Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (17/09)

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας!

17 Σεπτεμβρίου 2021 09:08
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (17/09)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα Παρασκευή 17/09! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα». Παράλληλα, άμεσα έρχεται η τρίτη δόση εμβολίου για όλους.

Καιρός σήμερα 17/9: Ασφυξία με καύσωνα και ταυτόχρονες βροχές - Προειδοποίηση από Αρναούτογλου, Μαρουσάκη και Καλλιάνο

Καιρός σήμερα: Δύσκολες θα είναι οι συνθήκες για ορισμένους συμπολίτες μας, καθώς από τη μία οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και φέρνουν συνθήκες καύσωνα, αλλά από την άλλη πλευρά ορισμένες περιοχές να γνωρίσουν έντονα φαινόμενα.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά μικρής ποσότητας αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και βαθμιαία στα νότια πελάγη 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου, με ένα «βαρύ» χειμώνα να έρχεται σύντομα.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Αρχικά ασθενείς, βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο από το απόγευμα 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Αρχικά ασθενείς, από το μεσημέρι βαθμιαία νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 35 και κατά τόπους 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

«Περίεργες» οι συνθήκες για τον Αρναούτογλου

Το καλοκαίρι θα συνεχιστεί μέχρι και την προσεχή Τρίτη (21/9), σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου. Αναμένεται περαιτέρω άνοδος του υδραργύρου, κυρίως το Σαββατοκύριακο. Αλλά και την Παρασκευή θα έχει πολλή ζέστη, με την υψηλότερη τιμή της θερμοκρασίας να εκτιμάται πως θ’ ανέλθει στους 37 βαθμούς Κελσίου.

Ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης επισημαίνει πως η θερμοκρασία θα παρουσιάσει νέα άνοδο τις επόμενες ημέρες, κυρίως κατά τη διάρκεια του Παρασκευο-Σαββατοκύριακο. Η ζέστη θα πλήξει τις περισσότερες περιοχές της χώρας, σε συνδυασμό με μια έντονη θολούρα στην ατμόσφαιρα, καθώς ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης, ενώ σε αρκετά τμήματα της επικράτειας θα υπάρξουν και συνθήκες Λίβα, κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική Ελλάδα.

Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε αρκετούς δυτικούς-νοτιοδυτικούς, αρκετά έως πολύ θερμούς, ανέμους. Αυτοί θα πνέουν ακόμη και σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές, ίσως και σε πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Το πρωί της Παρασκευής, συννεφιά θα έχει μόνο σε κάποιες περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας, ενώ το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν -σε κάποιες περιπτώσεις αρκετά- και θ’ απλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας, από τα κεντρικά μέχρι και τα βόρεια τμήματα της χώρας μας, από τη Στερεά και τη βόρεια Πελοπόννησο μέχρι και τη Θράκη.

Αργότερα την Παρασκευή, θα έχει πολλή ζέστη για την περίοδο που διανύουμε, σε αρκετές περιοχές. Το μεσημέρι, λοιπόν, η θερμοκρασία θ’ ανεβεί σημαντικά σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Η υψηλότερη τιμή της να είναι το 37άρι που θα σημειωθεί στη Θεσσαλία, προς τον νομό της Μαγνησίας - και εξαιτίας του ξηρού και καυτού Λίβα που θα πλήξει την περιοχή.

Ο εν λόγω Λίβας, ο οποίος θα είναι αρκετά ζεστός, θα επικρατήσει στα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και στις πόλεις της δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα θα υπάρχει θολούρα στην ατμόσφαιρα, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, καθώς στις εν λόγω περιοχές θα ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης μέχρι και το απόγευμα.

Στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στην πρωτεύουσα, την Αθήνα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 19 ως τους 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη θα κυμανθεί από τους 18 ως τους 29 βαθμούς Κελσίου. Εκεί μπορεί να βρέξει και ψιχαλίσει, στους ορεινούς όγκους, για λίγο και τοπικά.

Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώνει διαρκώς όσο περνούν οι επόμενες ώρες, με τις θερμοκρασίες να κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο, οπότε και θα υπάρχει θολούρα και ιδιαιτέρες συνθήκες λόγω αυξημένης σκόνης και υγρασίας. Η ζέστη θα διαρκέσει μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, ενώ μετέπειτα αναμένεται να έχουμε περισσότερη δροσιά, μέσω της έλευσης ψυχρών αερίων μαζών.

Τι αναφέρουν Καλλιάνος και Μαρουσάκης

Καλός θα είναι ο καιρός την Παρασκευή με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο.

Μοναδική εξαίρεση οι περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας όπου θα αναπτυχθούν λίγες αραιές νεφώσεις.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 21 ως 32 βαθμούς Κελσίου, νοτιάδες ως 4 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Από 22- 30 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλονίκη, νοτιάδες ως 5 μποφόρ στην περιοχή του Θερμαϊκού.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, επίσης ζέστη αλλά και καταιγίδες θα υπάρξουν το Σαββατοκύριακο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share