Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πέθανε από κορωνοϊό ο Νίκος Αλεγκάκης: Είχε επιζήσει από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου!

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας!

20 Σεπτεμβρίου 2021 09:55
Πέθανε από κορωνοϊό ο Νίκος Αλεγκάκης: Είχε επιζήσει από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας Κρητικός επέζησε από την επίθεση στους δίδυμους πύργους, αλλά έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό στην Κρήτη.

Υπάρχει μια παροιμία στην Κρήτη που λέει: «Απού του τρέχει να πνιγεί ποτέ του δεν πεθαίνει». Έτσι και ο 79χρονος Νίκος Αλεγκάκης σώθηκε στην τρομοκρατική επίθεση και την πτώση των δίδυμων πύργων στη Νέα Υόρκη, αλλά άφησε την τελευταία του πνοή στο Ηράκλειο χτυπημένος από τον κορωνοϊό.

Ο Νίκος Αλεγκάκης είχε κατάστημα στο ισόγειο των δίδυμων πύργων και μετά την τρομοκρατική επίθεση, το έκλεισε και απομακρύνθηκε με αποτέλεσμα να γλυτώσει τη ζωή του από την πτώση που ακολούθησε.

Πέθανε από κορωνοϊό ο Νίκος Αλεγκάκης

Τα τελευταία χρόνια ζούσε αρκετό χρόνο στο χωριό του, στη Βασιλική του δήμου Γόρτυνας στη Μεσαρά, μοιράζοντας το χρόνο του μεταξύ του τόπου καταγωγής του και της Νέας Υόρκης.

Πριν 20 ημέρες βρέθηκε θετικός στην covid-19 νοσηλεύτηκε για 15 ημέρες στο νοσοκομείο, αλλά δεν κατάφερε να βγει νικητής.

Στην τελευταία του κατοικία στη Βασιλική θα τον συνοδεύσουν η σύζυγος του, τα τρία παιδιά του και τα πέντε αδέλφια του.

11η Σεπτεμβρίου: Αναγνωρίστηκαν 2 θύματα, 20 χρόνια μετά - Από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια πάσχουν διασώστες και εθελοντές!

Μερικές ημέρες πριν από τις τελετές απότισης φόρου τιμής στα θύματα των τζιχαντιστικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, δυο θύματα των επιθέσεων στη Νέα Υόρκη αναγνωρίστηκαν επίσημα, χάρη σε νέα τεχνολογία αλληλούχησης του γενετικού υλικού, ανακοίνωσε χθες Τρίτη η πόλη.

Η υπεύθυνη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης διευκρίνισε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ότι το εργαστήριό της αναγνώρισε το 1.646ο και το 1.647ο θύμα που έχασαν τη ζωή τους στο World Trade Center.

Συνολικά, 2.753 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ομάδα της Αλ Κάιντα έριξε δύο αεροσκάφη της γραμμής πάνω στους δίδυμους πύργους του Μανχάταν την 11η Σεπτεμβρίου 2001.

Ανάμεσά τους, 1.106 μένει ακόμη να αναγνωριστούν επίσημα, ή το 40% των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη Νέα Υόρκη.

«Πριν από 20 χρόνια, υποσχεθήκαμε στις οικογένειες των θυμάτων του Κέντρου Παγκόσμιου Εμπορίου πως θα κάναμε ό,τι χρειαζόταν, για όσο καιρό κι αν χρειαζόταν, για να αναγνωρίσουμε τους αγαπημένους τους. Με αυτές τις δύο νέες αναγνωρίσεις, συνεχίζουμε να εκπληρώνουμε αυτή την ιερή υποχρέωσή μας», ανέφερε η Δρ. Μπάρμπαρα Σάμσον, η επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της μεγαλούπολης.

11η Σεπτεμβρίου: Αναγνωρίστηκαν 2 θύματα, 20 χρόνια μετά

Το πρώτο θύμα ήταν μια γυναίκα, η Ντόροθι Μόργκαν, κάτοικος Λονγκ Άιλαντ, λείψανα της οποίας βρέθηκαν το 2001 και υποβλήθηκαν σε εξετάσεις γενετικού υλικού. Το δεύτερο θύμα ήταν ένας άνδρας λείψανα του οποίου είχαν βρεθεί το 2001, το 2002 και το 2006 και η ταυτότητά του δεν θα δημοσιοποιηθεί, διότι αυτή είναι η επιθυμία της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με την κυρία Σάμσον, η διαδικασία και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται εδώ και δύο δεκαετίες για την αναγνώριση όλων των θυμάτων της επίθεσης στο WTC εντάσσονται στη «μεγαλύτερη και πολυπλοκότερη ιατροδικαστική έρευνα στην ιστορία» των ΗΠΑ.

Η συνέχισή της αναμένεται να διευκολυνθεί από νέα τεχνολογία αλληλούχησης DNA, της λεγόμενης νέας γενιάς, σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία της Νέας Υόρκης.

Οι ΗΠΑ θα τιμήσουν το Σάββατο τις πιο πολύνεκρες επιθέσεις στην ιστορία τους, με τον ένοικο του Λευκού Οίκου, τον Τζο Μπάιντεν, εξασθενημένο από το χαοτικό τέλος του πολέμου στο Αφγανιστάν, σύρραξης που άρχισε λίγο μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο Αμερικανός πρόεδρος προγραμματίζεται να επισκεφθεί και τις τρεις τοποθεσίες όπου διαπράχθηκαν οι επιθέσεις, οι οποίες συνολικά στοίχισαν τη ζωή σε σχεδόν 3.000 ανθρώπους.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share