Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021

Έκτακτη προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη: Αυτές οι περιοχές θα χτυπηθούν από ισχυρές καταιγίδες (Video)

Έρχονται επικίνδυνα φαινόμενα

22 Σεπτεμβρίου 2021 13:52
Έκτακτη προειδοποίηση Κλέαρχου Μαρουσάκη: Αυτές οι περιοχές θα χτυπηθούν από ισχυρές καταιγίδες (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το βράδυ απόψε (22/9) καθώς ο καιρός αλλάζει μέχρι και την Πέμπτη. Ωστόσο, τα φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα σε συγκεκριμένες περιοχές και ειδικότερα σύμφωνα με ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη σε περιοχές της Θράκης, της ανατολικής Μακεδονίας και ιδίως στην Χαλκιδική, στην ανατολική Θεσσαλία με έμφαση τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την βόρεια Εύβοια στις περιοχές που δοκιμάστηκαν το καλοκαίρι από τις φωτιές.

Επίσης μέσα στη νύχτα θα ενισχυθούν σημαντικά οι βοριάδες στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο ενώ αύριο Πέμπτη θα κάνει κρύο το πρωί στα βόρεια με τον γνωστό μετεωρολόγο σε ανάρτησή του να συστήνει προσοχή!

«Τοπικά ισχυρές βροχές - καταιγίδες αναμένεται να αναπτυχθούν από αργά το απόγευμα σήμερα και μέχρι νωρίς το μεσημέρι αύριο σε περιοχές που βρίσκονται εντός του πλαισίου στον επισυναπτόμενο χάρτη. Σε αυτές τις περιοχές περιλαμβάνονται και περιοχές της Εύβοιας που δοκιμάστηκαν έντονα από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού που προηγήθηκε.

Επίσης μέσα στη νύχτα θα ενισχυθούν σημαντικά οι βοριάδες στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο ενώ αύριο θα κάνει κρύο το πρωί στα βόρεια.

Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!!!

Καλή συνέχεια σε όλες και σε όλους!» έγραψε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Δείτε την ανάρτησή του η οποία συνοδεύεται και με τον σχετικό χάρτη:

Τα Μερομήνια μίλησαν: «Βαρύς χειμώνας, ο πιο επικίνδυνος» - Πότε θα χιονίσει στην Αθήνα;

Για όσους πιστεύουν στις προβλέψεις μέσα από τα λεγόμενα Μερομήνια, έχουν ολοκληρωθεί για τον χειμώνα που μας έρχεται.

Σύμφωνα με τα Μερομήνια, λοιπόν, ο Δεκέμβριος από τις αρχές έως και τις 20 περίπου του μήνα προβλέπεται ήπιος, με αρκετές όμως βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Κατά την ίδια περίοδο, οι νοτιάδες θα διατηρήσουν μαλακό τον καιρό, και ουσιαστικά ο χειμώνας θα αρχίσει παραμονές Χριστουγέννων, οπότε προβλέπεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας με χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα, εκτός από τη νότια Ελλάδα.

Αυτή η κακοκαιρία δε θα αλλάξει μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου του 2022. Θα ακολουθήσουν Αλκυονίδες μέρες έως τις 15 του Ιανουαρίου, αλλά θα υπάρξει μεγάλη αλλαγή του σκηνικού του καιρού και θα έχουμε βαρυχειμωνιά στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Τα Μερομήνια μίλησαν: «Βαρύς χειμώνας, ο πιο επικίνδυνος» - Πότε θα χιονίσει στην Αθήνα;

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα Μερομήνια για τον χειμώνα που έρχεται, το μεγάλο ξέσπασμα του καιρού – και αυτό που λέμε “βαρύς χειμώνας” – το περιμένουμε να έρθει για μετά τις 15 Ιανουαρίου. Μετά τα μέσα του πρώτου μήνα του νέου χρόνου, τα έντονα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι πολικές θερμοκρασίες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ακόμη και στις πιο πεδινές περιοχές θα έχουμε τις λεγόμενες “πολικές θερμοκρασίες”.

Και η πρόβλεψη όσον αφορά τα Μερομήνια κάνει λόγο για κακοκαιρία διαρκείας με θερμοκρασίες κατάψυξης έως τις αρχές Φεβρουαρίου!

Στη συνέχεια, ωστόσο, θα έρθουν πάλι οι νοτιάδες που θα “πάρουν το πάνω χέρι” και θα “γλυκάνουν” τον καιρό. Για πόσο όμως;

Σύμφωνα με τις ίδιες προβλέψεις, όχι για πολύ… Έτσι, λοιπόν, ο φετινός χειμώνας, όπως προβλέπουν τα Μερομήνια, θα είναι όντως δύσκολος, με τα χιόνια να μας επισκέπτονται αρκετές φορές.

Αυτό το σκηνικό θα επαναλαμβάνεται ακόμη και μέχρι τα μέσα του Μαρτίου, οπότε από τις 15 Μαρτίου και μετά θα δούμε κάποιες ήπιες ημέρες, θα έχουμε όμως βροχές ακόμη και μέχρι τις αρχές Απριλίου.

Τι είναι τα Ημερομήνια; Τα Μερομήνια είναι μια παλαιά μέθοδος «πρόβλεψης» του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο, που εμπιστεύονταν ιδαίτερα οι παλαιότερες γενιές. Στα χωριά όσοι ακολουθούν τη μέθοδο, παρατηροούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μια μέρα ,αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share