Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα προσπάθησε να βρει... κι εκείνη καυστικό υγρό - «Προκαλεί θάνατο»

Για ποιο λόγο έψαξε το θύμα για βιτριόλι;

18 Σεπτεμβρίου 2021 11:41
Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα προσπάθησε να βρει... κι εκείνη καυστικό υγρό - «Προκαλεί θάνατο»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι έχει επανέλθει στο προσκήνιο, με το δικηγόρο της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολο Λύτρα, να είναι αποκαλυπτικός σχετικά με το θέμα, λέγοντας πως κι εκείνοι προσπάθησαν να βρουν καυστικό υγρό, αλλά για άλλο λόγο.

«Ήταν η πρώτη φορά που είδε τόσο κόσμο, οι δημοσιογράφοι έτρεξαν πάνω της με αποτέλεσμα να φοβηθεί λίγο αυτά τα 40 μέτρα μέχρι την είσοδο της αίθουσας. Ένιωθε ένα φόβο μήπως κάποιος πέσει πάνω της. Μετά το τέλος της διαδικασίας ένιωσε ανακούφιση, όλα πήγαν κατ ευχήν, καλό της έκανε παρά κακό», ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος της Ιωάννας κύριος Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στο MEGA, τη στιγμή που υπάρχει μια δυσάρεστη πρόβλεψη για την ποινή της κατηγορούμενης.

«Η Ιωάννα θα είναι παρούσα σε όλες τις δικασίμους. Είχα προβλέψει ότι η δράστις δεν θα είναι στο δικαστήριο όπως ούτε στις 30/09. Πιστεύω θα έρθει στο στάδιο της απολογίας της. Νομίζω ότι όφειλε να είναι εκεί. Είναι το πρώτο στάδιο της μεταμέλειας. Δεν έρχεται να αντιμετωπίσει το θύμα της, τους δικαστές. Είναι ασέβεια. Είναι τακτική. Ο νόμος βέβαια τη δίνει το δικαίωμα», είπε ο κύριος Απόστολος Λύτρας.

«Απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση είναι η κατηγορία που της έχει αποδοθεί. Θεωρώ ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το κατηγορητήριο», τόνισε.

«Η ποσότητα του καυστικού υγρού και οι ενέργειες που έκανε μετά την επίθεση είναι ξεκάθαρο ότι επεδίωκε το θάνατο της Ιωάννας. Προσπαθήσαμε με τους συνεργάτες μου να βρούμε βιτριόλι και δεν υπάρχει συσκευασία που να μην γράφει ότι προκαλεί θάνατο. Το πήρε στα χέρια της είδε ότι προκαλεί θάνατο αποδέχτηκε να ρίξει αυτό το καυστικό υγρό, αποδέχτηκε και το αποτέλεσμα να την σκοτώσει».

«Έχουμε έναν άνθρωπο με πολύ οργανωμένη σκέψη, την παρακολουθούσε ένα ολόκληρο χρόνο. Είχε τρεις πομπούς GPS για να γνωρίζει που βρίσκεται, έκανε πρόβα το έγκλημα την προηγούμενη ημέρα, άλλαξε τα στοιχεία της, μεταμφιέστηκε. Είναι ένας εγκληματίας που είχε σχεδιάσει το έγκλημα. Είναι ένας άνθρωπος που είναι καλα και από λόγους που περιμένουμε κι εμείς να δούμε έκανε το έγκλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Η υπεράσπιση εξαίρεσε τρεις μάρτυρες γυναίκες και το έκανε με βάση το φύλλο. Μας γυρίσει χρόνια πίσω. Οι άντρες τι; θα δικαιολογήσουν αυτό το έγκλημα; Αν έχει γίνει με βάση το φύλλο είναι μια λανθασμένη κίνηση»

Κλείνοντας ο κύριος Λύτρας τόνισε πως η Ιωάννα περιμένει μια ηθική δικαίωση. Η ποινή η μέγιστη είναι 15 χρόνια κάθειρξη αλλά ο πραγματικός χρόνος θα είναι γύρω σα 5,5 χρόνια.

Αυτός είναι τελικά ο άνδρας ανάμεσα σε Ιωάννα και Έφη!

Ανατροπή υπάρχει στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι, καθώς εκεί που νόμιζαν όλοι, ότι ο 40χρονος Νώντας ήταν το «μήλον της έριδος» ανάμεσα σε Ιωάννα Παλιοσπύρου και Έφη, ένας άλλος άνδρας μοιάζει τελικά να έχει αυτό το ρόλο.

Την αποκάλυψη στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» έκανε ο Δημήτρης Γκαβέρας, ο δικηγόρος του 40χρονου, ο οποίος θεωρούνταν το «μήλον της έριδος» στην επίθεση με βιτριόλι.

«Επιθυμία του εντολέα μου είναι να μη κάνουμε καμία δήλωση, να κλείσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα αυτή η υπόθεση και να απεμπλακεί το όνομά του. Ο εντολέας μου δεν έχει καμία σχέση με αυτή την ιστορία. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, στην διαδικασία αυτή όλα θα βγουν στο φως» ανέφερε αρχικά ο δικηγόρος.

«Θα αποκαλυφθεί τι πραγματικά έχει συμβεί, ποια είναι η πραγματική αιτία και το πραγματικό πρόσωπο στην υπόθεση αυτή. Γιατί δεν αναφέρει καμία από τις δύο πλευρές την αληθινή αιτία ή την αφορμή; Δεν μπορεί να έγινε όλο αυτό χωρίς σπουδαίο λόγο. Ποιος είναι άραγε αυτός; Θα αποκαλυφθεί στην ακροαματική διαδικασία; O εντολέας μου δεν έχει λάβει κλήση να καταθέσει ως μάρτυρας. Αν αυτό συνέβαινε, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να καταθέσει» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share