Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πάτρα: Αισιοδοξία για τον 6χρονο που τραυματίστηκε σε αγώνα καρτ - Τι έδειξε ο νευρολογικός έλεγχος

Έχει προγραμματιστεί να υποβληθεί σε μαγνητική

21 Σεπτεμβρίου 2021 16:27
Πάτρα: Αισιοδοξία για τον 6χρονο που τραυματίστηκε σε αγώνα καρτ - Τι έδειξε ο νευρολογικός έλεγχος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο νευρολογικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε στον 6χρονο που τραυματίστηκε σε αγώνα καρτ στην Πάτρα, είχε θετικά ευρήματα. Το παιδί νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, και οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του νοσοκομείου του Ρίου, Δημήτρης Μπάκος, μίλησε στο thebest.gr, όπου διευκρίνισε ότι «Αύριο θα γίνει μαγνητική και θα εκτιμήσουμε την πορεία της αποσωλήνωσης εκ νέου. Τα ευρήματα του νευρολογικού προφίλ του παιδιού κατά τον έλεγχο είναι όλα θετικά». Στο thebest.gr μίλησε και ο και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος εξήγησε ότι «Από την Κυριακή μέχρι σήμερα το παιδάκι παραμένει σε καταστολή. Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ενός νευρολογικού παραθύρου που είχαν οι γιατροί του Πανεπιστημιακού προκειμένου να δουν την αντίδραση του εγκεφάλου.

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα

Όπως με ενημέρωσε ο κ. Ανδρέας Ηλιάδης διευθυντής της ΜΕΘ παίδων τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Είμαστε αισιόδοξοι για την περαιτέρω εξέλιξη υγείας του ασθενή. Γι' αύριο έχει προγραμματιστεί να υποβληθεί σε μαγνητική και μετά θα επιχειρήσουν οι γιατροί να κάνουν άρση της καταστολής προκειμένου να δούμε τις αντιδράσεις του εγκεφάλου του μικρού ασθενή».

Ο 6χρονος υποβλήθηκε την Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, σε εξέταση μείωσης της καταστολής και καταγραφής των αντιδράσεών του, γνωστή και ως «νευρολογικό παράθυρο». Οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για προσπάθεια αφύπνισης του ασθενή την ίδια μέρα, πράγμα το οποίο δεν συνέβη και, πιθανόν, να συμβεί την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου.

Πάτρα: Αγωνία για την υγεία του 6χρονου παιδιού - «Μπαράζ» συλλήψεων για το ατύχημα

Αγωνία υπάρχει για την υγεία του 6χρονου παιδιού από την Πάτρα, που τραυματίστηκε από το ατύχημα σε αγώνα καρτ, τη στιγμή που πέντε άτομα έχουν συλληφθεί για την υπόθεση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τέσσερις εκ των συλληφθέντων είναι μέλη της διοργανώτριας αρχής των αγώνων, ενώ ο πέμπτος συλληφθείς είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου που φέρεται να τραυμάτισε τον ανήλικο.

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια και από υπόχρεο και αύριο το πρωί αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πατρών με την αυτόφωρη διαδικασία.

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας του εξάχρονου, ο οποίος νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων και εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας, ο διευθυντής της μονάδας, Ανδρέας Ηλιάδης, ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Δίνουμε έναν πολύ σημαντικό αγώνα και θέλουμε να καταφέρουμε το καλύτερο. Όμως, πρέπει να περάσει το πρώτο 48ωρο, όπως γίνεται στις περιπτώσεις των βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, για να διαπιστώσουμε το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας του παιδιού. Πάντως πρέπει να πω ότι υπάρχει μία σταθερότητα στην κατάσταση του τραυματία μας».

Πώς έγινε το ατύχημα

Ανακοίνωση για το πώς έγινε το ατύχημα με το καρτ στην Πάτρα κατά τη διάρκεια επίδειξης, εξέδωσαν οι διοργανωτές και η Αστυνομία.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών: «Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο».

«Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας», συμπληρώνουν στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.


 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share