Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Κάρπαθο: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις - Έρχονται πυροσβέστες από τη Ρόδο

Επιχειρούν 72 πυροσβέστες

24 Σεπτεμβρίου 2021 15:40
Φωτιά στην Κάρπαθο: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις - Έρχονται πυροσβέστες από τη Ρόδο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο νησί της Καρπάθου. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα και συνολικά επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα.

Συνδρομή παρέχουν ομάδες του στρατού, εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες του δήμου Καρπάθου. Επίσης, θα μεταβούν ακτοπλοϊκώς από τη Ρόδο, 15 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Με εντολή του αρχηγού Π.Σ. αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. έχει μεταβεί στο νησί για τη διερεύνηση των αιτιών των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στις περιοχές Αγριόλακκος και Σταυρί Καρπάθου.

Υπενθυμίζεται οτι η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Αγριόλακκος χθες το απόγευμα, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες ξέσπασε και δεύτερη πυρκαγιά, στην περιοχή Σταυρί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Βόλος: Ξέσπασε φωτιά σε σκάφος στα Πευκάκια

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής, σε σκάφος στα Πευκάκια στον Βόλο, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Σπεύδουν στο σημείο οι πυροσβέστες

Στο σημείο, όπως αναφέρουν η ΕΡΤ και τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, μεταβαίνουν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής και πυροσβέστες, προκειμένου να διαπιστώσουν το μέγεθος του συμβάντος και να επιχειρήσουν στην κατάσβεσή του. Στο σημείο έχει μεταβεί και περιπολικό της Αστυνομίας.

Φωτιά στην Κάρπαθο

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε εχθές (23/9), από άγνωστη αιτία σε χορτολιβαδική έκταση στο χωριό Σπόα στην Κάρπαθο.

Η πυρκαγιά κατευθύνεται σε δασική περιοχή και για την αντιμετώπιση της έχουν σπεύσει οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού και εθελοντές.

Στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Φωτιά στην Κάρπαθο

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share