Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: «Ο όρος γυναικοκτονία είναι λάθος!» - Κατά του όρου τάχθηκε ο δικηγόρος (Video)

Πρόκειται για «νεολογισμό» που είναι «νομικά λάθος»

24 Σεπτεμβρίου 2021 15:06
Μιχάλης Δημητρακόπουλος: «Ο όρος γυναικοκτονία είναι λάθος!» - Κατά του όρου τάχθηκε ο δικηγόρος (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κατά του όρου γυναικοκτονία τάχθηκε ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «νεολογισμό» που είναι «νομικά λάθος» αφού «είμαστε και οι δύο και ο άνδρας και η γυναίκα άνθρωποι».

«Δεν θα διορθωθούν τα εγκλήματα αν την ανθρωποκτονία την πούμε γυναικοκτονία», ανέφερε και υποστήριξε πως «όσο υπάρχουν άνθρωποι τα εγκλήματα δεν θα εξαλειφθούν». «Πιστεύεται πως ένας που έχασε τη ζωή του και συμμετείχε στη συζήτηση θα τον ενδιέφερε αν λέγαμε γυναικοκτονία ή ανδροκτονία;» διερωτήθηκε.

«Δεν υπάρχει κανένα ποινικό κείμενο στη χώρα μας από τότε που γίναμε κράτος που να ξεχωρίζει τον άνδρα και τη γυναίκα όταν είναι θύματα δολοφονίας.

Και ο άνδρας και η γυναίκα είναι άνθρωποι. Αντιδιαστέλει η ανθρωποκτονία τη ζωοκτονία. Φανταστείτε τώρα να λέμε γυναικοκτονία και ανδροκτονία.

Άνθρωποι είναι και οι δύο. Η γυναικοκτονία είναι ένας νεολογισμός που για εμένα είναι λάθος νομικά, δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει κείμενο που να λέει γυναικοκτονία και ανδροκτονία. Είμαστε και οι δύο και ο άνδρας και η γυναίκα άνθρωποι.

Να ξέρετε δεν υπάρχει σε νομικό κείμενο και δεν μπορεί να υπάρξει. Όποιος λέει ότι όταν το θύμα είναι γυναίκα να έχουμε μεγαλύτερη ποινή και όταν είναι άνδρας να έχουμε μικρότερη ποινή...», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Να είστε σίγουροι ότι δεν θα διορθωθούν τα εγκλήματα αν την ανθρωποκτονία την πούμε γυναικοκτονία. Είναι πέραν βέβαιο ότι ο δολοφόνος δεν θα σκεφτεί τη γυναικοκτονία και την ανθρωποκτονία. Ο νεολογισμός γυναικοκτονία δεν θα επικρατήσει. Είτε σκοτώσεις άνδρα, είτε γυναίκα ισόβια πρέπει να προβλέπεται», ανέφερε.

Όσον αφορά την προκλητική τοποθέτηση του θείου του 40χρονου δολοφόνου της Δώρας στη Ρόδο, ο κ. Δημητρακόπουλος την χαρακτήρισε «απαράδεκτη» και «λίαν επικίνδυνη για την κοινωνία».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share