Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Πήραν φόρα στα Τρίκαλα: Η πρώτη μεταφορά φαρμάκων στην Ευρώπη με drone

Σημαντικό πρόγραμμα βοήθειας

21 Σεπτεμβρίου 2021 16:41
Πήραν φόρα στα Τρίκαλα: Η πρώτη μεταφορά φαρμάκων στην Ευρώπη με drone
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τρίκαλα: Αερομεταφορά φαρμάκων με drone σε απομακρυσμένες περιοχές έχει προγραμματίσει ο δήμος Τρικαίων. Ένα σημαντικό πρόγραμμα βοήθειας στη μεταφορά φαρμακευτικού υλικού σε μία πρώτη πανευρωπαϊκή πτήση.

Ένα σημαντικό πρόγραμμα βοήθειας στη μεταφορά φαρμακευτικού υλικού θα υλοποιήσει η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ του Δήμου Τρικκαίων, e-Trikala ΑΕ, κατά την τρέχουσα περίοδο, συμμετέχοντας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «HARMONY», για βιώσιμες μεταφορές φαρμακευτικού υλικού στις πόλεις μέσω πτήσεων drones.

τρίκαλα drone μεταφορά φαρμάκων

Η πρώτη πανευρωπαϊκά αερομεταφορά φαρμάκων σε απομακρυσμένα φαρμακεία, έγινε σήμερα στα Τρίκαλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Η καινοτόμος αυτή υπηρεσία θα χρησιμοποιηθεί σε καταστάσεις επείγουσας ανάγκης όπως και σε πολίτες που έχουν μειωμένη προσβασιμότητα. Το σύστημα των drones θα εφαρμοστεί, όπως τονίζει ο υπεύθυνος της e-Trikala ΑΕ, Οδυσσέας Ράπτης, πιλοτικά για δύο μήνες με βάση το ρυθμιστικό πλαίσιο του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας. Επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι η διερεύνηση της χρήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη διανομή φαρμάκων. Η πιλοτική εφαρμογή έχει μεγαλύτερη σημασία σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, λόγω της ανάγκης ταχύτερης και πιο αποτελεσματικής μεταφοράς αγαθών και χρήσης τηλεματικών εφαρμογών.

Το ιπτάμενο όχημα ξεκίνησε -με την άδεια της πολιτικής αεροπορίας- από τον κόμβο καινοτομίας e-trikala για μια δοκιμαστική πτήση. Αυτός ο τρόπος εφοδιασμού θα είναι πραγματικότητα σε λίγα χρόνια, όπως σημειώνει ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, σχετικά με το εγχείρημα. Η πιλοτική αυτή δράση θα διαρκέσει δύο μήνες, μεταφέροντας φάρμακα από τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Τρικάλων σε περιφερειακά φαρμακεία.

«Σαν την υγειά μας δεν έχει…» - Το ξεχωριστό μήνυμα με drones από τη Δημάρχο Κασσάνδρας στην Χαλκιδική

«Σαν την υγειά μας δεν έχει…» - Το ξεχωριστό μήνυμα με drones από τη Δημάρχο Κασσάνδρας στην Χαλκιδική

Ένα ξεχωριστό μήνυμα θέλησε να στείλει η Δήμαρχος Κασσάνδρας στην Χαλκιδική, χρησιμοποιώντας drones για να ζητήσει από τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους.

Η κυρία Αναστασία Χαλκιά, όπως και άπαντες οι υπόλοιποι στην χώρα μας εναντίον του κορωνοϊού, δεν επαναπαύεται σε καμία περίπτωση, παίρνοντας το σλόγκαν «Σαν την Χαλκιδική δεν έχει», με τα drones να αναφέρουν στο ηχητικό τους μήνυμα, ότι «σαν την Κασσάνδρα δεν έχει, αλλά και σαν την υγειά μας δεν έχει». Ελληνίδα ψυχολόγος, παράλληλα, αναφέρει τους λόγους που ακολουθήσαμε τα μέτρα προστασίας.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share