Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Αν πέθανε από το εμβόλιο θα το κρύψουν»: Συγκλονίζει ο αδελφός του 15χρονου που πέθανε μετά την 1η δόση της Pfizer!

«Θα κινηθούμε νομικά» λέει η οικογένεια του αδικοχαμένου Ηλία

16 Σεπτεμβρίου 2021 20:24
«Αν πέθανε από το εμβόλιο θα το κρύψουν»: Συγκλονίζει ο αδελφός του 15χρονου που πέθανε μετά την 1η δόση της Pfizer!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Με θλίψη και πολλά αναπάντητα «γιατί» η οικογένεια του 15χρονου Ηλία κήδεψε χθες το παιδί της που «έσβησε» λίγα 24ωρα μετά την πρώτη δόση του εμβολιασμού του με το σκεύασμα της Pfizer.

Ο 15χρονος μαθητής από τα Μαντέϊκα Αρκαδίας εμβολιάστηκε την περασμένη Παρασκευή προκειμένου να είναι προστατευμένος απέναντι στον κορωνοϊό, όπως προσπαθούσαν να τον πείσουν αρκετοί φίλοι του, σύμφωνα με τον αδερφό του, και τελικά δεν πρόλαβε να δώσει το παρόν στον Αγιασμό, αφού βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του.

Οι απαντήσεις της νεκροψίας-νεκροτομής δεν έδειξαν τίποτα παραπάνω από «αιφνίδιο θάνατο» σύμφωνα με το πόρισμα, ενώ αναμένονται οι απαντήσεις των τοξικολογικών εξετάσεων.

Ο αδερφός του άτυχου παιδιού, Νίκος Γεωργακόπουλος μιλώντας στο protothema.gr, ανέφερε ότι ο παιδίατρος τον αφουγκράστηκε με το στηθοσκόπιο και του είπε ότι μπορεί να προχωρήσει στον εμβολιασμό του: «Ο Ηλίας έκανε το εμβόλιο το πρωί της Παρασκευής σε εμβολιαστικό κέντρο στην Τρίπολη. Πριν όμως πάρουμε την απόφαση να εμβολιαστεί, οι γονείς μου τον είχαν πάει στον παιδίατρο τρεις μέρες νωρίτερα, προκειμένου να κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, ώστε να είμαστε σίγουροι. Μίλησα χθες με τον παιδίατρο και μου είπε πως το μόνο που του έκανε ήταν πως τον αφουγκράστηκε με το στηθοσκόπιο και τίποτε άλλο. Δεν του έδωσε να κάνει καμία εξέταση, ούτε εξέταση αίματος τίποτα. Του έδωσε απλά ένα χαρτί πως ήταν εντάξει και του είπε μάλιστα πως μπορεί να κάνει άνετα το εμβόλιο και πως θα το έκανε και στα παιδιά του» ανέφερε ο αδερφός του και πρόσθεσε ότι η οικογένεια απαιτεί να μάθει τον λόγο που έσβησε ξαφνικά ο μικρός Ηλίας.

Μάλιστα, ο αδερφός του παιδιού τονίζει ότι η οικογένεια πιστεύει ότι υπεύθυνο για τον θάνατο του 15χρονου είναι το εμβόλιο, ωστόσο, εάν αυτό αποδειχθεί, οι υπηρεσίες θα προσπαθήσουν να το αποκρύψουν. Δηλώνει μάλιστα ότι θα κινηθούν νομικά προκειμένου να σωθούν και τα υπόλοιπα παιδιά:

Σε δυο μήνες το τελικό πόρισμα

«Μας είπαν πως το τελικό πόρισμα για την αιτία θανάτου του παιδιού μας θα βγει σε δυο μήνες, που θα ολοκληρωθούν όλες οι εξετάσεις. Κάτι βέβαια που μας είπαν πως και καλά βρέθηκε υγρό στους πνεύμονες του δεν μας άρεσε γιατί το παιδί δεν είχε παραπονεθεί ποτέ για κάτι. Θα περιμένουμε όμως για να είμαστε σίγουροι πριν κάνουμε την οποιαδήποτε κίνηση. Έχω απορία να μάθω από τι έφυγε ο αδελφός μου, πρέπει να μάθουμε όλοι. Δυστυχώς όμως φοβάμαι πως αν έφυγε από κάποια παρενέργεια του εμβολίου δεν θα το μάθουμε ποτέ, θα το καλύψουν. Δεν θα αφήσουμε όμως έτσι το θέμα, θα κινηθούμε προς κάθε κατεύθυνση. Ο Λούης μπορεί να ήταν το παιδί και το αδελφάκι τους καθενός. Αν φταίει κάτι, φυσικά και θα κινηθούμε νομικά, για να σωθούν τα υπόλοιπα παιδιά» τονίζει και προσθέτει ότι είναι υπεύθυνος και ο ίδιος ο παιδίατρος.

«Την μεγαλύτερη ευθύνη την φέρει ο παιδίατρος»

«Έχουμε στεναχωρηθεί όλοι χάσαμε το βλαστάρι μας. Ο Λούης ήταν η παρέα του πατέρα μου, μαζί σηκωνόντουσαν το πρωί, έκαναν διάφορες δουλειές, πήγαιναν στα ζωντανά μαζί. Για μένα την μεγαλύτερη ευθύνη την φέρει ο παιδίατρος που δεν του έκανε καμία εξέταση. Γιατί και κάτι να είχε το παιδί εκείνος θα το έβρισκε και δεν θα το στέλναμε για εμβόλιο. Το έστειλε για εμβόλιο χωρίς να το εξετάσει. Δεν ξέρω το παιδί μπορεί να το χάσαμε από καμία παρενέργεια του εμβολίου ή να έπαθε ανακοπή καρδιάς δεν ξέρω».

Όπως περιγράφει ο αδερφός του 15χρονου, ο Ηλίας δεν είχε παραπονεθεί για κάποια ενόχληση και ήταν υγιής: «Το Σαββατοκύριακο μετά το εμβόλιο ο μικρός δεν παραπονέθηκε για κάτι. Ήταν καλά έτσι μου είπαν οι γονείς μου. Την Κυριακή είχε κάνει μάλιστα και self test για να πάει την επόμενη μέρα στο σχολείο, είχε ετοιμάσει την τσάντα του, τα ρούχα του. Το πρωί της Δευτέρας όμως όταν πήγε η αδελφή μου να τον ξυπνήσει τον βρήκε δυστυχώς χωρίς τις αισθήσεις του. Κρίμα τα νιάτα του, πάει το αδελφάκι μου. Δεν ζητάμε τίποτα πέρα από το να δικαιωθεί ο αδελφός μου κι αν φταίει κάποιος ή κάτι να τιμωρηθεί. Δεν γίνεται ένα μικρό παιδί να έφυγε μια κι έξω από την ζωή. Κάτι συνέβη κάτι τον πείραξε» δήλωσε ο αδερφός του αδικοχαμένου παιδιού.

Χθες μετά την κηδεία του 15χρονου, ο αδερφός του μίλησε στο arcadialive.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share