφλι του. Ο άνδρας αυτός, ζωγράφος και διακοσμητής από το Ανατολικό Σάσεξ, είχε οδηγήσει 450 χιλιόμετρα με μοναδικό σκοπό να ρίξει οξύ στο πρόσωπο ενός άνδρα.

Ο κακοποιός πίστεψε λανθασμένα ότι ένας άνδρας είχε επιτεθεί σεξουαλικά σε ένα μέλος της οικογένειάς του. Σκοπός του ήταν να εκδικηθεί για την οικογένειά του, ωστόσο μπέρδεψε τις διευθύνσεις και κατέληξε στο σπίτι του άτυχου Ανδρέα.

Όταν απάντησε στην πόρτα, ο δράστης που έπιανε ένα ποτήρι με μπαταρία οξέος, το χτύπησε στο πρόσωπο του θύματός του λέγοντάς του απλά: «Αυτό είναι για σένα φίλε».

Περιγράφοντας το περιστατικό, ο Ανδρέας λέει πως το χτύπημα ήταν τέτοιο που σταγόνες από το καυστικό υγρό πετάχτηκαν στην οροφή και από εκεί έσταζαν στην πλάτη του η οποία είναι γεμάτη μικρές ουλές.

Την ίδια ώρα στέλνει το δικό του μήνυμα στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Δείτε βίντεο:

Κατάθεση ψυχής από την Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Δεν έβλεπα την εικόνα μου, γυρνούσα από την άλλη πλευρά...»

Σε μια ξεχωριστή κατάθεση ψυχής προχώρησε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία έκανε την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη στην Κατερίνα Καινούργιου και μίλησε για την υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι, απαντώντας σε όλα με θάρρος, τόλμη και μεγαλείο καρδιάς.

Η ίδια συγκλονίζει ξανά όλη την Ελλάδα, δίνοντας μια απάντηση σε όλα τα ερωτήματα και κάθε κουβέντα της είναι τη δική της ιδιαιτερότητα, με τους γιατρούς της επίσης να συγκλονίζουν.

Οι δηλώσεις της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Για το πώς ένιωσε που η δράστιδα δεν εμφανίστηκε: «Από την πρώτη μέρα για εμένα το μεγαλύτερο ερώτημα ήταν το γιατί. Γιατί να μου κάνει κάποιος τέτοιο κακό; Ήταν μεγάλη απογοήτευση και προσβολή για μένα που δεν ήρθε, γιατί από την επίθεση έχουν ταλαιπωρηθεί κι άλλοι άνθρωποι, όπως η οικογένειά μου και οι άνθρωποι στο εργασιακό περιβάλλον».

Για το αν εκτιμά αν θα έρθει η Έφη στις 30 του μήνα: «Δεν το γνωρίζω. Όλη η συμπεριφορά που έχουμε δει είναι αυτή και δεν έχει αλλάξει. Δε δείχνει ίχνος μεταμέλειας, δεν έχει κατανοήσει το τι έχει κάνει, έχει μια απόσταση σαν να μην την αφορά».

Για το πώς άντεξε να πάει και να την κοιτάξει στα μάτια και αν κάποιοι άνθρωποί της, της ζητούσαν να μην το κάνει: «Οι περισσότεροι, όντως, φοβήθηκαν αν μπορώ να το αντέξω, αλλά για μένα ήταν μονόδρομος. Το οφείλω στον εαυτό μου και όλη αυτή η διαδικασία θα με βοηθήσει να προχωρήσω παρακάτω, να πιστέψω ότι έχω κάνει αυτό που πρέπει».

Για τους δημοσιογράφους: «Ήταν δύσκολο. Είμαι πολλούς μήνες στην απομόνωση και μακριά από τον κόσμο. Ήταν σοκ να δω τόσο κόσμο, πόσο μάλλον τα κανάλια και άπαντες να με κοιτάζουν. Με σόκαρε σε ένα βαθμό, αλλά το γνώριζα και δεν τρόμαξα».

Για το μετά από πόσο καιρό είδε εικόνες της: «Δεν είχα δει για πολύ καιρό. Γυρνούσα το κεφάλι μου από την άλλη πλευρά και δεν έβλεπα το πρόσωπο, τα χέρια και το σώμα μου. Όσο πλησίαζε η ώρα να βγω από το νοσοκομείο, οι ψυχολόγοι με πίεζαν να κάνω αυτή την κίνηση. Με βοήθησε η γιατρός μου στο να το κάνουμε σταδιακά, εξηγώντας μου τι θα κοιτάξω και γιατί. Το κάναμε προσεκτικά, γιατί κανείς δεν μπορεί να προετοιμαστεί».

Για την απόφασή της να μιλήσει στις κάμερες: «Είχα τη διάθεση να μιλήσω. Ο κόσμος περιμένει πάντα να πω κάτι και, φυσικά, όφειλα να τοποθετηθώ για την απουσία της δράστιδας».

Για τον Σάκη Κεχαγιόγλου και τη στάση του: «Ισχύει ότι εξέφρασε την επιθυμία του να με πλησιάσει. Μου εξέφρασε τη συμπαράστασή του, εξηγώντας πως είναι άλλος ο ρόλος του ανθρώπου και άλλος εκείνος του συνηγόρου».

Για την εμμονή που έδειχνε η δράστιδα: «Έχω μια τετράγωνη λογική και δεν είμαι εμμονική».

Για το τι θα της πει: «Θα είμαι σε κάθε δικάσιμο. Το οφείλω σε μένα και τους ανθρώπους μου. Λυπάμαι που δεν έχει το θάρρος να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πράξεών της. Μόνο τη θέση της επιβαρύνει και παραμένει αμετανόητη».

Για τις φωτογραφίες από τα χειρουργεία: «Όλο αυτό το διάστημα δέχομαι μηνύματα, με ρωτάνε διαρκώς για το πώς είναι η υγεία μου, τον πόνο που έχω τραβήξει. Έχω πρπσπαθήσει να το εξηγήσω, αλλά υπάρχει η εντύπωση πως έχω απλώς μερικά εγκαύματα και σε λίγο θα είμαι καλά. Με την εικόνα αυτή, λοιπόν, αποφάσισα να δώσω σε όλους να καταλάβουν το μέγεθος της ζημιάς».

Για το πώς ένιωσε όταν είδε τον εαυτό της: «Ήταν τόσο πολλές οι σκέψεις και τα συναισθήματα. Πολλές φορές ρώτησα τη γιατρό να μου εξηγήσει και, όταν είδα τις φωτογραφίες κατάλαβα πόσο δύσκολο της ήταν να μου εξηγήσει το βάθος της ζημιάς και την προσπάθειά της να το κάνει. Αυτό ήταν το πρώτο, γιατί το δεύτερο ήταν να σκεφτώ τη μητέρα μου. Είχε το θάρρος να αντιμετωπίζει και να είναι ήρεμη, χωρίς να δείχνει τη στενοχώρια της, κάνοντάς με να νιώθω ήρεμη. Κατάλαβα, επίσης, πόσο κοντά έφτασα στο θάνατο και πόσο τυχερή είμαι που σώθηκα. Είναι ένας τρόπος να το συνειδητοποιώ».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share