Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Φωτιά στη Δ.Ε. Φυλής Αττικής

Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις

19 Σεπτεμβρίου 2021 12:52
Φωτιά στη Δ.Ε. Φυλής Αττικής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά εν υπαίθρω στη Δ.Ε. Φυλής Αττικής.

Στο σημείο επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Φωτιά στην Εύβοια - Οι περιοχές που κινδυνεύουν με τον καύσωνα του Σεπτεμβρίου

Φωτιά στην Εύβοια - Οι περιοχές που κινδυνεύουν με τον καύσωνα του Σεπτεμβρίου

Φωτιά έχει ξεσπάσει από το πρωί της Κυριακής (19/9) στην Εύβοια και, συγκεκριμένα, στο χωριό Καμπιά του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.

Η φωτιά καίει δασική έκταση. Στο σημείο, σύμφωνα με το evima.gr, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και η εθελοντική ομάδα Ψαχνών, τη στιγμή που υπάρχει άλλο ένα μέτωπο.

Προειδοποίηση Αρναούτογλου και Καλλιάνου για το Σαββατοκύριακο! Συναγερμός για φωτιές - Οι 7 περιοχές που είναι στο «κόκκκινο»

Καιρός: Καμπανάκι κρούουν οι Σάκης Αρναούτογλου και Γιάννης Καλλιάνου για το Σαββατοκύριακο! Συγκεκριμένα, ζέστη θα επικρατήσει μέχρι και την Τρίτη στις περισσότερες περιοχές της χώρας σύμφωνα με τον έμπειρο μετεωρολόγο καιρού της ΕΡΤ Σάκη Αρναούτογλου ενώ ευνοείται και η μεταφορά της αφρικανικής σκόνης.

Ειδικότερα, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (18/9) θα έχουμε λιακάδα με λίγες αραιές συννεφιές και έντονη θολούρα στην ατμόσφαιρα. Ωστόσο τα σύννεφα κατά τόπους θα πυκνώνουν στα πιο δυτικά, βορειοδυτικά και βορειοανατολικά τμήματα και δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες ασθενείς βροχές με τη μορφή μπόρας.

Τα σύννεφα κατά τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν πρόσκαιρα στα κεντρικά και τα βόρεια και θα δώσουν κάποιες βροχές, σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου. Λίγο πιο έντονα αναμένονται να είναι τα φαινόμενα στην περιοχή της ορεινής ημιορεινής Ηπείρου και στα πιο δυτικά βορειοδυτικά ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας.

Προς το βράδυ, η όποια αστάθεια θα περιοριστεί στην Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν. Οι νυχτερινές ώρες θα κυλήσουν μόνο με ξαστεριά και τοπικές συννεφιές στην δυτική βορειοδυτική Ελλάδα.

Στην Αττική, υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί κάποια παροδική βροχή, μικρής διάρκειας, προς την Πάρνηθα και γενικότερα στους ορεινούς όγκους του λεκανοπεδίου. Στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη μπορεί να σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες, σύντομης διάρκειας, στις περισσότερες περιοχές.

Καλλιάνος: Έρχεται μίνι καύσωνας με 37αρια το Σαββατοκύριακο

Έρχεται ένα εξαιρετικά καυτό Σαββατοκύριακο, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει. Στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά της χώρας έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα είναι έως 5 μποφόρ και δεν θα προκαλέσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες. Στην Αττική ο υδράργυρος θα ανέβει, με τη θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και 36 βαθμούς Κελσίου.

Βέβαια, αναμένονται και μπόρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Το ζεστό σκηνικό θα υποχωρήσει την Τρίτη και την Πέμπτη, όπου θα παρατηρηθεί πτώση της θερμοκρασίας. Ωστόσο, θα ανέβει ξανά από την Πέμπτη.

Έντονη θα είναι η εμφάνιση της αφρικανικής σκόνης, η οποία θα έχει αυξημένη συγκέντρωση και θα επικρατήσει θολούρα στην ατμόσφαιρα.

Αστεροσκοπείο Αθηνών - meteo.gr: Άνοδος θερμοκρασίας και συναγερμός για φωτιές, οι 7 περιοχές στο «κόκκκινο»

«Καμπανάκι» για κίνδυνο να ξεσπάσουν φωτιές το προσεχές Σαββατοκύριακο, λόγω των ακραίων θερμοκρασιών, κρούει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Ο Θοδωρής Γιάνναρος, Εντεταλμένος Ερευνητής του ΕΑΑ/ΙΕΠΒΑ, με ανάρτηση που έκανε στο Facebook, επισημαίνει πως η αντιπυρική περίοδος δεν έχει ολοκληρωθεί.

Αντιθέτως, αυτή θα λήξη επίσημα στις 31.10.2021.

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

«Η αντιπυρική περίοδος δεν έχει ολοκληρωθεί (η λήξη της επίσημα είναι στις 31.10.2021). Το προσεχές Σαββατοκύριακο (18-19.09.2021) θα χαρακτηριστεί από ιδιαίτερα επικίνδυνες πυρομετεωρολογικές συνθήκες και πολύ υψηλή επικινδυνότητα για την εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών».

Ο κ. Γιάνναρος, κοινοποίησε την ανάρτηση του «The FLAME project», η οποία παρουσιάζει τα πιο πρόσφατα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών - meteo.gr, σχετικά με την επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών για τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε Μαγνησία, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική, Κορινθία, Αργολίδα, και Λακωνία.

Αναλυτικά:

« Σημαντική επιδείνωση των πυρομετεωρολογικών συνθηκών κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 18 - 19.09.2021.

Με βάση τα πιο πρόσφατα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών - meteo.gr, ιδιαίτερα επικίνδυνες πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα μας, και ειδικότερα στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα αυτής, κατά το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Οι συνθήκες αυτές μπορούν να συνοψιστούν στην επικράτηση υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών (>33-34 oC), πολύ χαμηλής σχ. υγρασίας (<20%) και μέτριων έως ισχυρών δυτικών ανέμων (4-5 Bf, τοπικά >5 Bf), όπως φαίνεται και στους συνημμένους προγνωστικούς χάρτες (Χάρτης 1: Σάββατο 18.09.2021, Χάρτης 2: Κυριακή 19.09.2021). Οι παραπάνω συνθήκες ευνοούν την έναρξη και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών, καθώς εκτιμάται ότι η υγρασία της λεπτής νεκρής καύσιμης ύλης θα υποχωρήσει σε τιμές κάτω από 8-9%.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί σε Μαγνησία, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική, Κορινθία, Αργολίδα, και Λακωνία».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share