Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επίθεση με βιτριόλι: Αγώνας για να σωθεί η όραση της Ιωάννας! (Video)

«Έχει μια ουλή στον αμφιβληστροειδή»

16 Σεπτεμβρίου 2021 23:04
Επίθεση με βιτριόλι: Αγώνας για να σωθεί η όραση της Ιωάννας! (Video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αγώνα εδώ και ένα χρόνο κάνουν οι γιατροί για να σωθεί η όραση της Ιωάννας Παλιοσπύρου, που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι τον Μάιο του 2020. Παράλληλα, με τη δίκη της χρονιάς να έχει ήδη ξεκινήσει, όλο και περισσότερα στόματα ανοίγουν σχετικά με την 36χρονη Έφη, τη γυναίκα που έριξε το βιτριόλι στην Ιωάννα και κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο ένας εκ των γιατρών της, ο αναπληρωτής καθηγητής οφθαλμολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Κυμιωνής, μίλησε στο Mega για τη σοβαρή μόλυνση που είχε πάθει και για τον τρόπο που προσπάθησαν να σώσουν το μάτι της.

«Έπιασε μια μόλυνση από μύκητα, ήταν πολύ σοβαρά τα πράγματα, καταφέραμε και σώσαμε το μάτι της, έχει λειτουργική όραση, αλλά έχει μια ουλή στον αμφιβληστροειδή», εξήγησε, υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε κλείσει έναν χρόνο αγώνα για σωθεί η όραση της Ιωάννας».

«Πριν από μερικές εβδομάδες είχε ένα πρόβλημα σε μια βλεφαρίδα, την έβγαλα και θεώρησα καλό να βγάλω και τις διπλανές. Με απέτρεψε “όχι γιατρέ άστες να φαίνεται όσο πιο όμορφο το μάτι μου”», αποκάλυψε ο γιατρός.

Ερωτηθείς για το πότε θα τελειώσει ο Γολγοθάς της κοπέλας τόνισε: «δεν θέλω να το παραδεχτώ, εμείς οι γιατροί αγωνιζόμαστε πάντα, αλλά η Ιωάννα δεν θα ξαναγίνει όπως ήταν, ποτέ. Ούτε το μάτι της, ούτε το δέρμα της, ούτε το πρόσωπό της. Εμείς το ξέραμε και σιγά σιγά κι αυτό το κορίτσι το συνειδητοποιεί. Εμείς αγωνιζόμαστε να γίνει όπως πριν, αλλά δυστυχώς δεν είμαι θεοί». υπογράμμισε.

«Δεν πονάει το μάτι, αλλά ξέρω ότι η ψυχή της πονάει πολύ…», σημείωσε ο γιατρός.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share