Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Πέτρος Φιλιππίδης: Η μοναδική γυναίκα απ’ την οποία ζήτησε συγγνώμη για όσα έκανε

Αποκάλυψη!

15 Σεπτεμβρίου 2021 15:27
Πέτρος Φιλιππίδης: Η μοναδική γυναίκα απ’ την οποία ζήτησε συγγνώμη για όσα έκανε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει προφυλακιστεί στις φυλακές Τρίπολης. Τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση Φιλιππίδη είναι το «όχι» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών στο αίτημα που έκανε για να αποφυλακιστεί με «βραχιολάκι».

Ο ηθοποιός που κατηγορείται για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού έχει δώσει τη δική του εκδοχή για τα όσα του αποδίδονται από τις τρεις γυναίκες συναδέλφους του.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η απολογία του Πέτρου Φιλιππίδη στην ανακρίτρια. Ο ηθοποιός αρνήθηκε το βιασμό της κόρης συνεργάτιδός του αλλά τις απόπειρες βιασμών.

«Δεν στέκει ούτε στην κοινή λογική να έχω προσπαθήσει να έρθω σε συνουσία μαζί της και εκ των υστέρων να έρχεται στο θέατρο για να με συναντήσει δήθεν για να μιλήσουμε για δουλειά. Ουδέποτε είχα καμαρίνι δικό μου, καθότι ήμουν σκηνοθέτης και δεν έπαιζα ως ηθοποιός στην παράσταση. Τα πράγματά μου τα άφηνα στο γραφείο του επιστάτη του θεάτρου, ο οποίος κλείδωνε και ξεκλείδωνε το γραφείο του όταν τα χρειαζόμουν», κατέθεσε χαρακτηριστικά.

Πέτρος Φιλιππίδης: Η μοναδική γυναίκα απ’ την οποία ζήτησε συγγνώμη για όσα έκανε

Ο κατηγορούμενος αναφέρεται ακολούθως σε ένα ακόμη περιστατικό που, κατά τον ίδιο, καταδεικνύει «την εμμονική, σχεδόν αρρωστημένη συμπεριφορά της καταγγέλλουσας». Οι δυο τους βρέθηκαν σε βάπτιση και εκείνος καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης απέφευγε, όπως λέει, κάθε επαφή μαζί της.

«Αυτό έγινε αφορμή, όπως έμαθα καιρό αργότερα, για να παραμένει η καταγγέλλουσα στις τουαλέτες του χώρου και να κλαίει για αρκετή ώρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Εγώ τον αγαπώ, είμαι ερωτευμένη μαζί του, κι εκείνος ούτε μου μιλάει”», είπε στην ανακρίτρια. Και πρόσθεσε: «Εκμεταλλεύτηκαν την έντονη ερωτική ζωή και τη δημοφιλία μου. Αν πρέπει να ζητήσω συγγνώμη, θα ζητήσω από τη γυναίκα μου», είπε όπως αναφέρει δημοσίευμα στο «Πρώτο Θέμα».

Επιμένει ο Πέτρος Φιλιππίδης: Καταθέτει νέο αίτημα αποφυλάκισης - Οι δύσκολες ώρες μέσα στη φυλακή και το παρασκήνιο με τον Λιγνάδη (Video)

Μαζί με άλλα 18 άτομα στον τρίτο θάλαμο των φυλακών Τρίπολης, κρατούνται ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Δημήτρης Λιγνάδης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μετέφερε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Το Πρωινό”, ο δημοσιογράφος Τάσος Τεργιάκης, ο Δημήτρης Λιγνάδης φαίνεται να έχει προσαρμοστεί πλήρως με την καθημερινότητα στη φυλακή, συνομιλεί με όλους και δεν ζητάει ιδιαίτερα πράγματα.

Αντίθετα, ο Πέτρος Φιλιππίδης συμβιώνει μοναχικά. Τον επισκέπτεται ο δικηγόρος του και η σύζυγός του, αλλά δεν έχει επαφές με άλλους κρατούμενους. Σε αυτό, ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο και η απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης που κατέθεσε. Ωστόσο, φέρεται να επανέλθει, καταθέτοντας δεύτερο αίτημα.

Τέλος, πηγές από τις φυλακές διέψευσαν κατηγορηματικά τα περί “θεατρικής παράστασης” που δήθεν σκόπευαν να ανεβάσουν Λιγνάδης και Φιλιππίδης μέσα στη φυλακή. Παράλληλα, τα όσα είπε στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, καθώς ο Π. Φιλιππίδης κατηγορείται για το βιασμό της κόρης συνεργάτιδός του αλλά και απόπειρες βιασμών.

Γι’ αυτό τον άφησαν μέσα: Το χυδαίο μήνυμα Φιλιππίδη στην παθούσα που έφερε την απόρριψη στην αίτηση αποφυλάκισης

Η υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη απασχόλησε όσο λίγες την ελληνική κοινωνία, καθώς ο πασίγνωστος ηθοποιός και σκηνοθέτης κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες, με την εισαγγελία ν’ αποφασίζει πως πρέπει να προφυλακιστεί. Όπερ και εγένετο, καθώς το τελευταίο διάστημα κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης, αντιμετωπίζοντας ποινή πάρα πολλών ετών σε περίπτωση που κριθεί ένοχος.

Ο Φιλιππίδη, όπως γνωρίζουμε όλοι, παρουσιαζόταν αισιόδοξος πως το αίτημα αποφυλάκισης που θα καταθέσει θα γίνει δεκτό και θα «αντικατασταθεί» από βραχιολάκι, όμως οι δικαστικές Αρχές που εξέτασαν την περίπτωσή του αποφάνθηκαν πως δεν πρέπει ν’ αποφυλακιστεί και ότι θα κρατηθεί στις φυλακές μέχρι και τη δίκη.

Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο συνέβη αυτό: ποιο ήταν το σκεπτικό πίσω από το ηχηρό «όχι» στην αίτηση του ηθοποιού;

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News οι δικαστές στο βούλευμά τους κατέρριψαν έναν προς έναν όλους τους ισχυρισμούς του, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην τελική απόρριψη.

Το χυδαίο μήνυμα Φιλιππίδη στην παθούσα που έφερε την απόρριψη στην αίτηση αποφυλάκισης

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «εκμεταλλευόμενος το εγνωσμένο κύρος του και την καταξίωσή του στον χώρο ως ηθοποιού, σκηνοθέτη και θιασάρχη επεδίωκε συναντήσεις με τα θύματά του και εκμεταλλευόμενος της επιθυμία τους για εύρεση εργασίας και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους τις απομόνωνε σε ιδιωτικούς χώρους, γραφείο, καμαρίνι, αυτοκίνητο και με ιδιαίτερη σκληρότητα και αναλγησία, χωρίς να πτοείται από τη σθεναρή αντίσταση, προέβαινε η επιχειρούσε να προβεί σε γενετήσιες πράξεις μαζί τους.

Καταδεικνύεται η ιδιαίτερη επικινδυνότητα και η σταθερή ροπή του, καθώς και ο εθισμός στην τέλεση συναφών εγκλημάτων, με αποτέλεσμα να κρίνεται αιτιολογημένα πως αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει νέα εγκλήματα», είπαν οι δικαστές, οι οποίοι «πάτησαν» και στο ότι ο φερόμενος ως θύτης παρουσιαζόταν αμετανόητος.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται κατάθεση μάρτυρα που αναφέρεται πως εστάλη στο κινητό τηλέφωνο παθούσας, ένα χυδαίο μήνυμα από τον Πέτρο Φιλιππίδη με πλήρως ακατάλληλο περιεχόμενο.

Κάπως έτσι, λοιπόν, οδηγήθηκαν στην απόφαση να μη γίνει δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη, που θα παραμείνει προφυλακιστέος στην Τρίπολη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share