Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο εικαστικός Λάζαρος Τσολαρίδης

Ήταν μόλις 52 ετών

23 Σεπτεμβρίου 2021 18:39
Πέθανε ο εικαστικός Λάζαρος Τσολαρίδης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία, μόλις 52 ετών ο εικαστικός Λάζαρος Τσολαρίδης.

Γεννημένος στη Βέροια,το 1969., αποφοίτησε από το ΕΠΛ Βέροιας το 1987 και στη συνέχεια ολοκλήρωσε διετείς σπουδές γραφιστικής στον Ευκλείδη. Το 1991 εγκαταστάθηκε στα Χανιά, όπου αποφοίτησε από τη σχολή αγγειοπλαστικής το 1993. Τα τρία επόμενα χρόνια εξέθετε τα έργα του στην ιδιωτική του γκαλερί «Παράωρο». Πήρε μέρος σε ομαδικές εκθέσεις σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο ενώ δίδασκε καλλιτεχνικά μαθήματα σε ιδιωτικά σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Από το 1996 έως το 1999 εργάστηκε ως γραφίστας σε εκδοτικό οίκο των Αθηνών ενώ από το ’99 δίδασκε αγγειοπλαστική στη Δ.Ε. για ΑΜΕΑ του Δήμου Βέροιας. Παράλληλα, συμμετείχε στις ετήσιες εκθέσεις εικαστικών της Ν.Α. Ημαθίας το 2003, 2004 και 2005 και διατηρούσε ιδιωτικό εργαστήριο στη Βέροια όπου δημιουργούσε έργα με ξύλο, μέταλλο, πέτρα, γυαλί και πηλό.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, στη 1 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο Νέο Πρόδρομο.

Πέθανε ο εικαστικός Λάζαρος Τσολαρίδης

Πέθανε ο Νίκος Τσατάλας

Θλίψη στην οικογένεια της Νίκης Βόλου καθώς έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος που για πολλά χρόνια ήταν κομμάτι της ομάδας, ο Νίκος Τσατάλας, σε ηλικία 76 ετών. Επίσης, στο πένθος βυθίστηκε η ελληνική καλαθοσφαίριση στην είδηση θανάτου του Γιώργου Αντωνάκη.

Όπως αναφέρει ο Ταχυδρόμος, ο εκλιπών, που έπασχε από σοβαρή ασθένεια τους τελευταίους πέντε μήνες, ήταν για πάνω από μία δεκαετία φροντιστής της ποδοσφαιρικής Νίκης στο παρελθόν και πολύς κόσμος τον θυμάται στην ομάδα που είχε διοίκηση τον αείμνηστο Κώστα Λάζο, αλλά και μετέπειτα στην ισχυρή ομάδας της Β’ Εθνικής στα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Επίσης, ο Νίκος Τσατάλας ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Ομίλου Φιλάθλων Νίκης, του πιο ιστορικού συνδέσμου οπαδών της ομάδας, ενώ όσοι τον γνώριζαν τον αποκαλούσαν «εγκυκλοπαίδεια» για τις φοβερές γνώσεις που είχε για την ιστορία της Νίκης. Ήταν χαρακτηριστική φιγούρα πίσω από το τέρμα της οδού Μαιάνδρου και περίμενε πάντα με αγωνία το τέλος κάθε αγώνα, για να μπει στο γήπεδο να πανηγυρίσει τις επιτυχίες της αγαπημένης του ομάδας.

 Πέθανε ο Νίκος Τσατάλας

Ο Νίκος Τσατάλας κατέλιπε δύο κόρες, την Αφροδίτη και την Τζένη, και οκτώ εγγόνια. Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο το πρωί της Πέμπτης στις 10 στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share