Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φρίκη στη Μυτιλήνη: Χτύπησε το σκύλο του και κακοποίησε ανήλικο παιδί που προσπάθησε να προστατέψει το ζώο

Παραπέμφθηκε να δικαστεί τον Ιανουάριο του 2022 και αφέθηκε ελεύθερος

18 Σεπτεμβρίου 2021 19:09
Φρίκη στη Μυτιλήνη: Χτύπησε το σκύλο του και κακοποίησε ανήλικο παιδί που προσπάθησε να προστατέψει το ζώο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συνελήφθη χθες στη Μυτιλήνη άνδρας 49 ετών, ο οποίος στην προκυμαία της πόλης χτύπησε με μπουνιές και κλωτσιές σκύλο ιδιοκτησίας του. Στη συνέχεια δε, χτύπησε και τραυμάτισε στο πρόσωπο ανήλικο παιδί ηλικίας μόλις 15 ετών, το οποίο έσπευσε να βοηθήσει το σκύλο.

Σήμερα παραπέμφθηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Μυτιλήνης, από την οποία του ασκήθηκε δίωξη κατά την υποβληθείσα διαδικασία και συγκεκριμένα για το αδίκημα της βάναυσης μεταχείρισης ζώου (σκύλου), αλλά και για πρόκληση σωματικών βλαβών σε ανήλικο. Παραπέμφθηκε δε, να δικαστεί σε ρητή δικάσιμο τον Ιανουάριο του 2022, και έως τότε αφέθηκε ελεύθερος.

Από την αστυνομία, σε βάρος του βεβαιώθηκαν και προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Φρίκη στη Ρόδο: 18χρονος κατηγορείται ότι βίασε τον 13χρονο αδερφό του

Φρίκη στη Ρόδο: 18χρονος κατηγορείται ότι βίασε τον 13χρονο αδερφό του

Την μεταφορά ενός 18χρονου Έλληνα, κατηγορούμενου για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη αλλά όχι τα 14 έτη κατ’ εξακολούθηση, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενδοοικογενειακή απειλή και γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών και δη αδελφών, στο Θεραπευτήριο – Ψυχιατρείο Λέρου αποφάσισε με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Ο κατηγορούμενος έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Ρόδου. Με άλλο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου έχει αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης προσέγγισης ανηλίκων και κυρίως του αδελφού του, αλλά και της παρακολούθησής του από ιατρούς κλινικής ψυχοκινητικής αποκατάστασης.

ρόδος βιασμός αδερφός

Σύμφωνα με τις πληροφορίες δημιούργησε προβλήματα κατά την παραμονή του στον ξενώνα και κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του στο ψυχιατρείο Λέρου. Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενος για συνέργεια στην τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο, είναι και ένας 18χρονος φίλος του.

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, ο 18χρονος παρουσία της συνηγόρου του, ομολόγησε την αιμομιξία αλλά αρνήθηκε τον βιασμό ισχυριζόμενος ότι όσα έγιναν με τον 13χρονο αδελφό του, έγιναν με την συναίνεσή του! Αρνήθηκε μάλιστα ότι ο ίδιος άσκησε βία, ενώ ισχυρίστηκε ότι είναι ο ίδιος θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Όλα έγιναν στις 20 Αυγούστου 2020. Το μεσημέρι καταγγέλθηκε από την μητέρα του 13χρονου ότι το παιδί έπεσε θύμα βιασμού από τον αδελφό του και τον φίλο του, προσθέτοντας ότι τα δύο της παιδιά αντιμετωπίζουν νοητικά προβλήματα. Ο μεγαλύτερος γιος της, βίασε ειδικότερα τον 13χρονο, όπως είπε, παρουσία του 18χρονου, ενώ κατήγγειλε ότι το ίδιο είχε κάνει και πριν από ένα έτος και το γεγονός είχε καταγραφεί στο κινητό 47χρονου συγγενή της.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στις οικίες των κατηγορούμενων και κατέσχεσαν ένα παιδικό παντελόνι και ένα παιδικό εσώρουχο στην οικία του 47χρονου και δύο κινητά τηλέφωνα και στην οικία του δεύτερου έναν φορητό υπολογιστή. Οι αστυνομικοί μετέβησαν και σε μια καλύβα, όπου καταγγέλθηκε ότι διεπράχθη ο βιασμός αλλά δεν εντόπισαν ευρήματα.

Ο πρώτος κατηγορούμενος ομολόγησε τις πράξεις του, ενώ καταγγέλθηκε ότι επέδειξε παρόμοια συμπεριφορά και έναντι της ανήλικης αδελφής του. Ο 18χρονος «φίλος» του προανακριτικώς ισχυρίστηκε ότι είδε το περιστατικό αλλά δεν ήταν παρών καθόλη την διάρκειά του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share