Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στα Καλύβια: Στους επτά οι τραυματίες από την έκρηξη

Μέσα σε αυτούς και τρία παιδιά

18 Σεπτεμβρίου 2021 12:28
Συναγερμός στα Καλύβια: Στους επτά οι τραυματίες από την έκρηξη
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Ο συναγερμός καλά κρατεί στα Καλύβια, καθώς μετά την έκρηξη που υπήρξε σε διώροφη πολυκατοικία, επτά άνθρωποι είναι εκείνοι που τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά.

Από την έκρηξη σημειώθηκε και μεγάλη φωτιά, η οποία για να κατασβεστεί χρειάστηκε η συνδρομή 7 οχημάτων με 21 πυροσβέστες. Παράλληλα στο σημείο έφτασαν άμεσα 6 ασθενοφόρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η έκρηξη προκλήθηκε από το γέμισμα δεξαμενής με προπάνιο, ωστόσο τα ακριβή αίτια αναμένεται να δείξουν οι έρευνες της Πυροσβεστικής.

Έκρηξη στα Καλύβια τραυματίες

Η βομβιστική επίθεση που προκάλεσε ανησυχία

Έκρηξη σημειώθηκε, μάλιστα, το καλοκαίρι αυτό έξω από τα γραφεία εταιρείας πετρελαιοειδών, στην περιοχή της Βάρης, ενώ τραυματίστηκε ελαφρά ένα άτομο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στο σημείο εξερράγη, λίγο μετά τις 22:30, έξω από το κτίριο της εταιρείας, στην οδό Καποδιστρίου.

Στο σημείο βρέθηκε και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

έκρηξη εταιρεία βάρη

Βάρη: Αστυνομικός ο τραυματίας από την βομβιστική επίθεση

Αστυνομικός που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ είναι ο τραυματίας της έκρηξης χθες το βράδυ στην εταιρεία πετρελαιοειδών στη Βάρη.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε στους συναδέλφους του ότι η παρουσία του ήταν τυχαία στο σημείο και συμπτωματικά περνούσε από εκεί την ώρα της έκρηξης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο τραυματισμός ήταν ελαφρύς ενώ θα δώσει πιο αναλυτική κατάθεση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε στο σημείο.

Πάντως οι αστυνομικοί του Τμήματος εκβιαστών που ανέλαβαν την υπόθεση κάνουν λόγο για ένα ισχυρό μήνυμα που ήθελαν να στείλουν οι βομβιστές καθώς εντόπισαν πέντε μασούρια δυναμίτη που προκάλεσαν κρατήρα μεγάλου βάθους και από θαύμα δεν υπήρχαν πιο σοβαρές ζημιές.

Όπως εξακριβώθηκε ο δράστης ήταν ένας, πήγε με μηχανή στο σημείο ,την άφησε λίγα μέτρα πιο μακριά, τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό και εξαφανίστηκε.

Από νωρίς το πρωί αστυνομικοί συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας μήπως και καταφέρουν και βρουν τον αριθμό κυκλοφορίας της μηχανής του δράστη αλλά και τη διαδρομή της διαφυγής του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share