Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΑΔΗ

21 Σεπτεμβρίου 2021 14:51
ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΑΔΗ

Εξώδικη Διαμαρτυρία, με πολλούς αποδέκτες στο χώρο των ΜΜΕ, επιδόθηκε πρόσφατα από τον κ. Γεώργιο Χατζηφωτιάδη, το συνταξιούχο, ο οποίος τον Ιούλιο 2015 έγινε πρόσωπο της επικαιρότητας, με τις φωτογραφίες που τον απεικόνιζαν έξω από υποκατάστημα Τράπεζας και τις αποδιδόμενες τότε στον ίδιο δηλώσεις, σχετικά με την ταλαιπωρία που βίωσε από την επιβολή των capital controls και την κατάσταση της Χώρας, να έχουν προκαλέσει το εύλογο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, την ενασχόληση με το θέμα δεκάδων Μέσων, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, καθώς και τη συμπάθεια των πολιτών.

'Εξι χρόνια μετά, ο κ. Χατζηφωτιάδης, διαμαρτυρόμενος για τη φωτογράφησή του και τη δημοσιοποίηση της εικόνας και του ονόματός του, διαψεύδει με την ως άνω εξώδικό του ότι προέβη στις δηλώσεις που του είχαν αποδοθεί και τις χαρακτηρίζει "μύθευμα της φαντασίας των μέσων που τις δημοσίευσαν", ζητώντας την απόσυρση των σχετικών άρθρων και τη δημοσίευση από τους αποδέκτες της Εξωδίκου του επανορθωτικού κειμένου που υποδεικνύει.

ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ

«Ο Γεώργιος Χατζηφωτιάδης του Νικολάου ουδέποτε συναίνεσε στη φωτογράφισή του ή στη δημοσιοποίηση της εικόνας του ή του ονόματός του είτε από τη φερόμενη πηγή της αρχικής δημοσίευσης της είτε από οποιοδήποτε άλλο μέσο ενημέρωσης. Οι φωτογραφίες, τις οποίες αναδημοσιεύσαμε, τον απεικονίζουν σε μια στιγμή ιδιαίτερης οδύνης, πόνου και απόγνωσης, ήτοι σε μια καθαρά ευαίσθητη και ιδιωτική στιγμή της ζωής του που συνοδεύτηκε από αυξημένη ευαλωτότητα και δεν αποτελεί μέρος κανενός δικαιολογημένου ενδιαφέροντος του κοινού. Οι δήθεν δηλώσεις τις οποίες έκανε αποτελούν μύθευμα της φαντασίας των μέσων που τη δημοσίευσαν προκειμένου να τύχουν δημοσιότητας, ανεξαρτήτως των συνεπειών που θα είχε η δημοσίευση και η επίκληση ψευδών δηλώσεων του, στον συναισθηματικό του κόσμο. Η ευρεία δε κυκλοφορία των φωτογραφιών και των αναληθών αυτών δηλώσεων του προκαλεί δε καθημερινή βλάβη καθώς όχι απλά προσβάλλει το δικαίωμά του στην ίδια εικόνα αλλά τον παρουσιάζει ανακριβώς ως άνθρωπο που δεν έχει καν την οικονομική δυνατότητα να καλύψει ούτε τις στοιχειώδεις βιοτικές του ανάγκες και βρίσκεται σε καθεστώς απόλυτης ένδειας, πράγμα που δεν ίσχυε σε καμία στιγμή της ζωής του, ούτε καν τη στιγμή της λήψης των φωτογραφιών που άκριτα αναδημοσιεύσαμε. Επιπροσθέτως, συμβάλαμε στο να αποτελέσει το πρόσωπο του, εν αγνοία του, την προσωποποίηση της ελληνικής κρίσης και ένδειας και όλων των συνδεομένων με αυτήν αρνητικών και δυσάρεστων καταστάσεων που συνόδευσαν την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων».

Διαβάστε παρακάτω την άποψη της ιστοσελίδας μας:

Το ΑTHENS MAGAZINE, την 7- 07-2015, είχε αναδημοσιεύει, από ιστότοπο τρίτου, άρθρο εικονογραφημένο με μία φωτογραφία του κ. Χατζηφωτιάδη. Το άρθρο αναφερόταν σε σχετικό δημοσίευμα της DAILY MAIL, σύμφωνα με το οποίο, η φωτογραφία αυτή του συνταξιούχου, "η οποία έκανε το γύρο του κόσμου" " συγκλονίζοντας τον πλανήτη", είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον ενός ομογενούς επιχειρηματία από την Αυστραλία, ο οποίος και είχε προβεί σε σχετικές δημόσιες δηλώσεις. Το ΑTHENS MAGAZINE, εν αντιθέσει προς άλλα Μέσα, δεν είχε αναφερθεί στην οικονομική κατάσταση του κ. Χατζηφωτιάδη, ούτε και σε συνεντεύξεις και δηλώσεις του πού, πάντα κατά τα Μέσα αυτά, είχε παραχωρήσει σε Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, όπερ, ήδη ο κ. Χατζηφωτιάδης διαψεύδει με την από 06-09-2021 εξώδικη Διαμαρτυρία- Δήλωση- Πρόσκλησή του. Η ιστοσελίδα μας προέβη σε επιτρεπτή επεξεργασία δημοσιεύματος, που αφορούσε επίκαιρο τότε ζήτημα γενικότερου ενδιαφέροντος, το οποίο είχε καλύψει το ίδιο διάστημα και πλήθος άλλων εντύπων και ηλεκτρονικών Μέσων, ώστε, τόσο τα γεγονότα όσο και τα πρόσωπα που σχετίζονταν με αυτά, να έχουν γίνει αντικείμενο δημοσιογραφικής έρευνας και πληροφόρησης πλήθους μέσων και δημοσιογράφων και θέμα δημόσιας συζήτησης

Ωστόσο, η ιστοσελίδα μας, πληροφορηθείσα την εναντίωση του κ. Χατζηφωτιάδη στην παραμονή της φωτογραφίας του στο διαδίκτυο και σεβασθείσα την επιθυμία του απόσυρσης του άρθρου που είχε αναδημοσιευτεί σε αυτήν, για ένα γεγονός που τότε ήταν στην επικαιρότητα και πλέον όχι, δημοσιεύει αυτούσιο το από τον κ. Χατζηφωτιάδη υποδειχθέν προς τα διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης κείμενο και, μετά και τις ως άνω διευκρινήσεις, εκφράζει τη λύπη των συντελεστών της για την περίπτωση που άθελά τους συνέβαλαν ενδεχομένως στο να αποτελέσει το πρόσωπο του κ. Χατζηφωτιάδη την προσωποποίηση της ελληνικής κρίσης εν αγνοία του, όπως αυτός αιτιάται .

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share