Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Αύξηση - κόλαση: Πόσο κοστίζει από σήμερα το σουβλάκι, εν μέσω πανδημίας!

Θα εξοργιστείτε!

20 Σεπτεμβρίου 2021 10:56
Αύξηση - κόλαση: Πόσο κοστίζει από σήμερα το σουβλάκι, εν μέσω πανδημίας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την ώρα που η μάχη με τον αόρατο εχθρό του κορωνοϊού κορυφώνεται οι πολίτες έχουν να αντιμετωπίσουν έναν ακόμη αντίπαλο, που σφυροκοπά με μανία την τσέπη τους: Την ακρίβεια.

Έτσι, μετά τον καφέ, τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και τα προϊόντα του σούπερ μάρκετ βλέπουν πλέον και το αγαπημένο τους έδεσμα να σκαρφαλώνει στο θεό. Το σουβλάκι το οποίο πριν από λίγα χρόνια έκανε 2 ευρώ πλέον αρχίζει να… ξεφεύγει.

Πόσο κοστίζει από σήμερα το σουβλάκι, εν μέσω πανδημίας!

Οι αυξήσεις στις πρώτες ύλες δεν θα απορροφηθούν τελικά από τους καταστηματάρχες οι οποίοι δηλώνουν ότι δεν έχουν το παραμικρό περιθώριο να το κάνουν κι έτσι το μάρμαρο θα πληρώσουν οι καταναλωτές.

Αν σήμερα θελήσετε να παραγγείλετε το τυλιχτό σας, είναι πολύ πιθανό να τρίβετε τα μάτια σας με την τιμή, καθώς η πλειονότητα των σουβλατζίδικων το πουλάει πλέον 2,80. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες το λάδι, το τζατζίκι, η σος και τα υλικά συσκευασίας έχουν ανέβει πάρα πολύ με αποτέλεσμα να συμπαρασύρουν και την τιμή του τυλιχτού.

Την ίδια ώρα η μερίδα ο γύρος έχει ανέβει στα 7,40, ενώ σημαντική είναι και η αύξηση στην πίτσα.

Θα... χτυπάτε το κεφάλι σας: Τόσο κόστιζε το σουβλάκι με δραχμές!

Οι δραχμές είναι για πολλούς μια όμορφη νοσταλγία, έχοντας τη συνήθεια να κάνουν… σύγκριση στις τιμές προϊόντων με το παλιό μας νόμισμα με αυτές, που υπάρχουν στην εποχή του ευρώ, έστω κι αν είναι ανεδαφικές. Ορισμένες συγκρίσεις, βέβαια, προκαλούν ίλιγγο και χαρακτηριστική είναι αυτή με το σουβλάκι.

Δραχμές: Τόσο στοίχιζε το σουβλάκι με το παλιό νόμισμα

Συγκεκριμένα, μόνο 200 δραχμές ήταν αρκετές τον «χρυσό» 20ό αιώνα για να έρθεις τετ-α-τετ με το λαχταριστό σουβλάκι σου.

Οι κακεντρεχείς ίσως πουν ότι εκείνα τα χρόνια βέβαια είχαμε ένα θεματάκι με την ποσότητα, καθώς τα σουβλάκια (ειδικά στην Αθήνα) δεν διέθεταν και κάνα σοβαρό εκτόπισμα και ήταν κάπως… καχεκτικά, αλλά με 200 δραχμές το ένα έτρωγες ένα… κοπάδι από δαύτα και σου έμενε και κάβα για να προμηθευτείς αναψυκτικό.

Σουβλάκι με δραχμές

Στον συλλεκτικό τιμοκατάλογο που δημοσιεύτηκε στην αγαπημένη σελίδα Νοσταλγοί Ογδόντα Ενενήντα μπορείτε να δείτε τις τιμές σε δραχμές που θα κάνουν την τσέπη σας να… δακρύσει από συγκίνηση, κάτι που φυσικά μπορείτε να κάνετε και με παλιά σας χαρτονομίσματα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share