Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

«Σχεδόν πέταξε» - Συγκλονίζει ο πατέρας για τον τραυματισμό του παιδιού σε αγώνα καρτ στην Πάτρα - Βίντεο ντοκουμέντο από το ατύχημα

Το παιδί νοσηλεύεται διασωληνωμένο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

19 Σεπτεμβρίου 2021 19:39
«Σχεδόν πέταξε» - Συγκλονίζει ο πατέρας για τον τραυματισμό του παιδιού σε αγώνα καρτ στην Πάτρα - Βίντεο ντοκουμέντο από το ατύχημα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο πατέρας του 6χρονου που τραυματίστηκε σοβαρά σε αγώνα καρτ στην Πάτρα μίλησε στο thebest.gr. Το παιδί νοσηλεύεται διασωληνωμένο, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου.

Ο πατέρας του 6χρονου εξήγησε ότι, ακόμα, δεν έχει δει βίντεο από τη στιγμή που συνέβησαν όλα καθώς, τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα. «Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το καρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε». Ο ίδιος ανέφερε ότι η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε το παιδί ευτυχώς δεν έδειξε εσωτερικό αιμάτωμα στο κεφάλι του.

Σοκ στην Πάτρα: Αγωνιστικό αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε παιδί - Τραυματίστηκε στο κεφάλι

«Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα και όλοι προσεύχονται το παιδί να ξεπεράσει τον κίνδυνο», είπε. Από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό του πατέρα, έξω από τη ΜΕΘ Παίδων, βρίσκονται συγγενείς και φίλοι, ενώ το παιδί, από τη στιγμή που διεκομίσθη, ανέλαβε ο διευθυντής της ΜΕΘ, Ανδρέας Ηλιάδης.

Σε τι κατάσταση βρίσκεται το παιδί

Στο thebest.gr μίλησε και ο κ. Ηλιάδης, ο οποίος ανέφερε ότι «Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα. Το θετικό είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο αιμάτωμα και δεν θα χρειαστεί χειρουργείο. Είμαστε αισιόδοξοι και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να επιστρέψει ο μικρός στην οικογένειά του».

Διοργανωτές αγώνα καρτ: Πώς έγινε το ατύχημα

Ανακοίνωση για το πώς έγινε το ατύχημα με το καρτ στην Πάτρα κατά τη διάρκεια επίδειξης, εξέδωσαν οι διοργανωτές.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών: «Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο».

«Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας», συμπληρώνουν στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.

Έρευνα από την αστυνομία

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας για τον τραυματισμό του ανήλικου, ενώ οι υπεύθυνοι της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων οδηγήθηκαν στο Β΄ αστυνομικό τμήμα της Πάτρας. Παράλληλα, σύμφωνα με την αστυνομία, έχει ήδη ενημερωθεί για το περιστατικό ο εισαγγελέας υπηρεσίας.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share