Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

ΠΡΟΣΟΧΗ! Απίστευτες τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών

Περίεργα και ύποπτα τηλεφωνήματα...

16 Σεπτεμβρίου 2021 20:20
ΠΡΟΣΟΧΗ! Απίστευτες τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Απίστευτες τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών! Ξεκίνησαν και πάλι τα περίεργα και ύποπτα τηλεφωνήματα στην Λάρισα, με τους πολίτες να βλέπουν στα κινητά τους αριθμούς από χώρες του εξωτερικού. Παράλληλα, μια νέα τηλεφωνική απάτη έρχεται απευθείας από την Αμερική στη Ελλάδα. Στόχος των απατεώνων είναι να οδηγήσουν τον καλούμενο στο να πει «Ναι».

Πρόκειται για μια παλιά ιστορία αλλά επαναλαμβανόμενη, καθώς τα τηλεφωνήματα από διάφορες χώρες του εξωτερικού έρχονται και πάλι για να ενοχλήσουν και σε κάποιες περιπτώσεις να ανησυχήσουν την καθημερινότητα των Λαρισαίων.

Όπως έχει γραφτεί πολλές φορές στο παρελθόν, και όπως ενημερώνει σχετικά και η αστυνομία με αρκετές ανακοινώσεις, το προτιμότερο είναι να αγνοήσουμε αυτά τα άγνωστα νούμερα και ακόμα περισσότερο να μην επιχειρούμε να καλούμε πίσω.

Ως στόχο έχουν οι μηχανισμοί αυτοί ή να επιβαρύνουν τους τηλεφωνικούς λογαριασμούς ή να προσπαθήσουν να υποκλέψουν κάποια στοιχεία έτσι ώστε να αφαιρέσουν ηλεκτρονικά οτιδήποτε μπορούν. Απώτερος σκοπός τους φυσικά είναι το χρηματικό όφελος με τρόπο που δεν μπορεί να αντιληφθεί έγκαιρα κάποιος ανυποψίαστος πολίτης.

Τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις υπάρχουν και τα τηλεφωνήματα στα οποία προσποιούμενοι τους τεχνικούς σε κέντρα υποστήριξης μεγάλων εταιρειών λογισμικού, «προθυμοποιούνται» να βοηθήσουν τους πολίτες στην επίλυση τεχνικών προβλημάτων στους υπολογιστές τους ή να πραγματοποιήσουν έλεγχο γνησιότητας των εγκαταστημένων προγραμμάτων στους υπολογιστές τους, ώστε να συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούν από τους ανυποψίαστους πολίτες να εγκαταστήσουν στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης, αποκτώντας έτσι έλεγχο στον υπολογιστή τους και στο σύνολο των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα σε αυτόν.

Τηλεφωνική απάτη: Αν σας πουν αυτή την ατάκα σας κλέβουν χρήματα! Κλείστε το αμέσως

Συνεχίζονται οι τηλεφωνικές απάτες μέσω των οποίων επιτήδειοι προσπαθούν να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες προκειμένου να αποσπάσουν υψηλά χρηματικά ποσά.

Μία τέτοια απάτη είναι και η παρακάτω. Έχει καταγραφεί και ακούγεται άγνωστος άντρας να προσπαθεί να πείσει έναν πατέρα πως η κόρη του παραβίασε κόκκινο σηματοδότη και προκαλώντας τον θάνατο ενός ανήλικου κοριτσιού και τον σοβαρό τραυματισμό της μητέρας του.

Τηλεφωνική απάτη: Αν σας πουν αυτή την ατάκα σςα κλέβουν χρήματα! Κλείστε το αμέσως

Είναι χαρακτηριστικό μέρος του διαλόγου τους:

- Δυστυχώς το παιδί σας κύριέ μου μιλούσε στο τηλέφωνο και δεν είδε ότι περνάει κόκκινο φανάρι και ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι αυστηρά απαγορεύεται να μιλάς και να οδηγείς
- Ναι
- Δυστυχώς εκείνη τη στιγμή το μικρό το κοριτσάκι μαζί με τη μαμά περνούσαν σε διάβαση πεζών
- Ναι
- Χτύπησε το μικρό το κοριτσάκι και μαζί με τη μαμά στο δρόμο προς το νοσοκομείο με το ασθενοφόρο
- Ναι ναι
- Η μαμά βρίσκεται σε κώμα και το μικρό το κοριτσάκι κύριέ μου έχει φύγει από τη ζωή
- Πωπω...
- Δυστυχώς τώρα που μιλάμε αυτή τη στιγμή ξέρετε πάρα πολύ καλά τι θα χρειαστεί να κάνουμε... Δυστυχώς όλα τα στοιχεία κι όλες οι αποδείξεις είναι εδώ σε εμένα. Θα χρειαστεί να τις στείλουμε στον κύριο εισαγγελέα
- Ναι να πάρουμε και τηλέφωνο και τον δικηγόρο
- Το δικηγόρο ναι... θα γίνει άμεση δίκη. Δυστυχώς είναι πιθανό να φάει από 30 μέχρι ισόβια
- Παναγία μου τι λέτε... Τι είναι αυτά τα πράγματα
- Σκότωσε άνθρωπο τι είναι αυτά που λέτε πλάκα με κάνετε
- Μάλιστα...Εντάξει, εντάξει θα μιλήσουμε και με το δικηγόρο να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε
- Αφήστε τον δικηγόρο τώρα κύριέ μου σας παρακαλώ. Το παιδί σας με παρακάλεσε να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ
- Ναι... πώς μπορείτε να βοηθήσετε
- Δεν ξέρει τι να κάνει θέλει να αυτοκτονήσει άμα πάει φυλακή
- Όχι, όχι θα της μιλήσω εγώ μην ανησυχείτε. Θα...
- Εγώ δεν ανησυχώ σε τίποτα. Ανησυχώ να μην πάθει κάτι το παιδί σας
- Κινητό έχετε εσείς;
- To ξέρει η κόρη μου το κινητό! Δείτε επίσης: Νέα τηλεφωνική απάτη! Αν κάποιος σας ρωτήσει αυτό το πράγμα, κλείστε αμέσως το τηλέφωνο!

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share