Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021

Απόφαση-σταθμός στη Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης στον αρνητή πατέρα που δεν ήθελε το παιδί του να κάνει self test

Σπουδαία η ετυμηγορία του δικαστηρίου

24 Σεπτεμβρίου 2021 17:48
Απόφαση-σταθμός στη Θεσσαλονίκη: Ποινή φυλάκισης στον αρνητή πατέρα που δεν ήθελε το παιδί του να κάνει self test
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μια σπουδαία απόφαση προχώρησε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, καθώς επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή στον 37χρονο αρνητή πατέρα, που δεν ήθελε το παιδί του να πάει στο σχολείο με self test.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος κρίθηκε ένοχος για παράνομη είσοδο σε δημόσια υπηρεσίας και για έργω εξύβρισης, τη στιγμή που σχολεία κινδυνεύουν με κλείσιμο λόγω του ιού.

«Δεν θα παραστώ. Ήρθα μόνο να σας ενημερώσω ότι δεν είναι αρμόδιο το δικαστήριο σας να με δικάσει. Αν προβείτε σε οποιαδήποτε απόφαση θα ενεργοποιήσω τη σύμβαση που δεν αναγνωρίζει τις εξουσίες, με όλες τις συνέπειες», φέρεται να είπε.

Πώς οδηγήθηκε το δικαστήριο στην απόφαση

Ως μάρτυρας κατέθεσε η διευθύντρια του σχολείου η οποία περιέγραψε το περιστατικό. «Φώναζε στις εκπαιδευτικούς που έλεγαν ότι πρέπει να γίνει έλεγχος των self tests. Με απώθησε βίαια για να περάσει και οδήγησε το παιδί μέσα στην τάξη. Και οι δύο δεν φορούσαν μάσκα. Οι μαθητές επηρεάστηκαν ψυχολογικά από αυτή την κατάσταση. Φοβήθηκαν και έκλαιγαν», σημείωσε σύμφωνα με το grtimes.gr.

Ο πατέρας του μαθητή, ο οποίος αρνήθηκε να προσκομίσει την σχολική κάρτα του παιδιού του, φέρεται να έσπρωξε την διευθύντρια του σχολείου , ενώ αρνήθηκε να απομακρυνθεί από το σχολικό συγκρότημα, με αποτέλεσμα να κληθεί η Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι, ο 37χρονος μετέβη στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης το πρωί της Παρασκευής (24/9), μετά από μήνυση της διευθύντριας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης, για επεισόδιο που προκάλεσε, όταν δεν επετράπη στον γιο του να μπει στο σχολείο, καθώς δεν προσκόμισε την σχολική κάρτα με αρνητικό αποτέλεσμα self test.

Μάλιστα, σύμφωνα με το thestival.gr, πήγε στο Δικαστικό Μέγαρο αρνούμενος να φορέσει μάσκα, παρά την υποχρεωτικότητα που ορίζει ο νόμος. Ετσι, αποβλήθηκε από τη δικαστική αίθουσα και του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 300.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share