Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Καιρός σήμερα 22/9: Προειδοποίηση Αρναούτογλου - Μαρουσάκη για «ψυχρό μέτωπο» και κακοκαιρία εξπρές - Ποιες περιοχές «χτυπήσυν» τα φαινόμενα (Video)

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

22 Σεπτεμβρίου 2021 07:49
Καιρός σήμερα 22/9: Προειδοποίηση Αρναούτογλου - Μαρουσάκη για «ψυχρό μέτωπο» και κακοκαιρία εξπρές - Ποιες περιοχές «χτυπήσυν» τα φαινόμενα (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Καιρός: Απότομη αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα 22/9, αφού αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπως και στην Αττική, με τους Σάκη Αρανούτογλου και Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιούν για ψυχρή εισβολή και μία κακοκαιρία εξπρές. Παράλληλα, για όσους πιστεύουν στις προβλέψεις μέσα από τα λεγόμενα Μερομήνια, έχουν ολοκληρωθεί για τον χειμώνα που μας έρχεται.

Σάκης Αρναούτογλου: «Ψυχρό μέτωπο» φέρνει βροχές και καταιγίδες - Πώς θα κινηθεί

Εξπρές αλλαγή του καιρού, θα έχουμε το επόμενο 48ωρο σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου.

Όπως αναφέρει, κύριο χαρακτηριστικό αυτής της αλλαγής θα είναι η «αισθητότατη» πτώση της θερμοκρασίας. Αυτό, ωστόσο, δεν θα κρατήσει για πολύ, διότι το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ξανανέβει. Επιπλέον, θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες που θα έχουν «επιλεκτικό χαρακτήρα».

Μάλιστα αυτές οι βροχές και οι καταιγίδες θα ξεκινήσουν από σήμερα το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία, συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Θεσσαλονίκης, ενώ κατά τη διάρκεια της Τετάρτης ο καιρός θα είναι άστατος στη βόρεια Ελλάδα, όπου από αύριο το απόγευμα θα σημειωθεί επιδείνωση του καιρού, κυρίως στη βορειοανατολική Ελλάδα.

Απόψε μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, σε Πέλλα, Πιερία, Κιλκίς και στον νομό Σερρών θα έχουμε τοπικές βροχές και μπόρες, αλλά και σποραδικές καταιγίδες. Τα παραπάνω φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στον νομό Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, κυρίως κατά τη διάρκεια των βραδινών ωρών, ενώ το πρωινό της Τετάρτης θα ξεκινήσει με άστατο καιρό.

Οι περισσότερες μπόρες, βροχές και καταιγίδες, θα εκδηλωθούν στα νοτιότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και κυρίως στα κεντρο-νότια τμήματα της Χαλκιδικής, όπου στα «πόδια» της τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα.

Ο καιρός θα είναι άστατος και στα ανατολικότερα τμήματα των νομών Λαρίσης και Μαγνησίας, μέχρι -κατά τόπους- και στις Σποράδες, όπου τις πρωινές και προμεσημβρινές ώρες θα εκδηλώνονται διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Μεταξύ μεσημβρινών και πρώτων απογευματινών ωρών, στη Δράμα, την Καβάλα και τον Έβρο, θα σημειωθεί επιδείνωση του καιρού, με μπόρες βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Στην ορεινή -κυρίως στην ανατολική- Θεσσαλία, στα ορεινά της Εύβοιας και της υπόλοιπης ανατολικής Στερεάς, μέχρι και τα ορεινά της Αττικής, θα έχουμε βροχές με τη μορφή μπόρας, πολύ μικρής διάρκειας.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης και τις νυχτερινές ώρες, τα βροχο-σύννεφα και τα καταιγιδο-σύννεφα θα κατεβαίνουν και θα επηρεάσουν το βόρειο-βορειοδυτικό Αιγαίο, περιοχές της Θεσσαλίας (κυρίως τα ανατολικά και νότια-νοτιοανατολικά τμήματά της), σχεδόν ολόκληρη την ανατολική-βορειοανατολική Στερεά (μέχρι και την Αττική), έως και την Εύβοια και πολύ αργά τη νύχτα τις βόρειες Κυκλάδες, μέχρι και τη Χίο.

Στην περιοχή της βόρειας Εύβοιας, όπου είχαμε τις καλοκαιρινές πυρκαγιές, θέλει προσοχή. Τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι εκεί οι βροχές και οι καταιγίδες θα δυναμώνουν -κατά διαστήματα- τις βραδινές ώρες της Τετάρτης προς την Πέμπτη.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναουτογλου:

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Κακοκαιρία «εξπρές» με κρύο και βροχές - Πότε επηρεάζεται η Αττική

Αισθητά αλλαγμένος είναι σήμερα ο καιρός καθώς βρισκόμαστε στην εξέλιξη μιας κακοκαιρίας η οποία θα κρατήσει μέχρι το βράδυ της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη ήδη μέσα στη νύχτα οι περιοχές πέριξ του Θερμαϊκού και η Χαλκιδική κυρίως έχουν δεχτεί μεγάλο όγκο νερού ενώ όσο περνάει η ώρα τα φαινόμενα θα μετατοπίζονται και νοτιότερα πιάνοντας ένα μεγάλο γεωγραφικό κομμάτι από την περιοχή της Χαλκιδικής, τις Σποράδες και την Βόρεια Εύβοια. Στα δυτικά όμως η ηλιοφάνεια θα κυριαρχεί.

Από τις βροχές δεν θα γλιτώσει απόψε το βράδυ και αύριο το πρωί ούτε και η Αττική. Πέρα όμως από την ομπρέλα απαραίτητη θα είναι και η ζακέτα καθώς θα έχουμε από το βράδυ και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Στο Αιγαίο ενισχύονται σημαντικά οι βοριάδες οπότε χρειάζεται προσοχή.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα περιοριστούν και από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Από την Παρασκευή αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα αποτελεί παρελθόν και θα πάμε και πάλι σε καλοκαιρινό σκηνικό με θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο κοντά στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου!

Καιρός: Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Βαθμιαία από το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από αργά το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και κυρίως, στην κεντρική – ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία τη Θράκη, σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση του καιρού από το βράδυ στη δυτική Μακεδονία.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, ενισχυόμενοι από το απόγευμα σε 5 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά.
  • Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5, ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βόρεια και από το μεσημέρι βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.
  • Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4, τοπικά στα ανατολικά έως 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι από το βράδυ και από τα βόρεια.
  • Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
  • Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι τη νύχτα από τα βόρεια.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 26 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Στα νότια αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
  • Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία από το απόγευμα 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην περιοχή του Καστελλόριζου 6 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια έως 24 βαθμούς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share