Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Αρκαδία

Μεγάλο πύρινο μέτωπο

21 Σεπτεμβρίου 2021 17:29
Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Αρκαδία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στα Καλύβια του δήμου Μεγαλόπολης, στην Αρκαδία, το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά καίει έκταση με πουρνάρια ενώ στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης.

Μάλιστα, έχει σταλεί μήνυμα μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στο Λεοντάρι Αρκαδίας να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει κατεύθυνση προς αυτόν τον οικισμό.

Φωτιά στην Νέα Μάκρη: Καταστροφή με ζημιές σε τουλάχιστον τέσσερα σπίτια - Πολύ πιθανό το σενάριο εμπρησμού

Φωτιά στην Νέα Μάκρη: Καταστροφή με ζημιές σε τουλάχιστον τέσσερα σπίτια - Πολύ πιθανό το σενάριο εμπρησμού

Η φωτιά στην Νέα Μάκρη έθεσε σε συναγερμό ολόκληρη την Αττική, με την Πυροσβεστική να δίνει τεράστια «μάχη» με τις φλόγες μες στην νύχτα και να καταφέρνει να σβήσει τα μέτωπα, χωρίς να γλιτώσει τις καταστροφές.

Η φωτιά αυτή την ώρα βρίσκεται σε ύφεση χωρίς ενεργά μέτωπα και συνεχίζουν να επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεσή της 120 πυροσβέστες με 36 ομάδες πεζοπόρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η πυρκαγιά ξέσπασε σε τέσσερα μέτωπα με απόσταση 200 – 400 μέτρων μεταξύ τους, σαν κάποιος να περνούσε και να έσπερνε φωτιά από τον Άγιο Εφραίμ προς την Αγία Μαρίνα. Τοπικοί παράγοντες αναφέρουν ότι υπήρξαν προσπάθειες εμπρησμού και τις προηγούμενες ημέρες.

4 με 5 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, εκ των οποίων τα δύο πολύ σοβαρές, όπως δήλωσε ο Βασίλης Κόκκαλης, αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, με τους κατοίκους μάλιστα να εκκενώνουν προληπτικά προς Λεβίσι.

Καταγγελία για εμπρησμό

Η φωτιά οριοθετήθηκε γρήγορα, σύμφωνα με όσα είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. Υπάρχουν ενδείξεις πως η φωτιά οφείλεται σε εμπρησμό.

«Όλο το βράδυ υπήρχαν μικρές εστίες. Υπήρχαν δυνάμεις σε ετοιμότητα για αναζωπύρωση. Η φωτιά ήταν κοντά σε κατοικήσιμες περιοχές και η Πυροσβεστική ήταν σε ετοιμότητα, διότι ο αέρας ήταν έντονος. Οι φωτιές ήταν σε τρία διαφορετικά σημεία, σε μικρή απόσταση, αλλά ήταν τρεις διαφορετικές εστίες», είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

«Η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και μάλιστα μέσα σε λίγες ώρες, διότι υπήρχαν έντονες δυνάμεις, επίγειες και πεζοφόρα. Υπήρχε μία έντονη κινητοποίηση. Η φωτιά βρισκόταν κοντά σε κατοικήσιμη και πευκώδη περιοχή», πρόσθεσε.

Δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος να συνδράμουν ενάερια μέσα, καθώς η φωτιά έχει περιοριστεί.

Με τις πρώτες πρωινές ώρες όλοι οι δρόμοι θα ανοίξουν.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, υπάρχουν σπίτια που έχουν ζημιές στις αυλές και τους τοίχους.

«Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού. Υπάρχουν ενδείξεις πως τρεις εστίες φωτιάς μέσα στην ίδια περιοχή μπήκαν σχεδόν ταυτόχρονα. Αυτό μαζί με τους ανέμους αντιλαμβάνεστε ότι ήταν πολύ δύσκολη κατάσταση», κατέληξε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share