Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επίθεση με βιτριόλι: «Βόμβα» για νέο πρόσωπο από τον συνήγορο του 40χρονου

«Ευτυχώς που δεν έχει διαρρεύσει το σύνολο της δικογραφίας»

18 Σεπτεμβρίου 2021 18:46
Επίθεση με βιτριόλι: «Βόμβα» για νέο πρόσωπο από τον συνήγορο του 40χρονου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου θα βρεθεί ξανά στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στις 30 Σεπτεμβρίου για να δώσει τη δική της κατάθεση ψυχής για την επίθεση με βιτριόλι που δέχθηκε τον Μάιο του 2020.

«Ευχαριστώ τον κόσμο για τη συμπαράστασή του. Ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσω να το ανταποδώσω», ανέφερε η Ιωάννα Παλιοσπύρου μετά την πρώτη συνεδρίαση στον δικηγόρο της Νίκο Αλεξανδρή. «Ευτυχώς που δεν έχει διαρρεύσει το σύνολο της δικογραφίας. Θα υπάρξουν πολλές αποκαλύψεις στη δίκη, που δεν θα αφήνουν αμφιβολία ότι η δράστις επιχείρησε να αφαιρέσει τη ζωή της Ιωάννας», ανέφερε με τη σειρά του στον Ελεύθερο Τύπο ο συνήγορος υπεράσπισής της, Νίκος Αλεξανδρής. Ο ίδιος σχολίασε επίσης τον ισχυρισμό της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη για την επίθεση με βιτριόλι που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Σκάνδαλο για την επίθεση με βιτριόλι: Η 36χρονη Έφη μπορεί να φυλακιστεί μόνο έναν χρόνο!

«Η κατηγορούμενη παραπέμφθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με βούλευμα. Αφού υποστηρίζει ότι είναι λάθος η κατηγορία, γιατί δεν άσκησε κάποιο ένδικο μέσο κατά του βουλεύματος; Μήπως για να μην έχει άλλη μια αρνητική απόφαση κατά του βουλεύματος;», σημείωσε ο κ. Αλεξανδρής. Η λίστα των μαρτύρων που θα καταθέσουν στη δίκη, πάντως, περιλαμβάνει περίπου 35 άτομα, ανάμεσά τους αυτόπτες μάρτυρες της επίθεσης, γιατρούς της Ιωάννας Παλιοσπύρου, συγγενικά της πρόσωπα, συναδέλφους της από το γραφείο όπου εργαζόταν αλλά και τον 40χρονο με τον οποίο φέρεται να είχε αποκτήσει εμμονή η 36χρονη κατηγορούμενη και γι' αυτό επιτέθηκε στην Ιωάννα πιστεύοντας ότι διατηρούσαν σχέσεις.

Επίθεση με βιτριόλι: «Θα αποκαλύψει τι πραγματικά είχε συμβεί» λέει ο δικηγόρος του 40χρονου Νώντα

Σε νέες δηλώσεις για την επίθεση με το βιτριόλι προχώρησε ο δικηγόρος του 40χρονου Νώντα, ο οποίος θεωρείται το «μήλον της έριδος» στην υπόθεση. «Επιθυμία του εντολέα μου είναι να μη κάνουμε καμία δήλωση, να κλείσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα αυτή η υπόθεση και να απεμπλακεί το όνομά του. Ο εντολέας μου δεν έχει καμία σχέση με αυτή την ιστορία. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, στη διαδικασία αυτή όλα θα βγουν στο φως» ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος του 40χρονου, Δημήτρης Γκαβέρας, στην εκπομπή Χαμογέλα και πάλι.

«Θα αποκαλυφθεί τι πραγματικά έχει συμβεί, ποια είναι η πραγματική αιτία και το πραγματικό πρόσωπο στην υπόθεση αυτή. Γιατί δεν αναφέρει καμία από τις δύο πλευρές την αληθινή αιτία ή την αφορμή; Δεν μπορεί να έγινε όλο αυτό χωρίς σπουδαίο λόγο. Ποιος είναι άραγε αυτός; Θα αποκαλυφθεί στην ακροαματική διαδικασία; O εντολέας μου δεν έχει λάβει κλήση να καταθέσει ως μάρτυρας. Αν αυτό συνέβαινε, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να καταθέσει», πρόσθεσε ο κ. Γκαβέρας για την επίθεση με το βιτριόλι.

Επίθεση με βιτριόλι: Τότε θα βγάλει τη μάσκα η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου δίνει μια τεράστια «μάχη» για την ηθική της δικαίωση, μετά την επίθεση με βιτριόλι, που είχε δεχθεί, με την ίδια όμως να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα υγείας από το «χτύπημα» της 36χρονης Έφης.

Συγκεκριμένα, η γιατρός της, Μαρία Καλοφώνου, επεσήμανε πως είναι επικίνδυνη για την υγεία της η κίνηση να πάει στο δικαστήριο. «Όλοι θεράποντες ανησυχούμε. Ξέρει ότι θα έχει κόστος. Το ιδιαίτερο με περίπτωσή της, είναι το άδικο. Ήταν στοχευμένο θύμα που δέχτηκε κακία». Συνολικά έχει κάνει 9 επεμβάσεις στο Θριάσιο αλλά έχει πάει και στο εξωτερικό για συμβουλές.

Τα χειρουργεία θα ξαναρχίσουν όταν θα είναι έτοιμη. Όπως είπε η κ. Καλοφώνου «η μάσκα φοριέται γιατί έχει σημεία που θέλουμε οι ουλές να γίνουν πιο επίπεδες. Κάθε φορά που θα χειρουργείται, θα πρέπει να τη φορά για ένα χρόνο. Δυστυχώς δεν έχουν τέλος αυτά τα πράγματα. Κάθε χειρουργείο έχει πόνο. Και όταν εκτίθεται στον ήλιο θα πονά».

Πότε θα βγάλει τη μάσκα;

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Ιωάννας Παλιοσπύρου, κ. Ν. Αλεξανδρή, «είναι πολύ πιθανό η Ιωάννα να βγάλει τη μάσκα όταν αφεθεί ελεύθερη η κατηγορούμενη. Το δικαστήριο έχει δυνατότητα να κλητεύσει μάρτυρες νέους που δεν έχουν κληθεί. Εφόσον έχουμε αποδείξεις για βαθμό συμμετοχής του καθενός».

«Αν κάποιοι τη βοήθησαν, θα κληθούν να εξετασθούν. Δικαίωμα της κατηγορούμενης είναι να μην εμφανιστεί στη δίκη. Αλλά κάποια στιγμή θα υποχρεωθεί». Σε κάθε περίπτωση όσα χρόνια και αν καταδικαστεί, όπως είπε, θα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που η Ιωάννα θα πρέπει να εγχειρίζεται, με την Έφη να είναι πιθανό να βγει και σύντομα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share