Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Η ανατριχιαστική μάχη ασθενών και γιατρών για μία ανάσα - Συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο από το Λαϊκό

«Τσακίζει» κόκαλα

17 Σεπτεμβρίου 2021 16:32
Κορωνοϊός: Η ανατριχιαστική μάχη ασθενών και γιατρών για μία ανάσα - Συγκλονιστικό βίντεο-ντοκουμέντο από το Λαϊκό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο κορωνοϊός δεν «αστειεύεται» και οι ασθενείς που νοσούν και χρειάζεται να νοσηλευτούν προκειμένου να επιβιώσουν, βρίσκονται αντιμέτωποι με μία σκληρή αλήθεια. Αυτή την πραγματικότητα καταγράφει ένα βίντεο από τη μονάδα COVID του Λαϊκού Νοσοκομείου. Επίσης, σε μία σοκαριστική αποκάλυψη για τα παιδιά προέβη ο Νίκος Σύψας.

Η κάμερα του ΣΚΑΪ, μπήκε στη μονάδα COVID του νοσοκομείου και παρουσιάζει καρέ-καρέ τη μάχη που δίνουν οι γιατροί για να σώσουν τις ζωές των συνανθρώπων μας που νοσούν. Οι ασθενείς με κορωνοϊό χρειάζονται υποστήριξη οξυγόνου προκειμένου να πάρουν μία ανάσα. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό.

Οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου χρειάζεται να τους γυρίζουν μπρούμυτα, καθώς έτσι αυξάνεται η αιμάτωση και ο αερισμός του πνεύμονα, όπως εξηγεί ο Νίκος Σύψας. “Δεν αντέχεται, αλλά ο ασθενής πρέπει να επιβιώσει”, σχολιάζει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Οριστικό: Άμεσα τρίτη δόση για όλους - Τότε ξεμπερδεύουμε με τον κορωνοϊό

Η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έχει ήδη αρχίσει να χορηγείται στους πολίτες, με τη Ματίνα Παγώνη να επισημαίνει πως αυτή θα ισχύσει για όλους σύντομα.

«Εννοείται θα κάνουμε τρίτη δόση. Το έχουμε πει εδώ και καιρό. Περιμένουμε την Επιτροπή των Εμβολίων, που αργούν στις εισηγήσεις τους» σημείωσε η κ. Παγώνη, λέγοντας ότι μέσα στον Οκτώβριο θα προχωρήσει το θέμα.

Σύμφωνα με την ίδια, μετά τους ανοσοκατασταλμένους και τους υγειονομικούς, προτεραιότητα για την τρίτη δόση θα έχουν «όσοι εμβολιάστηκαν Γενάρη και Φεβρουάριο», ενώ εκτίμησε ότι η τρίτη δόση θα γίνεται μετά τους 6-8 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

«Επιθετική μετάλλαξη στα παιδιά και στους νέους η Δέλτα. Από τις δυσκολότερες μεταλλάξεις που έχουμε. Δεν το περιμέναμε κι εμείς», τόνισε η γιατρός.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών, τη στιγμή που υπάρχει αναβρασμός για το θάνατο ανηλίκου μετά το εμβόλιο.

«Στο Λος Άντζελες έκαναν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό στα παιδιά στα σχολεία γιατί ήταν πολλά τα κρούσματα. Και ένα μεγάλο ποσοστό μπήκε σε ΜΕΘ. Και δεν θα ήθελε κανείς μας, με τίποτα, να δει παιδάκια διασωληνωμένα» ανέφερε, κάνοντας έκκληση στους παιδιάτρους να ενημερώσουν τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

«Να εμβολιάσουν οι γονείς τα παιδιά τους για την ασφάλεια τους. Δεν θα ήθελα να βλέπω παιδάκια στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ», τόνισε.

Τότε θα καταφέρουμε να... τελειώσουμε με τον ιό

Στο ερώτημα πότε θα τελειώσουμε με τον κορωνοϊό επιχείρησε να απαντήσει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας.

Συγκεκριμένα ο κ. Σύψας επεσήμανε στον ΣΚΑΪ πως το επόμενο καλοκαίρι θα έχουμε είτε νοσήσει, είτε εμβολιαστεί και έτσι θα έχουμε αποκτήσει κάποιος είδος ανοσίας και ο ιός δεν θα έχει χώρο να αναπτυχθεί. Ωστόσο, τόνισε πως υπάρχουν 2 επιφυλάξεις: Μήπως εμφανιστεί κάποια καταστροφική μετάλλαξη το οποίο δεν το πιστεύει και μήπως έχουμε κάποια εισαγωγή από άλλες χώρες όπως Αφρική που είναι το καυτό σημείο της πανδημίας καθώς εκεί δεν έχουν εμβολιαστεί.

Πρόσθεσε πως οι πανδημίες δεν κρατάνε περισσότερο από 3 χρόνια, ότι θα υπάρχει έξαρση μέχρι τα Χριστούγεννα, μετά θα αρχίσει βαθμιαία αποκλιμάκωση και από το Πάσχα και μετά θα μπούμε σε μια κανονικότητα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share