Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Επίθεση με βιτριόλι: Τότε θα βγάλει τη μάσκα η Ιωάννα Παλιοσπύρου

Η «μάχη» για την υγεία και τη δικαίωσή της συνεχίζεται

18 Σεπτεμβρίου 2021 12:57
Επίθεση με βιτριόλι: Τότε θα βγάλει τη μάσκα η Ιωάννα Παλιοσπύρου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου δίνει μια τεράστια «μάχη» για την ηθική της δικαίωση, μετά την επίθεση με βιτριόλι, που είχε δεχθεί, με την ίδια όμως να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα υγείας από το «χτύπημα» της 36χρονης Έφης.

Συγκεκριμένα, η γιατρός της, Μαρία Καλοφώνου, επεσήμανε πως είναι επικίνδυνη για την υγεία της η κίνηση να πάει στο δικαστήριο. «Όλοι θεράποντες ανησυχούμε. Ξέρει ότι θα έχει κόστος. Το ιδιαίτερο με περίπτωσή της, είναι το άδικο. Ήταν στοχευμένο θύμα που δέχτηκε κακία». Συνολικά έχει κάνει 9 επεμβάσεις στο Θριάσιο αλλά έχει πάει και στο εξωτερικό για συμβουλές.

Τα χειρουργεία θα ξαναρχίσουν όταν θα είναι έτοιμη. Όπως είπε η κ. Καλοφώνου «η μάσκα φοριέται γιατί έχει σημεία που θέλουμε οι ουλές να γίνουν πιο επίπεδες. Κάθε φορά που θα χειρουργείται, θα πρέπει να τη φορά για ένα χρόνο. Δυστυχώς δεν έχουν τέλος αυτά τα πράγματα. Κάθε χειρουργείο έχει πόνο. Και όταν εκτίθεται στον ήλιο θα πονά».

Πότε θα βγάλει τη μάσκα;

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Ιωάννας Παλιοσπύρου, κ. Ν. Αλεξανδρή, «είναι πολύ πιθανό η Ιωάννα να βγάλει τη μάσκα όταν αφεθεί ελεύθερη η κατηγορούμενη. Το δικαστήριο έχει δυνατότητα να κλητεύσει μάρτυρες νέους που δεν έχουν κληθεί. Εφόσον έχουμε αποδείξεις για βαθμό συμμετοχής του καθενός».

«Αν κάποιοι τη βοήθησαν, θα κληθούν να εξετασθούν. Δικαίωμα της κατηγορούμενης είναι να μην εμφανιστεί στη δίκη. Αλλά κάποια στιγμή θα υποχρεωθεί». Σε κάθε περίπτωση όσα χρόνια και αν καταδικαστεί, όπως είπε, θα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που η Ιωάννα θα πρέπει να εγχειρίζεται, με την Έφη να είναι πιθανό να βγει και σύντομα.

Για ποιο λόγο έψαξε για καυστικό υγρό

Η υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι έχει επανέλθει στο προσκήνιο, με το δικηγόρο της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολο Λύτρα, να είναι αποκαλυπτικός σχετικά με το θέμα, λέγοντας πως κι εκείνοι προσπάθησαν να βρουν καυστικό υγρό, αλλά για άλλο λόγο.

«Ήταν η πρώτη φορά που είδε τόσο κόσμο, οι δημοσιογράφοι έτρεξαν πάνω της με αποτέλεσμα να φοβηθεί λίγο αυτά τα 40 μέτρα μέχρι την είσοδο της αίθουσας. Ένιωθε ένα φόβο μήπως κάποιος πέσει πάνω της. Μετά το τέλος της διαδικασίας ένιωσε ανακούφιση, όλα πήγαν κατ ευχήν, καλό της έκανε παρά κακό», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος της Ιωάννας κύριος Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στο MEGA.

«Η Ιωάννα θα είναι παρούσα σε όλες τις δικασίμους. Είχα προβλέψει ότι η δράστις δεν θα είναι στο δικαστήριο όπως ούτε στις 30/09. Πιστεύω θα έρθει στο στάδιο της απολογίας της. Νομίζω ότι όφειλε να είναι εκεί. Είναι το πρώτο στάδιο της μεταμέλειας. Δεν έρχεται να αντιμετωπίσει το θύμα της, τους δικαστές. Είναι ασέβεια. Είναι τακτική. Ο νόμος βέβαια τη δίνει το δικαίωμα», είπε ο κύριος Απόστολος Λύτρας.

«Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση είναι η κατηγορία που της έχει αποδοθεί. Θεωρώ ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το κατηγορητήριο», τόνισε.

«Η ποσότητα του καυστικού υγρού και οι ενέργειες που έκανε μετά την επίθεση είναι ξεκάθαρο ότι επεδίωκε το θάνατο της Ιωάννας. Προσπαθήσαμε με τους συνεργάτες μου να βρούμε βιτριόλι και δεν υπάρχει συσκευασία που να μην γράφει ότι προκαλεί θάνατο. Το πήρε στα χέρια της είδε ότι προκαλεί θάνατο αποδέχτηκε να ρίξει αυτό το καυστικό υγρό, αποδέχτηκε και το αποτέλεσμα να την σκοτώσει».

«Έχουμε έναν άνθρωπο με πολύ οργανωμένη σκέψη, την παρακολουθούσε ένα ολόκληρο χρόνο. Είχε τρεις πομπούς GPS για να γνωρίζει που βρίσκεται, έκανε πρόβα το έγκλημα την προηγούμενη ημέρα, άλλαξε τα στοιχεία της, μεταμφιέστηκε. Είναι ένας εγκληματίας που είχε σχεδιάσει το έγκλημα. Είναι ένας άνθρωπος που είναι καλα και από λόγους που περιμένουμε κι εμείς να δούμε έκανε το έγκλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Η υπεράσπιση εξαίρεσε τρεις μάρτυρες γυναίκες και το έκανε με βάση το φύλλο. Μας γυρίσει χρόνια πίσω. Οι άντρες τι; θα δικαιολογήσουν αυτό το έγκλημα; Αν έχει γίνει με βάση το φύλλο είναι μια λανθασμένη κίνηση»

Κλείνοντας ο κύριος Λύτρας τόνισε πως η Ιωάννα περιμένει μια ηθική δικαίωση. Η ποινή η μέγιστη είναι 15 χρόνια κάθειρξη αλλά ο πραγματικός χρόνος θα είναι γύρω σα 5,5 χρόνια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share