Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Σκάνδαλο για την επίθεση με βιτριόλι: Η 36χρονη Έφη μπορεί να φυλακιστεί μόνο έναν χρόνο!

Έχει πιθανότητες να γλιτώσει παρά το ειδεχθές «χτύπημα»

18 Σεπτεμβρίου 2021 09:15
Σκάνδαλο για την επίθεση με βιτριόλι: Η 36χρονη Έφη μπορεί να φυλακιστεί μόνο έναν χρόνο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι έχει συνταράξει μεν το πανελλήνιο, αλλά η Ιωάννα Παλιοσπύρου δίνει τώρα την πιο μεγάλη «μάχη» της, αφού η 36χρονη Έφη μπορεί ακόμη να γλιτώσει παρά το ειδεχθές του «χτυπήματος».

Σύμφωνα με όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας στο Mega, το αδίκημα περί απόπειρας ανθρωποκτονίας που αποδόθηκε στην κατηγορούμενη, με τον προηγούμενο Ποινικό Κώδικα, επέσυρε ποινή φυλάκισης 10 έως 20 χρόνια. «Ακόμα και ελαφρυντικά να είχε κάποιος, η ποινή δεν μπορούσε να είναι μικρότερη από 10 χρόνια».

Πλέον, συνέχιζε ο δικηγόρος, «με τον νέο κώδικα η ποινή είναι 5 έως 15 χρόνια. Εάν μάλιστα το δικαστήριο δεχθεί ελαφρυντικά, μπορεί η ποινή να είναι από 1 έως έξι χρόνια φυλάκισης».

Ακόμα, ο κ. Κούγιας, υπογράμμισε ότι η γραμμή υπεράσπισης της κατηγορούμενης για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη «στέκεται νομικά», ενώ όπως είπε το ζήτημα του δόλου θα είναι το καθοριστικό της υπόθεσης.

Σχετικά με την μη εμφάνιση της κατηγορούμενης στη δίκη, ο δικηγόρος, ανέφερε ότι ναι μεν το δικαιούται, ωστόσο «αν διατάξει το δικαστήριο, θα πρέπει να εμφανιστεί η κατηγορούμενη. Αδύνατο να μην καλέσει το δικαστήριο την κατηγορούμενη».

Τέλος, σχολιάζοντας την εξαίρεση των γυναικών από το σώμα των ενόρκων, επισήμανε ότι «οι άντρες σε αυτού του είδους τα αδικήματα είναι πιο αυστηροί από τις γυναίκες».

«Θα τη βρεις μπροστά σου»

Ο δικηγόρος της Ιωάννας, Νίκος Αλεξανδρής, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τη θέση της εντολέως του και σχολίασε την απουσία της δράστιδος από την πρώτη δικάσιμο, τη στιγμή που γίνονται γνωστές λεπτομέρειες για τον φίλο της 36χρονης.

«Στις 30/09 περιμένουμε να ξεκινήσει η δίκη και η κατάθεση της Ιωάννας. Στις αρχές Δεκεμβρίου θα αποφυλακιστεί η δράστις και έτσι θα πάμε σε μια πιο γρήγορη διαδικασία ώστε να έχει εκδοθεί η απόφαση ως τέλη Νοεμβρίου», είπε αρχικά.

Η Ιωάννα είναι συγκινημένη από την στάση του κόσμου, όπως είπε ο δικηγόρος της και θα ήθελε με κάποιο τρόπο να ανταποδώσει.

Ερωτηθείς για τη μη εμφάνιση της δράστιδος, ο κ. Αλεξανδρής σημείωσε: «δεν υπάρχει ίχνος μεταμέλειας σε αυτή τη γυναίκα είναι αυταπόδεικτο. Ο καθένας θα υπέθετε ότι θα έρθει στο δικαστήριο να εκφράσει τη συγγνώμη της να εξηγήσει τις πράξεις της. Κρίνοντας τη δήλωσή της ότι θα εμφανιστεί σε μεταγενέστερη δικάσιμο, στην ουσία είναι σαν να λέει ότι θα εμφανιστεί σε μια πιο ασφαλή δικάσιμο. Η Ιωάννα όμως δήλωσε ότι θα είναι εκεί σε κάθε δικάσιμο και όποτε εμφανιστεί η Έφη θα τη βρει μπροστά της».

«Ζητάει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Καταρχάς ποιους καλύπτει, ποιους προστατεύει. Τέτοια εγκλήματα δεν σχεδιάζονται και δεν υλοποιούνται από ένα άτομο. Από κάπου είχε βοήθεια, το αν η βοήθεια θα αναχθεί σε επίπεδο συνεργού για την ποινική διαδικασία μένει να αποδειχτεί.Είναι διαφορετικό να πάω σε ένα μαγαζί να αγοράσω κάτι και διαφορετικό να ζητήσω να μου προμηθευτεί ένα προϊόν που δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο», εξήγησε.

«Αυτό περιμένουμε να απαντηθεί. Να είναι σίγουρη η γυναίκα αυτή θα εμφανιστούν και οι όποιοι βοηθοί της ή συνεργοί της», σημείωσε.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share