Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Προειδοποιεί ο Αρκουμανέας: «Θα συνεχιστούν τα μίνι lockdown»

«Το 25% των κρουσμάτων καθημερινά είναι παιδιά»

24 Σεπτεμβρίου 2021 14:50
Προειδοποιεί ο Αρκουμανέας: «Θα συνεχιστούν τα μίνι lockdown»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θα συνεχιστεί η τακτική των τοπικών lockdown για τις περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι η πανδημία του κορωνοϊού παρουσιάζει ύφεση και η κατάσταση στη χώρα βρίσκεται υπό έλεγχο. «Σημειώθηκε μείωση στον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων κατά 7% παρά τον αριθμό-ρεκόρ σε τεστ (1,3 εκατομμύρια), που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Για τις επόμενες δυο εβδομάδες θα παραμείνουμε στα ίδια επίπεδα» είπε χαρακτηριστικά.

Μίνι lockdown

Ερωτηθείς για την κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, με αφορμή τα μίνι lockdown σε Καστοριά, Ξάνθη και Δράμα, που είναι σε ισχύ από σήμερα, ο κ. Αρκουμανέας εξέφρασε την ανησυχία του και για άλλες περιοχές όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλή, καθώς εκεί όπως είπε είναι επίφοβο να σημειωθεί έξαρση. «Η τακτική των τοπικών, μίνι lockdown θα συνεχιστεί. Όπως γίνεται και τώρα, θα βλέπουμε περιοχές να βγαίνουν και να μπαίνουν στο “κόκκινο”» τόνισε.

Όσον αφορά στα κρούσματα στα παιδιά λόγω της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ εξηγεί:

«Ανακοινώσαμε ότι είχαμε την πρώτη εβδομάδα 3.500 τεστ τα οποία ήταν το 24% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων. Αυτή η ηλικιακή ομάδα η 4-18 έχει το 25 με 30% των κρουσμάτων καθημερινά. Είχε μία αύξηση 14% θα δούμε και το επόμενο διάστημα γιατί γνωρίζουμε ότι θέλουμε κάποιες ημέρες – εβδομάδες για να δούμε την επίδραση από το άνοιγμα των σχολείων. Το πρωτόκολλο μας είναι αρκετά αυστηρό με πάρα πολύ testing».

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει κάποιο αριθμητικό όριο το οποίο αν ξεπεραστεί θα επιφέρει την επιβολή οριζόντιων μέτρων, ο κ. Αρκουμανέας απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται και χρειάζεται συνδυασμός πολλών παραγόντων για να ληφθούν αποφάσεις.

«Η πανδημία βρίσκεται σε μια ύφεση είμαστε στο φθινόπωρο και έχουμε και το χειμώνα, θυμόμαστε ότι και πέρυσι το δεύτερο κύμα ξεκίνησε περί τα τέλη Οκτωβρίου, προετοιμαζόμαστε βλέπουμε ενέργειες που γίνονται και για το ΕΣΥ» είπε και εκτίμησε πως τις επόμενες δύο εβδομάδες τα κρούσματα θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα και δεν αναμένεται κάποια ιδιαίτερη αύξηση μέχρι και το τέλος του Σεπτέμβρη. «Δεν προβλέπεται κάποια αύξηση μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου», είπε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι πέρυσι παρατηρήθηκε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μέσα σε δέκα ημέρες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share