Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κρήτη: Κτηνοτρόφος έπαθε έμφραγμα στα Λευκά Όρη – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

Μεταβαίνει στο σημείο γιατρός με super puma

16 Σεπτεμβρίου 2021 16:57
Κρήτη: Κτηνοτρόφος έπαθε έμφραγμα στα Λευκά Όρη – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ενός 60χρονου κτηνοτρόφου που υπέστη έμφραγμα κοντά στο καταφύγιο Χουλιόπουλου, στα Λευκά Όρη της Κρήτης. Ο 60χρονος, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, βρισκόταν στο βουνό προκειμένου να φροντίσει τα ζώα του, όταν υπέστη έμφραγμα.

Ένα δεύτερο άτομο που ήταν μαζί με τον 60χρονο, κατάφερε να ειδοποιήσει τι Αρχές.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν έξι πυροσβέστες από το κλιμάκιο Ανώπολης, τρεις από το κλιμάκιο των Βρυσών καθώς και ομάδα της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο. Παράλληλα, ελικόπτερο super puma στο οποίο επιβαίνει γιατρός έχει ήδη απογειωθεί από τη Ρόδο και κατευθύνεται στο σημείο.

Φολέγανδρος: Επιχείρηση διάσωσης σκάφους με 80 μετανάστες

Φολέγανδρος: Επιχείρηση διάσωσης σκάφους με 80 μετανάστες

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του Λιμενικού για την προσέγγιση σκάφους με μετανάστες στα νότια της Φολεγάνδρου.

Το ιστιοπλοϊκό σκάφος με τους περίπου 80 πρόσφυγες βρίσκεται νότια του νησιού στον κόλπο της Αγκάλης.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, το ιστιοπλοϊκό είναι ακινητοποιημένο, ενώ στη περιοχή έχουν φτάσει ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο και ένα σκάφος ημερησίων εκδρομών.

Για την επιχείρηση διάσωσης ενημερώνεται ο δήμος του νησιού, που ήδη σκέφτεται σε ποιο μέρος θα φιλοξενηθούν οι μετανάστες.

φολέγανδρος μετανάστες

Κρήτη: Συγκλονιστική διάσωση μεταναστών - Αρκετοί αγνοούνται ακόμη

Σε μια δραματική επιχείρηση διάσωσης μεταναστών προέβησαν οι δυνάμεις της ακτοφυλακής ανοιχτά της Κρήτης.

Δύο συγκλονιστικές φωτογραφίες και ένα βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης μεταναστών χθες από το λιμενικό ανοιχτά της Κρήτης έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Μετανάστευσης. Επισημαίνει παράλληλα της τουρκικές ευθύνες για αυτή τη νέα, «αχρείαστη τραγωδία» στο Αιγαίο με επτά νεκρούς.

κρήτη διάσωση μεταναστών

Οι δυνάμεις της ακτοφυλακής κατάφεραν να διασώσουν 37 μετανάστες. Ορισμένοι από αυτούς, κρατιόντουσαν από σανίδες για να κρατηθούν στην επιφάνεια της θάλασσας. Αρκετοί ακόμη μετανάστες αγνοούνται.

«Η Τουρκία πρέπει να παίρνει πιο σοβαρά τις διεθνείς της υποχρεώσεις», τονίζει το υπουργείο Μετανάστευσης επισημαίνοντας ότι από τις αρχές του 2021 η Ελλάδα έχει διασώσει εκατοντάδες μετανάστες που επιχειρούν να διασχίσουν τη θάλασσα από τα τουρκικά παράλια.

Προσθέτει επίσης ότι αυτή η αχρείαστη τραγωδία οφείλεται στην αποτυχία της Τουρκίας να δράσει κατά των εγκληματικών συμμοριών και να αποτρέψει αυτές τις επικίνδυνες διελεύσεις. «Αυτό πρέπει να σταματήσει», τονίζει χαρακτηριστικά το ελληνικό υπουργείο Μετανάστευσης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share