Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. τα social media αντιεμβολιαστών - H απάτη με την «ασυλία» στους αρνητές

Το συνολικό κόστος μπορεί να φτάσει και στις 3.000 ευρώ!

25 Σεπτεμβρίου 2021 12:31
Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. τα social media αντιεμβολιαστών - H απάτη με την «ασυλία» στους αρνητές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την άμεση αντίδραση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προκάλεσε η είδηση περί απάτης σε βάρος πολιτών που αντιτίθεται στο εμβόλιο. Παράλλη, «κόλαφος» εναντίον των αντιεμβολιαστών αποτελεί η απόφαση του Αρείου Πάγου.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1 έφερε στο «φως» ένα ηχητικό ντοκουμέντο, με έναν άνδρα να επιχειρεί να πείσει πολίτη να πληρώσει κάποιο αντίτιμο ώστε να λάβει «κάλυψη» κατά του Δημοσίου όσον αφορά στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, πήρε θέση επί του ζητήματος, επισημαίνοντας, στο ίδιο μέσο, πως «πρέπει να διερευνηθεί ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις ιστοσελίδες που αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία».

Όπως ενημέρωσε ο ίδιος, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ήδη λάβει εντολή για τον εντοπισμό των κατόχων ιστοσελίδων και διαχειριστών σελίδων στα social media που προωθούν αντιεμβολιαστικές απόψεις.

«Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή σήμερα το πρωί στον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Τα σχετικά στοιχεία θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνηγια τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων και άσκησης των προβλεπομένων κατά νόμο ενεργειών» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι αποκαλύψεις για την απάτη

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται μετά τις αποκαλύψεις σχετικά με την απάτη που έχει στηθεί και έχει στόχο την οικονομική απομύζηση των πολιτών που τίθενται κατά του εμβολιασμού.

Στο ντοκουμέντο που αποκάλυψε ο ΑΝΤ1 ακούγεται ένας άνδρας ο οποίος αναλύει το πώς ένας αντιεμβολιαστής μπορεί να αποκτήσει «κάλυψη», μέσω εγγράφων, που δεν θα αναγνωρίζουν την κυριαρχία του Δημοσίου και τις αποφάσεις του σε ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία.

Ο εν λόγω άνδρας, αρχικά επιχειρεί να εξοργίσει τον συνομιλητή του αναφορικά με τα μέτρα και στη συνέχεια του εξηγεί πως με, κάποιο κόστος, μπορεί να λάβει «προστασία».

«Έγκυρος και έγκριτος νομικός, που γνωρίζει νομική, θα σου πει ότι με αυτό εδώ δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, ίσα-ίσα που μπορείς να τους κάνεις και μήνυση στην Ευρώπη και να τους πεις εδώ με δουλεύουν» αναφέρει και εξηγεί πως ο δικηγόρος θα κάνει "40 ως 60 επιδόσεις" κατά των μέτρων.

Το συνολικό κόστος μπορεί να φτάσει και στις 3.000 ευρώ, αναφέρει, αλλά εξηγεί πως αυτό μοιράζεται με άλλο άτομα.

 H απάτη με την «ασυλία» στους αρνητές

«Το μοιράζουν 100 άτομα, 120, 130. Βγαίνει μέσο όρο 30 ευρώ, 25 ευρώ ή 20 ευρώ κοκ. Είναι ένα επιχείρημα αυτό. Ότι, κοίταξε, θα το κάνουν πολλοί μαζί και μοιράζουν το κόστος για να βγει περίπου στα 20 ευρώ. Είναι αυτά τα χρήματα. 2.500-3.000 ευρώ, τα οποία τα μοιράζονται 150 άτομα και βγαίνει περίπου ένα 20αρικο» ισχυρίζεται.

"Εγώ μέσα στο κορμί μου βάζω ότι θέλω, δεν υπάρχει περίπτωση να μου επιβάλλει κάποιος άλλος τι θα βάλω μέσα στο κορμί μου τι να βάλω. Είναι δυνατόν, τι συζητάμε τώρα τα αυτονόητα;" αναφέρει, ακόμα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share