Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Ανάβυσσο

Συναγερμός στην πυροσβεστική

15 Σεπτεμβρίου 2021 10:21
Φωτιά στην Ανάβυσσο
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Νικόλαος της Δ.Ε. Αναβύσσου Αττικής, σημειώθηκε πριν λίγη ώρα. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Επίσης, χθες μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Κερατέα.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Πέθανε 55χρονος εγκαυματίας μετά από 38 ημέρες στη ΜΕΘ

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Πέθανε 55χρονος εγκαυματίας μετά από 38 ημέρες στη ΜΕΘ. Συγκεκριμένα, υπέκυψε χθες το πρωί σύμφωνα με πληροφορίες του L&O στο νοσοκομείο ΚΑΤ, ένας από τους τρεις εγκαυματίες της καταστροφικής πυρκαγιάς της Βαρυμπόμπης.

Ο 55χρονος νοσηλευόταν, σύμφωνα με το lawandorder.gr, με σοβαρά εγκαύματα για 38 ημέρες στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου της Κηφισιάς. Το πρωί του Σαββάτου ο πολυεγκαυματίας άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στη θλίψη συγγενείς και φίλους.

Ο άτυχος άνδρας είχε βρεθεί στις 5 Αυγούστου με σοβαρά εγκαύματα στην ταράτσα οικοδομής στην οδό Χαράς στη Δροσοπηγή.

Πυροσβέστες τον απεγκλώβισαν από την πύρινη κόλαση και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Οι γιατροί έδωσαν πραγματική μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή αλλά δεν τα κατάφεραν.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη

«Χάσαμε τις περιουσίες μας»: Αφανίστηκαν πάνω από 300 σπίτι!

Καμένη γη και στάχτη άφησε η μεγάλη φωτιά που πέρασε από Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, Κρυονέρι, Δροσοπηγή και Αφίδνες και χτύπησε με μανία το λεκανοπέδιο της Αττικής, καταστρέφοντας τα πάντα.

Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Σε πολλά σπίτια έχουν καταρρεύσει οι κεραμοσκεπές και πλέον δεν είναι κατοικήσιμα. Πολλές ηλεκτρικές συσκευές και έπιπλα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς με τους ιδιοκτήτες να τα μεταφέρουν σε εξωτερικό χώρο, προκειμένου να καθαρίσουν. Σε ορισμένα από τα σπίτια η φωτιά μπήκε στο εσωτερικό ενώ σε αλλά απλά «έγλειψε» τους τοίχους χωρίς να προκαλέσει μεγάλες ζημιές.

Άλλοι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών έχασαν ακόμη και τα αυτοκίνητα τους τα οποία αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν σε μια προσπάθεια να σωθούν από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας μετά από εντολή εκκένωσης που δόθηκε μέσω μηνύματος του 112.

«Μένω 30 χρόνια στη Βαρυμπόμπη. Το σπίτι μου καταστράφηκε. Τώρα τι θα κάνω; Με φιλοξενεί ο γιος μου για λίγες ημέρες μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε. Ήμασταν αβοήθητοι φύγαμε και βλέπαμε τη φωτιά να έρχεται δυστυχώς. Τα εναέρια μέσα δεν ήταν αρκετά για να σταματήσουν τη φωτιά», μας είπε ο κ. Γιάννης.

Πολλές είναι και οι επιχειρήσεις που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, κυρίως στις Αφίδνες, όπου η φωτιά προκάλεσε και πολλές εκρήξεις.

«Τώρα χρειαζόμαστε άμεση στήριξη. Πρέπει να λειτουργήσουν ξανά οι επιχειρήσεις μας», λέει επιχειρηματίας από την περιοχή.

Σε κόμβο της εθνικής στο Κρυονέρι έχει στηθεί και ένα κέντρο άμεσης βοήθειας με παροχή νερού και ειδών πρώτης ανάγκης για όσους έχουν ανάγκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, έχουν υποστεί ζημιές πάνω από 300 σπίτια στην περιοχή, ενώ όσον αφορά τις δασικές εκτάσεις προς το παρόν η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη.

«Χάσαμε τις περιουσίες μας»: Αφανίστηκαν πάνω από 300 σπίτι!

«Χάσαμε τις περιουσίες μας»: Αφανίστηκαν πάνω από 300 σπίτι!

«Χάσαμε τις περιουσίες μας»: Αφανίστηκαν πάνω από 300 σπίτι!

Πηγή: protothema.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share