Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: «Έψαχνε δολώματα! Όπως συνέβη και σε εμένα γδύθηκαν εντελώς και...» - Σοκαριστικές καταθέσεις από φοιτήτριες για γυναικολόγο

Ανατριχιάζουν οι μαρτυρίες

24 Σεπτεμβρίου 2021 09:46
Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: «Έψαχνε δολώματα! Όπως συνέβη και σε εμένα γδύθηκαν εντελώς και...» - Σοκαριστικές καταθέσεις από φοιτήτριες για γυναικολόγο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Σοκάρουν οι μαρτυρίες φοιτητριών που κατήγγειλαν γυναικολόγο ο οποίος παρενοχλούσε σεξουαλικά τις κοπέλες, κατά τη διάρκεια της ιατρικής εξέτασης.

Τρεις φοιτήτριες ισχυρίζονται πως το 2016 έζησαν στα χέρια του στιγμές φρίκης, με τον γυναικολόγο να αρνείται τα πάντα και τη δικαιοσύνη να καλείται να αποφασίσει αφού αξιολογήσει όλα τα στοιχεία. Η υπόθεση έφτασε ενώπιον της δικαιοσύνης μετά τις μηνύσεις που υπέβαλαν οι 3 φοιτήτριες του τμήματος μαιευτικής στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Οι απόφοιτες, σήμερα, του τμήματος, υποστηρίζουν πως έπεσαν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον γυναικολόγο με τρόπο πανομοιότυπο. Όπως λένε, ο γυναικολόγος και τότε καθηγητής τους, ζητούσε εκβιαστικά να μη μιλήσουν σε κανέναν για τα όσα βίωναν κοντά του.

Τελικά, οι φοιτήτριες που κινήθηκαν εναντίον του ήταν 9, ενώ εναντίον του κινήθηκαν και δύο πελάτισσές του, και δεκάδες είναι και οι καταγγελίες που δεν έχουν φτάσει μέχρι σήμερα στο δικαστήριο. Από την πρώτη στιγμή ο κατηγορούμενος αρνείται κατηγορηματικά τα πάντα και τονίζει ότι οι καταγγελλόμενες ενέργειες εντάσσονταν στο πλαίσιο των ενδεδειγμένων ιατρικών πράξεων.

Οι 3 φοιτήτριες επιμένουν και υποστηρίζουν πως δεν έκαναν νωρίτερα την καταγγελία επειδή φοβόντουσαν πως δε θα έπαιρναν πτυχίο. Η δίκη του γυναικολόγου συνεχίζεται και χθες κατά την αποχώρησή του από τη δικαστική αίθουσα προπηλακίστηκε από ομάδα νεαρών και χρειάστηκε να φυγαδευτεί από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης.

Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός από τα θύματά του

Ένα από τα θύματα του γυναικολόγου μίλησε στο MEGA και τα όσα είπε στην κάμερα του MEGA συγκλονίζουν.

«Επιτέλους ήρθε αυτή η ώρα και για εμάς. Θέλαμε όλο αυτό να τελειώνει γιατί μας βάραινε. Έπρεπε αυτός ο άνθρωπος να έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Όταν τον είδα αρχικά αισθάνθηκα θυμό, στη συνέχεια όμως είπα ότι είμαστε εδώ για να παλέψουμε για το δίκιο μας. Το γεγονός ότι υπάρχουν και δύο πελάτισσές του ανάμεσα στις καταγγέλλουσες, σημαίνει ότι δεν είναι οργανωμένο σχέδιο, αλλά κάτι υπαρκτό που συνέβη», σημείωσε.

«Δεν ήρθαμε σε αντιπαράθεση μαζί του μέσα στο δικαστήριο. Γενικότερα προσπαθούμε και αποφεύγουμε την όποια επαφή. Αυτός προσκαλούσε στα μαθήματά του τις φοιτήτριες διαφημίζοντας ότι παρέχει δωρεάν εξετάσεις στο ιατρείο του.

Έψαχνε δολώματα μέσα στη σχολή. Τα κορίτσια όπως έχω ακούσει και όπως συνέβη και σε εμένα γδύθηκαν εντελώς. Μέχρι να αντιληφθώ τι συμβαίνει, είχα παγώσει. Μετά κατάλαβα και αντέδρασα και απομακρύνθηκα», πρόσθεσε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share