Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

«Έψαχνε κάποιον έμπειρο…»: Η εκδοχή του Φιλιππίδη για την ηθοποιό που ξεπέρασε κάθε όριο

Αποκάλυψη σεισμός!

15 Σεπτεμβρίου 2021 15:15
«Έψαχνε κάποιον έμπειρο…»: Η εκδοχή του Φιλιππίδη για την ηθοποιό που ξεπέρασε κάθε όριο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει προφυλακιστεί στις φυλακές Τρίπολης. Τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση Φιλιππίδη είναι το «όχι» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών στο αίτημα που έκανε για να αποφυλακιστεί με «βραχιολάκι».

Ο ηθοποιός που κατηγορείται για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού έχει δώσει τη δική του εκδοχή για τα όσα του αποδίδονται από τις τρεις γυναίκες συναδέλφους του.

Με τα υπομνήματα που κατέθεσε στην ανακρίτρια ο ηθοποιός, και τα οποία αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, αλλά και τις απαντήσεις που έδωσε στη δικαστική λειτουργό αρνείται τα πάντα.

Μία από τις γυναίκες υποστηρίζει πως αποπειράθηκε να τη βιάσει το 2010 στο θέατρο «Μουσούρη». Ισχυρίστηκε ότι υπέστη άγρια σεξουαλική επίθεση και στην προσπάθειά της να γλιτώσει τραυματίστηκε.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, ισχυρίστηκε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πως ο γνωστός ηθοποιός χρειάστηκε να αναζητήσει μια πιθανή αντικαταστάτρια ηθοποιού και συναντήθηκε με την καταγγέλλουσα όταν ένας δικηγόρος κοινός γνωστός τους του μίλησε για εκείνη, αναφέροντάς του ότι του στέλνει το βιογραφικό της «ανιψιάς του».

«Έψαχνε κάποιον έμπειρο…»: Η εκδοχή του Φιλιππίδη για την ηθοποιό που ξεπέρασε κάθε όριο

Στη συνέχεια, όπως λέει, προσκάλεσε την κοπέλα στο θέατρο για να παρακολουθήσει την παράσταση και μετά το τέλος αυτής την κάλεσε στο καμαρίνι του για να του πει τις εντυπώσεις της. Η ανακρίτρια ρώτησε τον κατηγορούμενο για ποιο λόγο ήθελε τη γνώμη μιας νέας ηθοποιού την οποία δεν γνώριζε καν και ο κατηγορούμενος απάντησε. «Ηταν μια παρόρμηση, δεν θα μου έλεγε κάτι κακό αφού ερχόταν να πάρει μια δουλειά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φιλιππίδης είπε πως η ομορφιά της κοπέλας τον μαγνήτισε και έκανε λόγο για συναινετικές σεξουαλικές συνευρέσεις μαζί της μέσα στο θέατρο. Υποστήριξε ότι μετά την ερωτική συνεύρεση η καταγγέλουσα τον ρώτησε τι θα γίνει με τον ρόλο της και εκείνος της απάντησε ότι δεν θα χρειαστεί να παίξει στην παράσταση διότι η ηθοποιός που είχε μέχρι τότε τον ρόλο δεν θα αποχωρούσε. Σύμφωνα με τον Πέτρο Φιλιππίδη από τη στάση της προκύπτει ότι «έψαχνε κάποιον πιο έμπειρο ηθοποιό-σκηνοθέτη για να “κρεμαστεί”, να βοηθηθεί επαγγελματικά και επέλεξε εμένα. Πλην, όμως, οι ελπίδες της δεν ευοδώθηκαν και κατέρρευσε ο κόσμος της».

Επιμένει ο Πέτρος Φιλιππίδης: Καταθέτει νέο αίτημα αποφυλάκισης - Οι δύσκολες ώρες μέσα στη φυλακή και το παρασκήνιο με τον Λιγνάδη (Video)

Μαζί με άλλα 18 άτομα στον τρίτο θάλαμο των φυλακών Τρίπολης, κρατούνται ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Δημήτρης Λιγνάδης. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μετέφερε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Το Πρωινό”, ο δημοσιογράφος Τάσος Τεργιάκης, ο Δημήτρης Λιγνάδης φαίνεται να έχει προσαρμοστεί πλήρως με την καθημερινότητα στη φυλακή, συνομιλεί με όλους και δεν ζητάει ιδιαίτερα πράγματα.

Αντίθετα, ο Πέτρος Φιλιππίδης συμβιώνει μοναχικά. Τον επισκέπτεται ο δικηγόρος του και η σύζυγός του, αλλά δεν έχει επαφές με άλλους κρατούμενους. Σε αυτό, ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο και η απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης που κατέθεσε. Ωστόσο, φέρεται να επανέλθει, καταθέτοντας δεύτερο αίτημα.

Τέλος, πηγές από τις φυλακές διέψευσαν κατηγορηματικά τα περί “θεατρικής παράστασης” που δήθεν σκόπευαν να ανεβάσουν Λιγνάδης και Φιλιππίδης μέσα στη φυλακή. Παράλληλα, τα όσα είπε στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φιλιππίδης ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, καθώς ο Π. Φιλιππίδης κατηγορείται για το βιασμό της κόρης συνεργάτιδός του αλλά και απόπειρες βιασμών.

Γι’ αυτό τον άφησαν μέσα: Το χυδαίο μήνυμα Φιλιππίδη στην παθούσα που έφερε την απόρριψη στην αίτηση αποφυλάκισης

Η υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη απασχόλησε όσο λίγες την ελληνική κοινωνία, καθώς ο πασίγνωστος ηθοποιός και σκηνοθέτης κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες, με την εισαγγελία ν’ αποφασίζει πως πρέπει να προφυλακιστεί. Όπερ και εγένετο, καθώς το τελευταίο διάστημα κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης, αντιμετωπίζοντας ποινή πάρα πολλών ετών σε περίπτωση που κριθεί ένοχος.

Ο Φιλιππίδη, όπως γνωρίζουμε όλοι, παρουσιαζόταν αισιόδοξος πως το αίτημα αποφυλάκισης που θα καταθέσει θα γίνει δεκτό και θα «αντικατασταθεί» από βραχιολάκι, όμως οι δικαστικές Αρχές που εξέτασαν την περίπτωσή του αποφάνθηκαν πως δεν πρέπει ν’ αποφυλακιστεί και ότι θα κρατηθεί στις φυλακές μέχρι και τη δίκη.

Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο συνέβη αυτό: ποιο ήταν το σκεπτικό πίσω από το ηχηρό «όχι» στην αίτηση του ηθοποιού;

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News οι δικαστές στο βούλευμά τους κατέρριψαν έναν προς έναν όλους τους ισχυρισμούς του, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην τελική απόρριψη.

Το χυδαίο μήνυμα Φιλιππίδη στην παθούσα που έφερε την απόρριψη στην αίτηση αποφυλάκισης

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «εκμεταλλευόμενος το εγνωσμένο κύρος του και την καταξίωσή του στον χώρο ως ηθοποιού, σκηνοθέτη και θιασάρχη επεδίωκε συναντήσεις με τα θύματά του και εκμεταλλευόμενος της επιθυμία τους για εύρεση εργασίας και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους τις απομόνωνε σε ιδιωτικούς χώρους, γραφείο, καμαρίνι, αυτοκίνητο και με ιδιαίτερη σκληρότητα και αναλγησία, χωρίς να πτοείται από τη σθεναρή αντίσταση, προέβαινε η επιχειρούσε να προβεί σε γενετήσιες πράξεις μαζί τους.

Καταδεικνύεται η ιδιαίτερη επικινδυνότητα και η σταθερή ροπή του, καθώς και ο εθισμός στην τέλεση συναφών εγκλημάτων, με αποτέλεσμα να κρίνεται αιτιολογημένα πως αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει νέα εγκλήματα», είπαν οι δικαστές, οι οποίοι «πάτησαν» και στο ότι ο φερόμενος ως θύτης παρουσιαζόταν αμετανόητος.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται κατάθεση μάρτυρα που αναφέρεται πως εστάλη στο κινητό τηλέφωνο παθούσας, ένα χυδαίο μήνυμα από τον Πέτρο Φιλιππίδη με πλήρως ακατάλληλο περιεχόμενο.

Κάπως έτσι, λοιπόν, οδηγήθηκαν στην απόφαση να μη γίνει δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του Πέτρου Φιλιππίδη, που θα παραμείνει προφυλακιστέος στην Τρίπολη.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share